Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Koji nakit odabrati uz topli zimski stajling?

Koji nakit odabrati uz topli zimski stajling?

Koji nakit odabrati uz topli zimski stajling?

Došla nam je zima! A s njom i Božić, Nova godina, snježne radosti i apsolutno nove i tople zimske kombinacije kojima smo se svi, priznajte, posebno veselili! Svima je jasno da je ovo jedna od prednosti kada živite u zemlji u kojoj se izmjenjuju sva godišnja doba. Sa svakim godišnjim dobom dolazi i novo doba modnih trendova u svijetu apsolutno svih modnih aspekata, a uključujući i, naravno, nakit! Da, istina je, postoji nakit koji nije i koji jest savršen za zimu i svu toplu zimsku odjeću koja nas prati tih mjeseci. Nekada je teško prebacivati svoje stajlinge s doba na doba, i zato smo mi ovdje da vas podsjetimo što je ono zimski nakit te kako i kada se on nosi, i kako ga najbolje iskombinirati i stvoriti kompletnu neodoljivu zimsku kreaciju na sebi!

zimski stajling kombinacija zlatnog nakita tema zima

Top 3 ideje uz najljepše komade nakita za savršene zimske kombinacije

Ove zimske sezone izvodili smo za vas posebne tri ideje kombinacije zimskoga stajlinga s nakitom uz najljepše primjere savršenog zimskog nakita. Od asimetričnih kombinacija, zvjezdica i anđelčića, sigurni smo da ćete pronaći sebe u jednoj od ovih ideja i motiva i začiniti svoj zimski stajling kako ste oduvijek htjeli!

1. Asimetrija i proizvoljni kompleti nakita

Ono što je definitivno vrlo jasno je naša želja da budemo apsolutno savršeni u svakoj kombinaciji i na svaki način. E pa nemate ni pojma koliko ćete odahnuti kada vam otkrijemo ovogodišnji zimski modni trend - nesavršenost! Tako je, odustajemo od ukočenih potreba i nastojanja da budemo besprijekorni i to je postalo dosadno. Ove zime želimo samo nesavršenost, asimetriju i neobične kombinacije! Kombinirajte različito, zašto biste uvijek bili u istom kompletu? Omogućite svojoj mašti da bude slobodna i stvori svoje, apsolutno
proizvoljne komplete koji se ne pokoravaju nikakvim zakonima! Možda naše upute sada mogu zvučati preapstraktne, hajmo ih zato malo konkretizirati s našim dobro promišljenim primjerima.

Earcuffovi i kombinacije naušnica

Ono što je apsolutno uvijek odlična i hit ideja ako se želi postići svojevrsna asimetrija ili posebnost definitivno su earcuff naušnice. Asimetriju ćete postići tako da samo na jedno uho stavite earcuff i to je to, da, ali ove zime želimo malo začiniti ovu situaciju. Predlažemo da iskombinirate earcuff na jednom uhu i naušnicu na drugom, ili, dapače, i više njih ako imate više izbušenih rupica na uhu. E sad, u skladu s ovom idejom, za stvaranje najzanimljivijeg dojma preporučamo ipak malo veću, odnosno viseću, naušnicu, jer point naušnica neće dovoljno doći do izražaja. Na primjer, savršena duljina naušnice bila bi kao kod Light zlatnih naušnica koje možete savršeno iskombinirati sa, recimo, Shiny zlatnim earcuffom koji ima viseći dodatak koji se odlično uklapa u asimetričnoj kombinaciji s visećom naušnicom!

zlatna naušnica earcuff uz detalj cirkona na ženskoj osobi

Layering različitih stilova

Od ostalih konkretnih ideja novog zimskog stila istaknut ćemo definitivno layering, ali s naglaskom na različite stilove! Layering je usklađivanje više vrsta istog tipa nakita, na primjer ogrlica, različitih duljina i uglavnom istog stila. Dakle layering se, kao što i sama riječ kaže, temelji na slojevitom nizanju nakita istoga tipa. Najčešće izgleda kao puno istih ogrlica poslaganih zajedno s jednom važnom stvari, to da su različitih duljina. Svi obožavamo layering i od 2000-ih do danas opstao je u modnoj industriji kao zaista aktualan, međutim
ove zime uvodi se nešto novo u svijetu layeringa. Sada nižemo različite stilove! Recimo, u layering kombinaciju možete uklopiti kratki Shimmering Strand zlatni lančić, nešto dužu Stars in the Sky zlatnu ogrlicu i, recimo, Belief zlatni lančić od bijeloga zlata. Dakle, ovo je primjer kombinacije koja se sastoji i od lančića i od ogrlice s kombinacijom i bijelog i žutog zlata, a kao dodatak osim motiva zvijezda na ogrlici, slobodno ubacite neki zlatni privjesak! Dakle, potpuno ste slobodni, jedino morate pripaziti, s obzirom na to da se radi o zimskoj modi da
vam layeringu ne smeta odjeća koji nosite. Na primjer, ako planirate obući vuneni kaput, sakrijte svoje zlatne zlatne ogrlice i lančiće ispod majice dok ne dođete u zatvoreno, kako se ne bi zapleli u vuneni materijal. Isto vrijedi i za šal i sve materijale koji su takve teksture da su skloni petljanju u nakit ili bilo koje druge materijale.

Ovdje pročitajte naš članak Layering – najpopularniji način nošenja nakita.

2. Snježna bjelina i zvijezde

Svako godišnje doba ima svoju boju, to svi znamo. Često smo slobodni godišnjim dobima pridati svoje boje, naše osobne asocijacije i paletu sjećanja koja nam naviru u pomisli na njih. Uglavnom je proljeće zeleno, ljeto žuto, jesen smeđa, a zima je - bijela! Toliko je mitova iz te bjeline nastalo, snjegović, snježna kraljica, snježne kule i jetiji. Snijeg i hladnoća oduvijek su fascinirali kulture diljem svijeta, pa tako i našu. Ove zime ta je bjelina fascinirala i sve kreatore modnih trendova nakita. Zato će jedan od možda predvidivih, ali opet odlično prihvaćenih, trendova ove zime biti cijela paleta bijeloga nakita! Kao da čista i dostojanstvena bjelina nije sama po sebi dovoljna, mi ju odlučujemo začiniti motivom zvijezda! Jeste li ikada čuli za zvijezdu repaticu? Pa naravno da jeste, a ne moramo vas pitati uz koje godišnje doba je vežete. Zimsko zvjezdano nebo još jedan je motiv koji je okupirao razne zimske priče i na velika je vrata ušao u svijet nakita i obasjao ovu zimu!

zlatne naušnice na dami uz motiv zimske zvijezde

Najljepši nakit od bijelih materijala

Kada se kaže bijeli nakit, stvar nije toliko prozirna i čista. Postoji puno materijala koji pripadaju kategoriji bijele boje, mada mogu biti i malo žućkasti, malo prozirni ili presijavajući. Zato ćemo bolje specificirati i navesti koji su točno bijeli materijali osobito popularni i traženi ove zimske sezone. Ponajprije, nakit od bijelog zlata. Bijelo zlato fantastičan je način da uvedete zimu u svoju kolekciju. Zrači čistoćom i svjetlinom. Ovaj dragocjeni materijal nastaje tako što se izvorno zlato stavlja u leguru s drugim metalima koji mu daju bijelu boju, a najčešće su to nikal ili paladij. S obzirom na to da je iznimno veći postotak zlata i da je zlato dominantno u kojoj god leguri da se nalazi, slobodno ga nazivamo bijelim zlatom. Također, materijal koji se može pohvaliti svojim svijetlim presijavajućim tonom je sedef. Iako nije čisto bijele boje, presijava se na takve načine da mu svjetloća i bjelina dolaze do izražaja i njegova posebnost presijavanja idealno odgovara zimi i njezinim bojama. Nakit od sedefa kao Triangles zlatne naušnice upotpunit će vaše zimske kombinacije s predivnim sjajem. I posljednji i najblještaviji materijal je cirkon. Njegova svijetla i prozirnkasta boja uz dašak blještavosti odgovara snježnim pahuljama kao ni jedan drugi materijal uz dijamante i čini jedan od najtraženijih tipova nakita za zimske kombinacije i može doći u raznim kombinacijama kao kod Milky Clover zlatnoga prstena sa cirkonom.

zlatni zaručnički prsten izrađen od bijelog zlata na ruci uz detalj cirkona

Motiv zvijezda

Zvijezde su uvijek bile motiv neuhvatljivog prostranstva i vječnoga misterija i taj se motiv najčešće javlja kada govorimo o zimi. Zimsko zvjezdano nebo uvijek je imalo poseban sjaj, a da ne govorimo o već spomenutoj zvijezdi repatici koja će nas uvijek podsjećati na ovo godišnje doba. Još jedna prekrasna karakteristika zvijezda jest to što nas na njih podsjećaju snježne pahulje. I njihova prekrasna i iznimno posebna struktura. To su razlozi zašto je malo riječi potrebno u tome da dočaramo zašto je motiv zvijezda fantastičan motiv nakita za zimski
stajling. A što se tiče njihove kombinacije, nikada nije dosta, nećemo reći da koliko je zvijezda na nebu neka slobodno toliko bude i na vama, ali s njima definitivno nikada nije dosta! Sve zvjezdice koje imate upotrijebite i zablistajte u zimskim večerima.

zlatne naušnice motiv zvijezde na ženskoj osobi

3. Motiv anđela i križića

Istina je da svako godišnje doba ima svoj značajan dan. Ali zimi slavimo Božić. I zato zimi ne smijemo zaboraviti njezine najvažnije motive, motiv anđela i motiv križa. Ovi predivni motivi ispunjeni toplinom i vjerom neka vas podsjećaju na blagostanje, mirnoću i vjeru koju najizraženije osjećamo u ovom posebnom dobu. Zato su oni apsolutno neizostavni kada govorimo o zimi. Za razliku od zvijezda, s ovim motivima ne trebate pretjerivati. I samo jedan motiv dovoljan je da bude topao, značajan i poseban. Ovi su motivi ovdje samo za vas. Dok su zvijezde ovdje da ih svi vide, ovo su simboli koje nosite u svom srcu i komad nakita koji ih prikazuje ovdje je samo za vas.

Koji nakit odabrati uz topli zimski stajling zlatna ogrlica s privjeskom uz detalj anđela

Zaključak

Ove zime potpuno smo ludi i spremni smo za potpuno lude kombinacije! Došlo je vrijeme kada prestajemo s dosadnim i ravnim usklađivanjem kombinacija i napravimo od sebe nešto zanimljivo. Već kompletirane kombinacije postale su out, kao i usklađivanje boja, materijala. Jedino što je ove zime in, ono što ide uz topli zimski stajling i pre fina kuhana vina jest malo ludosti i mašte! Zima je radosno vrijeme, traje advent, zimske šetnje i topli napitci, sve je šareno i puno lampica i nade u novu godinu. Upravo takvu atmosferu i takvu čar mora pratiti vaš odabir nakita za ove hladne, ali predivne, mjesece. Nadamo se da ćete uz naše savjete, preporuke i ideje zimsku sezonu proći spremno i sretno te da će vaši odabiri nakita na vašim zimskim stajlinzima zaista zabljesnuti snijeg!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, osjećajte se pozvanima pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.