Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Pet poklona koje zaslužuje svaka žena

Pet poklona koje zaslužuje svaka žena

Bilo da ste partner, brat, sestra, prijateljica, mama ili tata, odabir poklona za ženu uglavnom je malo teži zadatak. Žene će se uvijek bolje snaći u odabiru ovakvog poklona, ali od njih se zato naravno više i očekuje, stoga nemojte se zavarati! Spektar poklona koje možete uzeti u obzir jako je velik, ali mi smo se potrudili izdvojiti 5 najboljih s kojima sigurno ne možete pogriješiti i s kojima će svaka žena biti sretna. Najbolji su jer su klasični i vječni, a mogli bismo se čak usuditi reći i nužni. Zato vam donosimo nekoliko smjernica kako da najbolje odaberete poklon i ne razočarate svojim pomnim izborom. Svaka je žena drugačija, ali ovo su pokloni koji pristaju svakoj i sigurni smo da će se s njima osjećati ugodno i zadovoljno. Prođite kroz naše preporuke i proučite koji od ovih pet poklona ona još nema!

diamond gold necklace with heart motif pendant made of diamonds

Kako odabrati savršen poklon

Kao prvo i osnovno, nemojte podcjenjivati ovaj zadatak i krenite u potragu na vrijeme! Predstavljamo vam pet poklona koje zaslužuje svaka žena, ali važno je i da malo promotrite ima li ona u svojoj kolekciji već jedan od ovakvih komada, zato je važno da krenete misliti na vrijeme. Ženine preference i karakter uvijek su najvažnije komponente kod biranja savršenog poklona za nju. Kod per osnovnih poklona koje bi trebala imati, izdvojili smo prekrasne komade nakita. Nakit je izvrstan poklon upravo zato što je fin i svečan, a dugotrajan i prekrasan i već stoljećima i stoljećima razveseljava i uljepšava žene. Međutim, mada je sam po sebi fantastičan poklon, treba biti oprezan u odabiru, osobito za drugu osobu. Promislite malo o tome sviđa li se njoj više decentniji nakit ili raskošniji, jednostavniji ili složeniji? Voli li nakit u bojama poput dragog kamenja ili klasičan zlatni i srebrni nakit bez dodataka? Nosi li više naušnice, ogrlice ili narukvice? Kombinira li privjeske na lančićima ili ima samo fiksan nakit? Sva će vam ova pitanja pomoći da odaberete ovaj prekrasan poklon najbolje što možete i pokažete koliko ste se potrudili oko izbora! 

Top 5 poklona koje svaka žena treba imati

Ovaj izbor, uz smjernice koje se tiču toga na što sve treba paziti kod odabira ovakvog poklona, ne mora biti tako zahtjevan kao što se to možda može činiti. Kako bismo ga još dodatno olakšali, izdvojili smo probranim izborom pet poklona koje svaka žena zaslužuje imati u svojoj kolekciji i na koje treba posebno obratiti pozornost. Ukratko morate paziti i na to koji nakit osoba već ima u kolekciji, koje boje nakita preferira, isto tako koje materijale te koji tip nakita nosi ili bi tek htjela nositi. Provest ćemo vas kroz svih 5 poklona zasebno i istaknuti njihove vrijednosti i dodati još pokoji savjet za izbor svakog od njih zasebno!

1. Komplet naušnice i ogrlica

Kompletiranje stvari je ženama zasigurno jedna od najdražih aktivnosti. Nije važno radi li se o kompletiranju odjeće, odgovarajućeg pribora za jelo ili pripadajućeg uredskog pribora te kompletiranju nakita. Svakoj se ženi u njezinoj kolekciji nakita mora naći jedan komplet. Nakit koji je iskombiniran zajedno, odnosno u istom stilu, spada pod najljepše komade nakita koje na sebe možete staviti i apsolutno se uvijek primijeti. Žene koje nose usklađen nakit odaju o sebi to da brinu njeguju sebe i da pomno prate što će na sebe staviti kako bi naglasile svoju eleganciju i finoću i uvijek odišu uzvišenošću zbog toga. Kao jedne od najljepših kompleta nakita koje možete pokloniti izdvojili smo Ruby ogrlicu i Ruby naušnice s dijamantima i rubinom. Kao još jednu romantičnu crvenu boju izdvajamo crveni cernalit kombiniran sa žutim zlatom u kompletu Merlot ogrlice i Merlot naušnica. Također od decentnijih komada izdvojili bismo Together zlatnu ogrlicu u kompletu s Tied Together zlatnim naušnicama, komplet koji je najprigodniji ako je žena vaša partnerica.

gold necklace and bracelet with red squared stone

2. Tradicijski poklon

Oko ovog poklona svakako morate pomno promotriti i istražiti ima li ona već jedan od komada hrvatskog tradicijskog nakita jer spektar tipova nakita koji spada u ovu kategoriju manji je i vrlo vrijedan. Također, tradicijski se nakit često prenosi generacijama stoga je više moguće da ga već ima u svojoj kolekciji. Bilo kako bilo, hrvatski tradicijski nakit definitivno je, od svih pet poklona, onaj za koji ne treba objašnjavati zašto ga žena mora imati. Svaki je komadić naše tradicije izuzetno važan, a još je ljepše kada mu i izborom nakita koji nosimo možemo pridati još malo važnosti. Ovaj nakit žena ne samo da zaslužuje nego apsolutno mora imati u svojoj kolekciji nakita i zato ne treba dva puta promišljati o ovom poklonu ako ga ona još nema.

croatian traditional jewelry gold šibenik county earrings

3. Personalizirani poklon

Ovaj tip nakita nije toliko čest, ali je vrlo vrijedan. Personalizirani nakit poseban je dodatak na kojima smo posebno zahvalni. Tračak osobnosti koji nakit poprimi u trenutku kada ga graviramo neprocjenjiv je. Za personaliziran poklon nakit je najpogodniji upravo zbog svoje dugotrajnosti, zbog nje će moći razveseljavati osobu godinama. Ugravirati na nakit možete što god želite, imena, datume, inicijale, citate, zato dajte mašti na volju! Od nakita koji je pogodan za gravure izdvajamo lijepu i decentnu Angel tag zlatnu ogrlicu s motivom anđelčića, i Ray of Sun zlatnu narukvicu jer je pogodna za gravuru malo dužeg teksta. Gravure također možete raditi na privjeske i prstenje koji su uvijek super izbor.

gold necklace with bar with name engraved

4. Naušnice s dragim kamenjem

Veličanstvenost, svečanost i ljepota glavne su i apsolutne odlike dragih kamenja, uključujući nevjerojatno zadovoljstvo koje osjećamo kada ih posjedujemo, a osobito u obliku nakita. Zato za treći poklon koji žena zaslužuje imati odabiremo naušnice s dragim kamenjem. Kao prve i osnovne izdvojit ćemo sve one filmske dijamantne naušnice koje život stvarno mogu učiniti ljepšim, a osobito kada dolaze u kombinaciji s rubinom, sa smaragdima i safirima. Možete se odlučiti i za naušnice od onixa kao što su Onyx Elipses, koje svojom crnom bojom daju dozu mistike naušnicama. Od dragog kamenja svakako šansu treba dati i prekrasnoj zelenoj boji malahita u obliku Moon Shine Green visećih naušnica od malahita te decentnom opalu i Opal Ovoids naušnicama. I konačno, ne zaboravimo na prekrasni i cijenjeni presijavajući sedef kojeg uvijek volimo nositi, a preporučamo Hex viseće zlatne naušnice sa sedefom.

white gold oval earrings with emeralds and diamond

5. Biserni poklon

Povijest nam svjedoči tome da su u hrvatskoj kulturi biseri jako zastupljeni i njegovani. Svojom prekrasnom bijelom bojom s dna mora pridaje im se simbolika čistoće i nježnosti. Biserni nakit najbolji je način za posjedovanje biserja koji moraju biti nošeni kako ne bi propali i uništili se zbog svoje osjetljivosti. Oni se uvijek primijete, a nose se s ponosom i srećom. Biseri su uvijek imali svoj status i kulturu i zato ih svakako ubrajamo u jedan od pet poklona koje žena mora imati u svojoj kolekciji. Zato je, međutim, kao i za tradicijski nakit, dobro istražite ima li osoba za koju birate poklon već bisere ili ne! U slučaju da nema, sigurni smo da će joj biseri izmamiti prekrasan osmjeh na lice!

gold plated silver earrings and necklace with pearls

Ovdje pročitajte Top 5 prijedloga što kupiti dami za Dan žena.

Zaključak

Traženje ni jednog poklona nije lak zadatak, upravo zato odlučili smo vam predstaviti pet poklona koji su neizostavni što se tiče darivanju žena. To su pokloni za koje smo sigurni da bi svaka žena cijenila kada bi ih imala u kolekciji, i da joj sigurno fale kada ih nema. Svim danim smjernicama i preporukama možete dokučiti kakav tip poklona je idealan za osobu kojoj ga poklanjate i pomno odabrati upravo prema preferencama koje ste primijetili, odnosno upoznali kod te osobe. Još nešto što morate imati na umu je to da smo svi smo drugačiji. Zato probajte što više svoj ukus odvojiti od poklona koji birate jer se možda ne poklapa s njezinim. Nitko nema najbolji ukus koji se svima sviđa i to često moramo upamtiti pri biranjima poklona! Nadamo se da će vam naš posebni izbor ideja za poklone i savjeti odabira koje smo iznijeli pomoći da nađete to što ste tražili i da izmamite sigurni osmijeh na lice!

Ukoliko se i dalje ne možete odlučiti za određen poklon ili imate još nedoumica oko svog izbora, slobodno pitajte naše stručno i ljubazno osoblje u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.