Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Muške narukvice - savjeti za uspješan odabir

Muške narukvice - savjeti za uspješan odabir

Nakit se smatra uglavnom ženskim modnim dodatkom, no i sama nam povijest dokazuje da to nije slučaj. Muškarci su oduvijek upotpunjavali svoj izgled dodacima i nakitom koji su simbolizirali moć, status, muževnost, vještinu ili pripadnost određenoj skupini – baš kao i žene. Danas najčešće kod muškaraca primjećujemo upečatljivi sat, zlatni lančić, običan prsten ili pak pečatnjak, malene naušnice te narukvice. Muške narukvice savršen su izbor zbog svog elegantnog izgleda, a mogu se nositi zasebno ili uza sat te im upravo zbog toga mnogi muškarci teško odolijevaju.

Ovaj komad nakita najtraženiji je dodatak za muškarce. Idealne su za formalni kao i za neformalni stil, a upotpunit će svaki outfit. Muške narukvice mogu značajno podignuti svaku kombinaciju i staviti točku na i za savršen dojam samoga muškarca.

Narukvice su jako zahvalan komad nakita jer su jednostavne i ne odaju dojam pretjeranog ukrašavanja i kićenja. Štoviše, ili na suptilan i elegantan način upotpunjuju cijelu sliku i muškarčev izgled ili pak ostavljaju dojam one šarmantne i neodoljive nonšalantnosti -  sve to ovisi o vašem stilu odijevanja i o samome izboru narukvice. Ako se pitate kako odabrati savršenu mušku narukvicu koja će odgovarati vašemu stilu te naglasiti vašu muževnost, pogledajte naš kratki vodič koji smo pripremili za vas kao i par veoma bitnih savjeta pri odabiru i nošenju.

Lančane narukvice

Lančana narukvice izrazito su popularne među muškarcima, a razlog je tomu njihov jednostavan i elegantan dizajn te izdržljivost samih materijala. Narukvice s perlicama imaju rastezljivu nit koja lako može puknuti, dok se kožne i končane narukvice s vremenom pohabaju. Većina lančanih narukvica izrađena je od metalnih legura ili plemenitih metala poput nehrđajućeg čelika, srebra, bakra, željeza i zlata te je zbog toga njihov vijek trajanja izrazito dug.

Ove muške narukvice uglavnom se ne kombiniraju s drugim narukvicama – one su statement komad nakita koji je dovoljan sam za sebe, a svakome će muškarcu dati muževan izgled i dašak elegancije. 
Nemojte ih nositi na istoj ruci sa satom, bilo da su karike lanca tanje ili deblje, pustite ih da stoje zasebno i govore same za sebe. Još jedan praktični razlog zašto ne preporučamo da vam lančane narukvice budu tik uza sat jest taj što bi moglo doći do oštećenja kada bi dva metala svakodnevno bila u dodiru. Uz to, moguće je i da se i sat i narukvica u svemu tomu izgube i ni jedno ni drugo ne dođe do željenog izražaja. 
Bilo da ih nosite na majicu ili košulju ili pak na odijelo, vaše će zapešće plijeniti zasluženu pozornost. Još jedna velika prednost lančanih narukvica naspram sviju drugih narukvica je to što posebno dobro pašu uz svečanije kombinacije. Koliko god viđamo i tanke kožne narukvice, ili one s perlicama, u kombinaciji s odijelom -  samo lančane pružaju onu maksimalnu dozu elegancije i sofisticiranosti.
Kod lančanih narukvica važan je i izbor boje metala, odnosno izbor samoga materijala. Vrlo  često će na taj izbor utjecati boja metalnoga okvira ili obruča sata, no i ne mora nužno u slučaju da mislite da je narukvica sasvim dovoljna za postizanje određenoga izgleda. 
Ako lančanu narukvicu mislite kombinirati uz sat (imajte na umu da bi bilo poželjno nositi ju na suprotnoj ruci), uzmite onu koja bojom neće odskakati. 

Na našim Dodić prodajnim mjestima, ili na našem web shopu, možete pogledati naš izbor te odlučiti se između predivne narukvice od toplog žutog zlata ili jednog originalnog primjerka koji kombinira bijelo i žuto zlato.

 

Narukvice s perlicama

Narukvice s perlicama jedne su od najčešćih vrsta narukvica za kojima muškarci posežu pri svakodnevnim kombinacijama. Perlice dolaze u mnogim oblicima i veličinama, a same se narukvice mogu vrlo lako kombinirati uza sve odjevne predmete. 

Narukvica se sastoje od rastezljive niti i više nanizanih perlica koje mogu biti izrađene od različitih materijala. Perlice tako mogu biti plastične ili drvene, dok su one kvalitetnije izrađene od profinjenog prirodnog kamena kao što je lava-kamen, mramor ili opsidijan ili pak metala (zlato, srebro, bakar itd.). Uglavnom su perlice obrađene te su glatke i savršeno okruglog oblika, ali mogu imati i drugačiji oblik ili mogu biti potpuno neobrađene, poput niza kamenčića ili kristala.

Muške narukvice s perlicama iznimno su prilagodljiv komad nakita. Mogu se kombinirati uz kožnu jaknu te dodatno naglasiti vašu muževnost, ali pašu i na svečano odijelo kao i na lagane i opuštene ljetne košulje.

Kožna narukvica

Muške kožne narukvice vrlo su efektne, a kako dolaze u uglavnom vrlo neutralnim bojama, pašu uz bilo koji komad odjeće. Koža je jedan od primarnih i najprimitivnijih materijala od kojih su se izrađivale narukvice tako da će svakako naglasiti vašu muževnost te probuditi ono nešto avanturističko u vama, pogotovo u kombinaciji s kožnom jaknom. Ako blaga grubost kožnih jakni nije vaš stil, ne brinite – kožne narukvice pašu i na svakodnevne kombinacije, kao i na svečana odijela, pogotovo ako su tanke. Baš poput narukvica s perlicama, kožne narukvice također izgledaju sjajno u kombinaciji s drugim narukvicama, samo pazite da ne pretjerate s količinom jer biste mogli postići suprotni učinak. Kožne narukvice vrlo su nježne za zapešće i izrazito ugodne za nošenje pa ih stoga često viđamo na muškarcima svih uzrasta. Što se tiče same izdržljivosti narukvica, ne mogu se mjeriti s lančanima, ali, bilo da se odlučite za pravu ili umjetnu kožu, zasigurno će biti uz vas nekoliko godina.

Narukvice s motivom sidra

Narukvice s motivom sidra postale su toliko popularne da tvore svoju zasebnu kategoriju. Ove muške narukvice inspirirane morem imaju privjesak ili kopču u obliku tradicionalnog brodskog sidra, a idealne su za svakodnevno nošenje u ljetno doba. Najčešći materijali samoga remena su koža ili uže, a sama narukvica se često i lako kombinira s drugim narukvicama i satom. Uglavnom ih na muškarcima viđamo u ležernim kombinacijama i u ljetnim izdanjima, a idealne su za svakog muškarca koji u sebi krije pustolova i morskog vuka.

Dodatni savjeti pri odabiru i nošenju muških narukvica

Prava veličina od najveće je važnosti. Sitnijim zapešćima najbolje će pristajati tanje narukvice, a većim zapešćima one veće.

gold bracelet male unisex

Odabir prave narukvice zapravo je estetsko pitanje koje se temelji na vašem stilu, ukusu i željama. Ako tražite li malo grublji izgled, debela kožna narukvica idealan je izbor. Ako tražite nešto ležernije, tu su narukvice od perlica ili tanje kožne narukvice. Za bezvremensku eleganciju, posegnite za metalnim lančanim narukvicama.

Imajte na umu da je manje uvijek više. Izbjegavajte nošenje previše narukvica na oba zapešća. Ako slažete narukvice na jednom zapešću, izaberite samo jednu narukvicu na suprotnom zapešću ili ga ostavite potpuno golim. Isto vrijedi i za satove i narukvice, ako vam je na jednoj ruci sat, narukvice nosite ne onoj suprotnoj.

Prigoda za koju se odijevate također može uvelike uvjetovati vrstu narukvice koju možete nositi. Za svečane i službene prigode izaberite tanje i manje narukvice - naš je savjet jedna lančana narukvica za besprijekoran izgled. Ležerne prigode dopuštaju veće ili brojnije narukvice (npr. narukvice od perlica ili nekoliko kožnih narukvica).

Pokušajte svoje muške narukvice uskladiti bojom s drugim elementima vaše odjevne kombinacije, bilo da je to vaša košulja, kravata, sako, majica kratkih rukava ili kratke hlače – bilo koji oblik sklada boja oživjet će narukvicu, ali i cijeli vaš izgled.

Kada kombinirate narukvice, nemojte pretjerivati. Započnite niz s dvije ili tri narukvice i pokušajte odabrati kombinaciju boja i materijala s kojom biste stvorili savršeno uravnotežen, ali i razigrani izgled.

Kada kombinirate nekoliko narukvica, najbolje je odlučiti se one tanke, poput kožnih narukvica ili narukvica s perlicama. 

Ovdje pročitajte koji je to Elegantan i ležeran nakit za moderne muškarce.

gold bracelet male unisex model on hand

Izbjegavajte kombiniranje nekoliko širih i debelih narukvica. Takva pretjerana kombinacija vizualno će vam skratiti ruku.

Izbjegavajte slaganje narukvica na oba zapešća. Za svaki je izgled ključna ravnoteža.

Ako ćete narukvice kombinirati uz sat, izbjegavajte slaganje narukvica sa satovima koji se mogu lako ogrepsti i oštetiti ili obrnuto.

Nemojte pretjerivati u količini narukvica koje ćete nositi uz sat, najviše dvije do najviše tri narukvice, i to one tanje. Nizanje debljih narukvica uz sat zapešću daje izrazito nezgrapan izgled.

Ako nosite metalan sat, idealno bi bilo odabrati metalnu narukvicu slične boje kako biste stvorili besprijekorni izgled. Možete se odlučiti za srebrnu lančanu narukvicu, zlatnu ili pak, za nešto originalniji izgled, predivnu kombinaciju toga dvoje.

Zaključak

Poznate još od davnina, muške narukvice u suvremenije su se doba nanovo vratile u modu – ovoga puta ne kao statusni simbol već kao dašak elegancije ili otkačenosti i razigranosti koji će upotpuniti svaki izgled muškarca. 
Iako malene, muške narukvice savršen su način da poboljšate svoju odjevnu kombinaciju kao i da kroz taj predivan detalj ispričate nešto o sebi bez da kažete i riječ.  Ako u sebi imate pustolovnog duha, za vas su idealne narukvice s perlicama kao i tanje kožne narukvice. Ljubitelji robusnijih komada nakita, kao i oni koji žele postići malo grublji, muževan izgled, odabrat će deblje kožne narukvice. Zaljubljenici u more odlučit će se za mušku narukvicu inspiriranu nautikom te sa svojom narukvicom s motivom sidra postići onaj mitski i traženi „chic bez napora“ izgled. Za sve muškarce koji teže eleganciji, tu su lančane narukvice koje su ujedno i oličenje muževnosti i sofisticiranog ukusa. Pogledajte našu ponudu na web shopu.  

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.