BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Neobični trendovi nakita koje vrijedi isprobati

Neobični trendovi nakita koje vrijedi isprobati

Svaka godina, svako doba i sezona sa sobom nose nove modne izazove u pogledu nakita. I s obzirom na to da potpuno mijenjanje kolekcija uopće nije tako rijetka pojava i događa se nekoliko puta godišnje, važno je ostati svjež, kreativan i dinamičan u pogledu novih izazova koje nakit nudi. Zato ove sezone dolaze novi, još neobičniji od prošlih, trendovi nakita koje zaista vrijedi isprobati. S vremena na vrijeme, bez obzira na nove sezone i kolekcije, svi počnemo žuditi za, barem malenom, promjenom. Pa zašto ne promjenu ostvariti i u vidu nakita? Ovo je polje veliko i možete se veseliti novim izazovima i igranjima, a mi vam donosimo nekoliko ideja neobičnih trendova nakita koji bi vas zaista mogli osvježiti i zaigrati! U svemu je važno pronaći nešto svoje, a to je najlakše kada imamo toliko puno izbora, kao u svijetu nakita.

Asimetrija nakita

Među najboljim neobičnim trendovima nakita uvijek se poteže jedan od glavnih elemenata, a to je asimetrija! Asimetriju je modni svijet uvijek volio, ona unosi dinamiku, živost i savršenu nesavršenost u skladnom neskladu. Već nekoliko sezona ističu se trendovi asimetričnog nakita u visokoj modi, od neusklađenih naušnica do asimetričnih rubova haljina. Oblik, duljina i boja sve su karakteristike koje mogu utjecati na stvaranje asimetričnog nakita koji nosi ljepotu neravnoteže. A kao takav, naravno da ima svoja posebna pravila. Jako je lako u ovakvom tipu nakita fulati i otići u nesklad, a ne modu. Zato postoje određeni elementi na koje morate obratiti pozornost:

Boja

Boje su vrlo očite i isključivo vizualne. Kombiniranje boja je najlakši je način za stvaranje asimetričnih izgleda. Boje su stvorene za igranje i stvaranje, međutim, gdje možete pogriješiti? Ponekad kombiniranje tople i hladne boje, primjerice žute i plave, može biti promašaj. Uglavnom predlažemo kombiniranje toplih boja kao crvenu i žutu, ili hladnih boja zajedno, kao svijetlo plavu i zelenu, recimo. Međutim, stvar boja je izrazito subjektivna i teško je govoriti napamet. Mi vam samo iznosimo s čime ne možete pogriješiti, ali to ne isključuje stvar da bi kombiniranje tople i hladne boje mogao biti i pun pogodak ako se napravi ispravno!

Materijal

Ako zastanete i pažljivo pogledate kako sve asimetrične naušnice izgledaju, uskoro ćete shvatiti da razlog zašto izgledaju dobro leži u tome što se materijali naušnica podudaraju. To će pomoći ukloniti sukob unutar vaše odjevne kombinacije, jer namjerno kombinirate dvije različite naušnice. Sličnost, ili još bolje, istost materijala će vaše namjerno neusklađene naušnice pretvoriti u lijep ansambl, umjesto nasumičnog para na vašim ušima. Važno je stvoriti sklad, a ne kaos. Materijali su jako važni, na njih uvijek morate obraćati posebnu pozornost i davati im zasluge koje zaslužuju kada se radi o svijetu nakita.

Duljina i oblik

Miješanje oblika zabavan je način dodavanja dodatne dimenzije bez da bude preopterećujuće. Primjerice, ako se odlučite za jednu naušnicu u obliku srca, onda uskladite tu naušnicu s drugačijim tipom naušnice, ali isto s motivom srca. To stvara koherentnu temu koja se proteže s obje, stvarajući promišljeni ansambl umjesto nesklada između njih. Što se tiče duljine, to je možda najistaknutiji način za stvaranje asimetričnog izgleda naušnica. A također je jednostavan način za igranje s razinama stvarajući zanimljiv izgled. Međutim, pobrinite se da se boje i materijal usklade kako ne biste izgledali kaotično. Promišljeno kombiniranje duljine i oblika naušnica može dovesti do prekrasnih elegantnih modnih kombinacija.

Top 5 neuobičajenih trendova nakita

1. Earcuff naušnice

Jedan od najprimjenjivijih trendova za ostvarivanje asimetričnog nošenja nakita definitivno su earcuff naušnice. Ovakve vrste naušnica jednostavan su način da dodate neočekivan zaokret svojim svakodnevnim kombinacijama. Savršeno se uklapaju u moderne kombinacije naušnica, ali isto tako su fantastične i kada se nose same. Najbolji dio earcuff naušnica je taj što ih svatko može nositi, imao probušeno uho ili ne, na oba uha ili na samo jednom. Osim što se mogu itekako zanimljivo nositi same, možete ih kombinirati i s drugim naušnicama. S obzirom na to da su earcuffovi uglavnom zaobljeni, izgledaju sjajno nošene s hoop naušnicama. Međutim, uvijek možete svoju dinamičnu kombinaciju začiniti potpuno drugačijim izborom naušnica! Ono što vam ovdje moramo predložiti jest to da kod takvog slaganja naušnica, idete od manje prema većoj slijedeći dno uha. U svakom slučaju, ove su naušnice napravljene za zabavljanje u moru kombinacija! Osim klasičnih earcuffova, isprobajte i earcuffove s privjescima, kao što je Shiny zlatni earcuff s dodatkom cirkona.

2. Viktorijanski trend

Iako nisu sve ideje njezin proizvod, Kraljica Viktorija proizvela je mnoge neobične trendove nakita kojih se volimo sjećati, a došlo je vrijeme kada se njezini trendovi, vjerovali ili ne, vraćaju u modu! Modni časopisi od najnovijih trendova jako naginju baš ovim povijesnim, a Viktorija nam je u svijet nakita itekako donijela mnogo trendova koji opet postaju svojevrsna novotarija. Ukratko, jedan od trendova koje je pokrenula Viktorija su - medaljoni. Zbog preminulog princa Alberta, Viktorija je nosila medaljon s uvojkom njegove kose. Time je slavna Kraljica i u modu uvela konstantno nošenje sentimentalno izrazito važnih medaljona. A osobito onih s poklopcima koji sakrivaju tajne, kao što je Globe Oval medaljon od žutog ili bijelog zlata. Ili pak nešto raskošniji i složeniji, prekrasan Medallion Oval Flowers medaljon - privjesak od bijeloga zlata. A definitivno razmislite i o onom najpoznatijem - Mom Love zlatnom privjesku koji definitivno zrači srećom!

3. Novo - stari nakit

Jedni od stvarno neuobičajenih, a ujedno stvarno jako interesantnih trendova nakita su definitivno jedne i jedine, kombinacije modernog i vintage nakita. Ova sfera trendova nakita može ići jako daleko i s njom se možete izrazito puno zabavljati, igrati i kombinirati! Postoje komadi nakita koji sami u sebi sadrže i moderne i staromodnije elemente, kombiniranje njih definitivno spada u ovaj trend. A još češće su kombinacije pojedinih staromodnih i modernih komada nakita. Primjerice, kombinacija našeg tradicijskog nakita u obliku rećina, botuna ili, recimo, Konavoskih naušnica od bijelog zlata s komadom moderne naušnice kao što je, primjerice, Dot Line ogrlica od bijelog zlata. S takvim kombinacijama samo pripazite da im materijal ili boja zlata budu isti. Ako ne budu isti, lako možete otići u kaos kombinaciju, zato oprezno!

4. Privjesak s kratkim lančićem

Ono što je zanimljivo i neobično u kombinaciji privjesaka i zlatnih lančića jest to da svaki vodič kroz uspješno i ukusno kombiniranje lančića i privjesaka upućuje na to da su privjesci rezervirani isključivo za midi i duge lančiće. Međutim, mašta radi svašta i to je razlog zašto je ovaj trend poseban i zaista neuobičajen! Ono što je važno znati jest da ipak ne birate prevelike privjeske. Uvijek birajte manje privjeske, a po mogućnosti i ne previše raskošne kako ne bi ugušili kombinaciju. Jednostavnost je ovdje vrlina, kao što je Pure Heart privjesak s motivom srca, ili šuplji Other Half Heart privjesak motiva srca s decentnim dodatkom cirkona. Dakle zlatna pravila elegantnih kombinacija koje uključuju ovaj trend su jednostavnost, minimalizam i sitna veličina. 

5. Svakodnevni dragulji

Vremena se mijenjaju, a s njima i pravila, događaji i prigode. Napokon je došlo vrijeme koje prati trend koji bismo mogli nazvati svakodnevni dragulji. Radi se o tome da su prošla vremena u kojima se dragocjeni nam draguljni nakit vječno čuvao u ladicama i kutijicama nakita. Sada se događa promjena i potiče se da svoj nakit s dragim kamenjem izvadite iz prašnjavih ladica i nakitite se njima i pustite ih da, slikovito rečeno, udahnu malo zraka! Znamo, ovaj bi vam se trend mogao jako dopasti. Previše paženja ovakvog nakita donosi nam samo to da on postaje prastari nakit velike vrijednosti koji je zatočen u ladicama. A što kažete na to da svoje rubine ili smaragde koji put prošećete ulicama? Ne morate se toliko bojati, isto kao što vam vaša zlatna ogrlica nikad nije pala s vrata jer pazite na nju koliko treba, neće vam pasti ni ogrlica s draguljima. Ovaj trend postaje sve jači i odvažniji, i sasvim nam je jasno zašto.

Zaključak

Što se tiče trendova nakita, promjene su uvijek dobre. U ovom svijetu uvijek se teži prema promjenama, pomaku naprijed i nečem drugačijem, nečem što još nismo vidjeli. Novi su trendovi uvijek tu, a svijet mode uvijek daje šansu novim trendovima nakita, i moramo reći da nije strog. Ovo je područje u kojem je apsolutno poželjno isprobavanje, kombiniranje, igranje i zabavljanje. Zato je, dapače, poželjno da isprobate nešto novo, bilo to nošenje preklopnih privjesaka, nošenje dragulja na običnoj kavi ili kombiniranje starog bakinog nakita sa svojim novim, polje vam je otvoreno i veliko da radite što god želite! Uz sve to donosimo vam i poneke smjernice i pravila kako ne biste zalutali u pustim kombinacijama i igrama. Odvažnost je uvijek vrlina, i zašto je ne primijeniti i u odabiru i kombinacijama nakita!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira savršenog nakita, ukoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.