Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Layering – najpopularniji način nošenja nakita

Layering – najpopularniji način nošenja nakita

Koji je najlakši način da podignete svaki outfit? Nakit! Danas se više ne radi samo o nošenju jednog upečatljivog komada, već o skupljanju najdražih komada za maksimalan (ali suptilan) učinak. Slojeviti nakit trenutno je najpopularniji trend među slavnim osobama i savršena inspiracija za moderne djevojke. Mješoviti i usklađeni izgled uljepšava svaku odjeću i djeluje kao savršen dodatak. Bilo da se radi o formalnom ili ležernom izgledu, slojeviti nakit unosi dašak kohezije u pristajanje. Slojeviti nakit omogućuje vam da budete kreativni dok prikazujete neke od svojih omiljenih komada. Iako nema pravila za slojevitost nakita, mnogi profesionalni stilisti slijede neke savjete kako bi usavršili trend i olakšali vama da to učinite.

Trend nošenja nakita u slojevima – layering

Slaganje više prstena, ogrlica, narukvica ili naušnica nije nova umjetnička forma – posljednjih je nekoliko godina postalo norma usred povećanog interesa za slaganje nakita, posebice onog zlatnog.
Layering, odnosno nošenje nakita u slojevima proces je nošenja više nakita na jednom mjestu. Više prstena na različitim prstima, više ogrlica, više naušnica, kao i uključivanje naglašenih ili istaknutih komada. To može značiti nošenje nakita direktno jedno na drugo, nošenje različitih veličina i dužina, miješanje različitih metala.
Izgledajte bez napora besprijekorno u svakom trenutku tako što ćete naučiti kako slagati svoj nakit. Trend slojevitih ogrlica i ostalog nakita je tu da ostane, a nije ni čudo kada svakom outfitu dodaju elegantan štih. Za one koji su novi u ovom posebnom stilu nakita, možda se pitate kako početi slagati svoj nakit u slojeve. Imamo sve savjete koji će vam trebati za savršeno slaganje nakita!

Savjeti za miješanje i slaganje komada

Slojeviti nakit trenutno je najpopularniji trend među slavnim osobama i savršena inspiracija za moderne djevojke. Mješoviti i usklađeni izgled uljepšava svaku odjeću i djeluje kao savršen dodatak. Bilo da se radi o formalnom ili ležernom izgledu, slojeviti nakit unosi dašak kohezije u pristajanje.

Slojeviti nakit omogućuje vam da budete kreativni dok prikazujete neke od svojih omiljenih komada. Iako nema pravila za slojevitost nakita, mnogi profesionalni stilisti slijede ove savjete kako bi usavršili trend i olakšali vama da to učinite:

Žarišna regija

 Četiri su primarna područja za nakit: vrat, zapešća, uši i prsti. Kada planirate slojeviti izgled, najbolje je odabrati jednu određenu regiju za sloj. Ovo je idealno jer vaš cjelokupni izgled ne izgleda prenatrpano, već uravnoteženo. Odabir jedne regije za slojevito ne znači da ne možete dodati nakit u druga područja, ali možda ćete htjeti ograničiti teške slojeve na jedan dio. Na primjer, ako se odlučite staviti više slojeva s nekoliko ogrlica, također možete istaknuti neke prstene i narukvice koje naglašavaju te ogrlice.

Primarna stavka

Ako ne možete odrediti određenu regiju za odabir, odabir primarnog komada nakita koji ćete istaknuti također je odlično. Taj komad može biti ogrlica s privjeskom ili ručni sat. Djeluje kao središte vašeg nakita, omogućujući vam da radite oko njega.

Kada birate primarnu stavku, vjerojatno ćete također htjeti da bude istaknuta. Nakon što se odlučite za svoje primarne komade, pronađite manje, nježne komade za uparivanje s njima. Cilj je koristiti nakit koji nadopunjuje vaš glavni slojeviti komad, a ne natjecati se s njim.

Miješanje metala

Nošenje obilja nakita od bijelog zlata i jednog ili dva komada žutog zlata može biti iznenađujuće za oko i poremetiti tok odjevne kombinacije. U idealnom slučaju, trebali biste pokušati ravnomjerno pomiješati metale ili se držati jednog. Na ovaj način postoji kohezija između vaših predmeta nakita. Komadi s miješanim metalima (tj. ružičasto zlato sa zlatnim detaljima) mogu pomoći u premošćivanju jaza između metala. Miješanje metala također je sjajno jer stvara zanimljiv izgled među komadima sličnog izgleda. Povezivanje ključnih sličnosti između metala korisno je kada se otkriva što radi zajedno. Uobičajeni dragi kamen ili uzorak mogu učiniti da različiti komadi izgledaju ujednačenije.

Odgovarajući nakit 

Iako se usklađivanje svakog komada nakita ponekad može činiti neukusnim, zapravo može biti od velike pomoći pri odabiru slojevitih komada. Uparivanje naušnica s privjeskom s odgovarajućom ogrlicom s privjeskom stvara slojeviti izgled koji će spojiti vašu odjeću. Korištenje sličnih stilova u različitim područjima je pametan način povezivanja izgleda. Ne trebate previše komada da biste izgledali sjajno, samo nekoliko promišljeno uparenih.

Dodavanje boje

Kada radite s nakitom na bazi metala, može biti lako uhvatiti se žutog i bijelog zlata. Dodavanje detalja kamenčića u boji ili nakita s perlama može dodati dašak boje, a da ne postane previše impresivan. Ovi predmeti također mogu poslužiti kao središnji predmet za rad s drugim nakitom.

Ton

Komadi nakita često odaju različite tonove. Debela ogrlica s dijamantima djeluje formalnije i često je idealna za otmjene događaje. U međuvremenu, novi prsten s psom ili drugim likom razigran je i djeluje mladoliko. Iako su oba komada izvrsna za slojevitost, možda neće izgledati najbolje jedan pored drugog. Odabir jednog tona za vaše komade nakita donijet će kohezivni izgled i spriječiti vas da se zanesete neusklađenim predmetima. Minimalističke komade treba kombinirati s minimalističkim komadima, a slično tome treba kombinirati i tvrde, industrijske komade.

Debeli i tanki

Nekoliko tankih komada nakita može djelovati kao odličan minimalistički look koji ne nadmašuje odjeću. S druge strane, previše zdepastih predmeta može zauzeti previše prostora i postati ometajući. Miješanje debelih i tankih predmeta idealno je jer dodaje zanimljivu teksturu i varijantnost.

Eksperimentirajte

Najbolji savjet dok pokušavate složiti nakit u slojeve je jednostavno eksperimentirati. Ovo je povoljan trenutak da izvučete komade koje ste zanemarivali ili da istaknete svoj omiljeni predmet. Iako bi moglo trebati vremena da se usavrši izgled koji je jednostavan i šik, konačni slojeviti izgled na kraju će podići vašu odjeću. Često ćete poželjeti uskladiti svoju odjeću s nakitom. Razmišljajući o svojoj odjeći i dodacima kao o jednoj izjavi, vjerojatno ćete izbjeći sukobljene uzorke, boje i materijale. Ravnoteža je ključna. Odlučite li se za istaknutu odjeću, uparite je s nenametljivim nakitom i obrnuto. Ako otkrijete višeslojne kombinacije koje izgledaju sjajno, ali ne odgovaraju vašoj odjeći ili prilici, fotografirajte ih – tu kombinaciju uvijek možete koristiti kasnije.

Layering ogrlica

layering gold necklaces and rings on woman

Trend nakita koji će se definitivno zadržati i u 2023. su slojevite ogrlice. Često su ove ogrlice spojene jednom kopčom. No, mogu doći kao pojedinačne ogrlice, pa čak i u kompletu. Slojevite ogrlice prekrasan su način za postizanje opuštenog glamura. Neki su ovaj trend s ljubavlju nazvali „nered oko vrata“ jer na sebi imate hrpu ogrlica! Volimo ovaj trend i mislimo da je tako zabavan s toliko mnogo načina da svoj „nered oko vrata” učinite jedinstvenim za vas! Postoji toliko mnogo različitih načina da nosite ovaj trend. Možete ga učiniti jednostavnim ili razigranim ili oboje! Ono što je tako zabavno u vezi s ovim trendom je to što ne postoji pogrešan način slojevitosti ogrlica.

Koliko ogrlica trebam složiti?

layering gold necklaces on woman

Kada treba znati koliko ogrlica staviti u sloj, to se u konačnici svodi na osobni ukus. Možete ga zadržati modernijim i odlučiti se za dva lanca ili dati sve od sebe i dati dojam s njih nekoliko.  Međutim, za one koji tek počinju putovati slojevima, tri je idealan broj za početak. To će vam omogućiti da stvarno eksperimentirate s različitim duljinama ogrlica i stvorite mnoštvo prekrasnih izgleda. Stilski savjeti koje trebate uzeti u obzir prilikom stavljanja ogrlica u slojeve:

Dok odlučujete kako slojevito obložiti svoje ogrlice, postoji nekoliko ključnih točaka koje biste trebali razmotriti. Oni će vam pomoći da bez napora izvedete svoj novi stil.

Složite ogrlice po različitim duljinama

Ovo je jedan od najosnovnijih aspekata izgradnje slojevitog izgleda ogrlice. Ako su sve vaše višeslojne ogrlice iste duljine, nemate hrpu oko vrata, imate samo veliki splet ogrlica. Odabirom ogrlica različitih duljina možete postići efekt kaskade koji omogućuje da se svaki komad ističe za sebe. Ako imate nekoliko omiljenih komada iste duljine, možete upotrijebiti produžetke za lance kako biste im napravili različite duljine. Neke ogrlice možete dati i skratiti ako je potrebno. Za početak odaberite komad koji vam pada bliže vratu i od njega izgradite ostatak svog izgleda.

Razmislite o miješanju metala

Za suvremeni pogled na višeslojne ogrlice, pokušajte nositi različite metale istovremeno. To znači da svoj omiljeni srebrni i zlatni nakit možete nositi zajedno!


Odaberite jedan upečatljivi komad

Odabirom jedne upečatljive ogrlice, na primjer bisernog zlatnog komada, možete stvoriti središnji dio vašeg izgleda. Dopustite ovoj ogrlici da govori dok je druge podržavaju.

Imajte različite težine ogrlica

Odabirom kombinacije zdepastih ogrlica i tankih lančića, kao i ogrlica s različitim teksturama, možete dodati dašak intrige slojevitom izgledu ogrlica.


Zamijenite svoje ogrlice lancima s privjescima

Ako želite često mijenjati svoj izgled, imati iste osnovne lančiće, ali dodavanje različitih privjesaka ovisno o prilici, izvrstan je način da dodate svestranost.

Iako postoji mnogo aspekata o kojima biste trebali razmišljati kada birate kako slagati ogrlice, posao se može održati jednostavnim odabirom unaprijed dizajniranih kompleta nakita. Na ovaj način styling je gotov za vas i sve što trebate učiniti je ukrasiti svoje prekrasne nove komade.

Kako raščešljati slojevite ogrlice?

Važan aspekt znanja o tome kako slagati ogrlice je kako ih spriječiti da se zapetljaju. Ovo znanje će vam pomoći da vaši komadi izgledaju besprijekorno tijekom dana. Ogrlice koje su različite duljine manje će se zapetljati od onih sličnih, pa je odabir različitih veličina najbolja opcija. Prije nošenja također je bitno osigurati da svaki lanac nije zapetljani čvorić. Međutim, ako se vaše ogrlice ipak zapetljaju, predlažemo da ih položite na ravnu površinu i koristite ravan predmet, poput igle, kako biste nježno razvezali čvorove. Ovu tehniku ​​također možete koristiti za raspetljavanje narukvica koje se slažu.

Layering naušnica

U potrazi ste za novim, elegantnim, svježim naušnicama za nošenje? A ako imate više probušenih rupica na ušima, čitajte dalje! Stavljanje naušnica u slojeve moderan je način da izrazite svoju kreativnost i osobni osjećaj za stil. I tko bi rekao ne nošenju puno modnog nakita koji privlači pozornost? Kao trendovski stil, nošenje različitih naušnica zajedno naglašava višestruko bušenje ušiju. Ali koji je trik da ovo uspije? Dobra vijest je da postoji mnogo načina za postavljanje naušnica u više slojeva. Naučite kako eksperimentirati s temama, veličinama, oblicima i bojama!

Jednostavni i lijepi geometrijski oblici

Svjetlucavi, geometrijski, obični metalni nitni potrebni su svima koji dodaju završni detalj slojevitom stilu naušnica. Kupite ih u čistom srebru, bijelom, žutom i ružičastom zlatu kako biste ukrasili svoje višestruke piercinge za uši.

Hoops naušnice

Postoji mnogo načina za postavljanje naušnica u više slojeva. Možete staviti nekoliko obruča iste veličine koji se penju prema vašoj spirali, upariti obruče sa šarenim naušnicama s nitnama ili slijediti našu preporuku da nosite nekoliko obruča koji se smanjuju u veličini dok putuju prema gore. Ovaj stil je istaknut i nebeski.

Neka jedna naušnica vlada nad ostalima

Odaberite jednu upečatljivu naušnicu i dopustite joj da ukrade sve. Ovaj poseban pristup slojevitosti idealan je za nekoga tko želi ostati u trendu, ali i dalje ukrasiti svoje višestruke piercinge u ušima komadom koji privlači poglede i avanturistički.

Igrajte se oblicima

Uključivanje mnogih oblika u hrpu vaših naušnica učinit će ih još privlačnijim. Kvadrati, krugovi, trokuti, elipse, apstraktni oblici – ništa nije zabranjeno. Ovaj trend vrijedi za dijamante ili metalne naušnice. Svojom slojevitom izgledu naušnica možete dodati više nitni, manžeta i ušica za uši za eklektičan dojam!

Uparite različite teksture i završne obrade

Naušnice se izrađuju na mnogo različitih načina. Od poliranog metala do iskovanog izgleda, nazubljenih rubova ili milgrain perli, dizajneri su osmislili različite završne obrade kako bi istaknuli svoje naušnice. Odaberite dva naizgled suprotna načina i uparite ih!

Layering narukvica

layering gold bracelets on woman hand

Slojeviti izgled je in, a savršen modni dodatak za isprobavanje vaših vještina slaganja su narukvice. Slaganje i slojevitost narukvica najbolji je način da pokažete svoje narukvice i prilika je da eksperimentirate sa svojim stilom. Ako ste novi u slaganju narukvica, nastavite čitati kako biste saznali kako složiti svoje narukvice i naše najbolje savjete za stvaranje savršenog niza.


Prije nego počnete slagati, važno je razumjeti da svaka narukvica može biti narukvica za slaganje. Jednostavno uzmite izbor narukvica i naslažite ih zajedno na svoje zapešće! Ne postoji određena vrsta narukvice koju trebate upotrijebiti za izradu svoje gomile narukvica – možete je doista napraviti svojom vlastitom i eksperimentirati sa svojom kolekcijom narukvica za slojevitost koja je potpuno jedinstvena za vas. Nošenje više narukvica zajedno postoji već godinama, ali današnji ovisnici o nakitu shvatili su da se ne morate pridržavati nikakvih pravila kada je u pitanju trend slaganja. Stavljanjem više narukvica na zapešće i miješanjem različitih metala, materijala i boja zajedno, možete uzeti bilo koju odjeću od boemskog šika do glamuroznog rock and rolla – samo promjenom narukvica. Odaberite istaknutu narukvicu koja će biti glavna narukvica u vašem nizu. Dok sve narukvice mogu biti jednako blistave, jedna narukvica kao istaknuti komad stvara točku fokusa i omogućuje ostalima da zauzmu stražnje sjedalo dok uravnotežuju i naglašavaju cijeli ansambl. Da biste to učinili, odaberite svoju omiljenu narukvicu, narukvicu koja je pretjerano šarena ili onu koja je različitog materijala ili boje od ostalih u vašoj gomili. Alternativno, vaš sat može biti središnja točka, a vaše narukvice mogu biti bočne strane.

Layering prstenja

layering gold rings on woman hand

Slaganje prstenja proces je nošenja više prstenja na različitim prstima, kao i uključivanje naglašenih ili istaknutih komada. To može značiti nošenje prstenja na svim prstima, miješanje različitih metala ili zapravo slaganje prstenja jedno na drugo na istom prostu.
Prsteni koji se mogu složiti ne moraju izgledati na određeni način; sve je u pronalaženju onoga što vam najbolje odgovara. Ljepota procesa je u tome što možete prilagoditi i ažurirati svoj stil kako vam odgovara.
Eksperimentiranje je ključno kada je u pitanju slaganje prstena. Dok jedan prsten možda neće odgovarati drugom, zamjena i mijenjanje stvari može vam pomoći da stvorite izgled koji je baš pravi. Moglo bi vam pomoći da slikate svoje ruke nakon što završite stil s kojim ste zadovoljni, tako da ga možete zapamtiti za buduću upotrebu.

Koliko prstena trebam nositi? Pa, mi kažemo da nosite više prstenja nego što imate prstiju! I nemojte se bojati pomiješati metale. Možete kombinirati žuto zlato, ružičasto zlato i bijelo zlato – svi oni dobro funkcioniraju zajedno. Iako potpuno zlatni ili srebrni izgled često može biti sofisticiran i šik, ponekad može izgledati jednostavno i nezanimljivo, osobito kada je u pitanju slaganje prstenja. Odaberite jedan glavni metal i od njega izgradite svoj izgled – zatim ugradite nekoliko naglašenih komada u drugom metalu kako biste razbili monotoniju. Ovo može biti prsten za palac ili srednji prst, nešto što se ne sukobljava dramatično, ali daje blagi zaokret.

Ovdje pročitajte koji su to Neobični trendovi nakita koje vrijedi isprobati.

layering gold jewelry on retro background with green

Zaključak

Sada kada ste stručnjak za layering, vrijeme je da počnete kupovati! Pozivamo Vas da istražite naš široki izbor naušnica, narukvica i ogrlica različitih duljina, metala i stilova kako bi pristajale Vašem stilu i outfitu. U našim poslovnicama Zlatarne Dodić svakako Vam možemo dati i pokoji savjet ako će Vam on biti potreban!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.