BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Dječji nakit - Sve što trebate znati

Dječji nakit - Sve što trebate znati

Odabir dječjeg nakita posebno je škakljiva stvar i treba biti oprezan. Ipak, kupnja dječjeg nakita je sjajna ideja jer je to dragocjeni dar koji će mališana pratiti godinama. Uz nekoliko korisnih savjeta glede toga na što obratiti pozornost, možete suziti svoje izbore na one koji će najbolje odgovarati događaju i djetetu, bilo da ste roditelj, djed, baka, kuma ili jednostavno prijatelj. Jer dječji nakit obuhvaćaju brojni stilovi i materijali. Zato je ponajprije važno da kada poklanjate komad nakita djetetu određene dobi, trebate pronaći motiv ili stil koji će probuditi njihov interes ili znatiželju. Međutim, imajte na umu da djeca često mijenjaju svoje interese, pa ono što se sviđa jednom djetetu neće odgovarati drugom, stoga je najbolje odabrati vječne teme. Zato smo za vas, između ostalog, pripremili i odabir najljepšeg dječjeg nakita!

Dječja ruka nježno drži narukvicu s privjeskom s detaljem anđela.

Je li nakit siguran za djecu?

Djeca su nestašna, zaigrana, aktivna i često neobazriva prema vrijednostima. Vaše dijete možda želi nositi nakit cijelo vrijeme, no važno je razmišljati o njihovoj sigurnosti kad je riječ o darivanju nakita. Upravo je zato važno izabrati nakit koji će održati sigurnost vaše djece i koji im neće stajati na putu.

  • Nakit s malim dijelovima poput perlica nije prikladan za vrlo malu djecu.
  • Nakit nije igračka i ne bi ga trebalo nositi ako postoji ikakva opasnost da se nakit zakači dok se igra.
  • Dječji nakit ne bi trebao biti nošen predugo ili tijekom spavanja.
  • Naušnice treba često čistiti kako bi se izbjegao rizik od infekcije.
  • Nikada ne dopustite djeci da stavljaju nakit u ili blizu usta. 

Dijete koje nosi narukvicu od bijelog zlata ukrašenu cvjetnim privjeskom.

Top 6 glavnih pravila za odabir dječjeg nakita

1. Ispravan odabir materijala

Budite oprezni, snažno preporučamo da odaberete plemenite metale kao što su zlato i srebro. Iako danas možete pronaći manje vrijedno zlato ili jednostavno pozlaćeno zlato, komad nakita od ovih puno manje vrijednih metala može se smatrati jeftinim poklonom. Jeftini materijali mogu na već osjetljivoj koži izazvati infekcije i alergije. Na to morate jako paziti i zato ipak uložite malo više u kvalitetne materijale, kao pravi nakit od zlata, isplativost je ovdje gledajući na to da će kvalitetan i vrijedan materijal trajati dugo, ne izazivati infekcije, iritacije i alergije, a i jednostavno biti važniji i posebniji poklon.

2. Nastavite obiteljske tradicije s dječjim nakitom

Možda osjećate želju da sačuvate dragocjene obiteljske uspomene, od kojih neki mogu biti upravo komadi nakita. Možda vam je netko od predaka prenio sat ili ogrlicu kao važnu obiteljsku baštinu, i razmišljate o tome da to prenesete na svoje dijete. Možda je tradicija da u određenoj dobi kupite svom djetetu vlastiti komad nakita. Važno je očuvati sentimentalnu vrijednost u ovom svijetu digitalnog življenja i naglaska na materijalizam. Vaše dijete zaslužuje imati usađen osjećaj poštovanja prema svojim precima i obitelji koji su na njega prenijeli takvo blago. Ako vaša obitelj cijeni određeni komad nakita, potičemo vas da ga prenesete na sljedeću generaciju. Za to nema prigodnijeg od nekog važnog i svečanog događaja, a za takvu prigodu djetetu pokloniti komad njegove obiteljske povijesti zaista je vrijedno.

3. Uložite u čvrst i dugotrajan nakit

Čak i ako je vaše dijete posebno odgovorno prema svojim stvarima, ipak je dijete. Jedan nespretni pad ili pogreška može oštetiti nakit do određene mjere. Ako želite kupiti svom djetetu komad nakita, pobrinite se da investirate u stil koji će trajati malo duže, koji je kvalitetniji. To će omogućiti vašem djetetu da shvati važnost brige o vlastitim stvarima. Možda mislite da ima smisla početi s jeftinijim predmetima kako ne biste bili zabrinuti ako se oštete, ali predlažemo vam da ne posegnete za tom odlukom.

4. Odaberite nakit koji je kompaktan i praktičan

Ono što je izrazito važno je da nakit nikako ne stoji na putu djetetu koje je zaigrano, u pokretu i igri. Nakit koji se daruje djeci obavezno mora biti čvrst i kompaktan. Apsolutno treba izbjegavati, primjerice, viseće naušnice koje se mogu bilo gdje zakačiti. Također preduge ogrlice mogu smetati na sve moguće načine, a ogrlice uopće treba i izbjegavati, osim u svečanim prigodama kad dijete neće biti tako živahno i kad ste sigurni da su i ogrlica i dijete na sigurnom! Sve narukvice koje poklanjate djetetu moraju biti jednostavne i jednostruke, bez layeringa i kombinacija više narukvica. Dakle, koji god nakit birate za dijete, posebno obratite pažnju na to da je jednostavan i praktičan, bez visećih i slojevitih dijelova i dodataka.

5. Darujte nakit za prigode važnih događaja

Uvijek može biti puno prilika za darivanje poklona. Međutim nakit je ipak poseban i dragocjen poklon koji i sam po sebi ima mnogo vrijednosti. To je razlog zbog kojeg bi bilo dobro da ga čuvate za posebnije prilike. Posebno za dragocjene obiteljske baštine koje se prenose kroz generacije, postoje određeni trenuci u životu vašeg djeteta koji su posebno značajni za poklon nakita. Iako su rođendani odlična prilika za darivanje dječjeg nakita, razmotrite i druge životne prekretnice kao vrijeme za takvu prigodu. Razmislite o darivanju nakita prilikom završetka srednje ili osnovne škole, naravno krštenja, Prve Pričesti i slično. Ako povežete darivanje nakita s nečim što njima puno znači, bit će vjerojatnije da će cijeniti predmet i zaista se brinuti o njemu. Značaj za njih bit će veći u ovim trenucima prekretnica nego kad se radi o jednostavnom prazničnom poklonu.

Pogledajte koji je to Zlatni nakit koji će oduševiti mališane na njihov poseban dan.

6. Stavite naglasak na osobnost

Bilo da tražite rođendanski poklon, poklon za krštenje ili jednostavno svakodnevni znak pažnje koji će pokazati koliko vam je stalo, dar nakita je starodavni simbol ljubavi između darovatelja i primatelja. Ako pokušavate pronaći savršeni nakit za posebno dijete u vašem životu, njihova osobnost trebala bi se odraziti u onome što na kraju odaberete. Ako vaše dijete ima vedru i razigranu osobnost, potražite nakit koji odražava taj dio njihovog identiteta! Zabavne naušnice, ogrlice s privjescima i svijetli ili šarene naušnice pomoći će prenijeti dojam zabavne i otvorene naravi. Ako je vaše dijete pravi cvjetni entuzijast u svakom smislu te riječi - netko tko voli provoditi vrijeme vani, tko je tih, prirodan i povezan s prirodom, u tom slučaju možete potražiti svoj idealan poklon u nakitu s floralnim motivima. Zemljani tonovi i prigušene boje također će pomoći naglasiti slatku i jednostavnu stranu njihove osobnosti. Ako vaše dijete uvijek traži čaroliju u najobičnijim, svakodnevnim zadacima, onda potaknite taj osjećaj uzbuđenja i mašte s neobičnim, kreativnim ili asimetričnim nakitom. Svakako si dajte oduška i poigrajte se odabirom kao malo dijete jer nekad treba samo malo porazmisliti o osobnosti kako bi došli do najbolje odluke!

Beba koja nosi slatku zlatnu narukvicu s privjeskom bubamare.

Najljepši komadi dječjeg nakita


1.    Motiv anđelčića

Nakit za djecu s motivom anđela savršen je podsjetnik na to da mališana uvijek čuvate i da će uvijek biti zaštićen. Preslatki komadi kao što su Shiny Angels zlatne naušnice s cirkonom odražavaju dječju nevinost i sreću i uvijek su fantastičan izbor, a ujedno i jako prikladni za poklone na dan krštenja, Prve Pričesti i slično!

2.    Motiv leptirića

Dječji nakit s motivom leptira nezaobilazno podsjeća na dječju lepršavost i zaigranost. Leptiri su uvijek fascinirali i najmanje, zato svakako provirite u kolekciju motiva leptira jer se u njoj kriju prekrasni komadi, kao Butterflies Glow sitne zlatne naušnice.

3.    Motiv srca

Nakit s motivom srca uvijek će mališana podsjećati na voljenost i ljubav koju ima i zaslužuje. Osim toga, u kolekciji nakita s motivom srca ulazi jako puno prekrasnih i najrazličitijih dizajna nakita, a mi svakako preporučamo manji i decentniji, kao što su Hearts Glow naušnice od zlata.

 Beba sa zlatnom narukvicom na zapešću pokazuje eleganciju i šarm.

Zaključak

Djeca su dragocjena i tu smo da se za njih brinemo i da im darujemo vječne poklone. Za to nema savršenijeg od nakita koji će dijete moći pratiti godinama. Dakle, ukratko, odaberite dječji nakit prema prigodi ili događaju te uzmite u obzir tradicije i običaje vezane uz taj događaj. Zato odaberite plemenite materijale koji su kvalitetni, dugotrajni i neiritirajući, njihova je koža osjetljiva i nježna. Obavezno stavite naglasak na njihovu osobnost, neka ih sukladno s njom prati i vaš odabir nakita. Uz to pripazite da je nakit kompaktan i praktičan kako ne bi stajao na putu dječjem veselju i igri. I naravno, kako bi darivanje nakita djetetu ostalo toliko posebno, radije ga rezervirajte za određene posebnije događaje u djetetovu životu i neka odabir nakita zauvijek dijete podsjeća na to! Sada kada znate osnovna pravila za odabir savršenog komada nakita za svoje dijete, sigurni smo da ćete svojim odabirom oduševiti mališana, a istovremeno odabrati komad nakita koji je sukladan njegovoj dobi, željom za igrom i koji je kvalitetan, i naravno, da izmami mališanu veliki osmjeh na lice!
Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko odabira savršenog nakita za dijete, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.