BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Pet savjeta kako najbolje kombinirati nakit s odjećom

Pet savjeta kako najbolje kombinirati nakit s odjećom

Kao ženi, važno je znati koji komadi nakita dobro idu uz različite odjevne kombinacije. Bez obzira na to jesu li to odjevne kombinacije za posao, posebne događaje ili svakodnevno nošenje, poznavanje umijeća kombiniranja dodataka može ti pomoći da izgledaš najbolje. Biti elegantan i šik gotovo je kao stvaranje umjetničkog djela, u ovom slučaju, imate cijelo platno sebe i samo trebate naučiti kako ga ovladati. Kombinacija odjeće pruža svakome savršenu priliku da odrazi svoj jedinstveni stil i energiju, istovremeno svaka odjevna kombinacija zaslužuje svoju savršenu podudarnost. Nakit može odražavati vašu jedinstvenu osobnost. Iako to može često izgledati kao zamoran proces, jednom kada usvojite nekoliko savjeta i trikova, trebao bi moći osvojiti savršenom kombinacijom zahvaljujući uspješnom odnosu odjeće i nakita za koji ste se odlučili!

Žena nosi lila svečanu haljinu sa svjetlucanjem, također nosi zlatno prstenje u više boja i veliku zlatnu naušnicu

Tri stvari koje ne smijete raditi u kombinacijama

Naravno, za sve, pa tako i za kombinacije nakita i odjeće, postoje stvari koje apsolutno trebate izbjegavati. Ako ne izbjegavati, onda se jako potruditi da ih vješto ublažite i osvojite. Mi za vas izdvajamo tri stvari koje ne biste smjeli raditi u kombinacijama, ali sve je na vama i vašim osobnim preferencama. To je najvažnije za znati.

1. Nemojte pretjerivati

Nemoj pretjerivati, od silnog nakita koji je prekrasan sigurno se možete naći u situaciji da se ne možete odlučiti za jedan i poželite ih staviti što više. Zato je lako je zapasti u ljepotu nakita i misliti da je više bolje. No, osim ako želite da središnja točka vaše odjevne kombinacije bude nakit, najbolje je slijediti pravilo manje je više, posebno ako nosite raskošniju odjeću. Ako nosite elegantnu odjevnu kombinaciju, trebali biste je upotpuniti klasičnim komadima poput dijamantnih naušnica ili nenametljivog zlatnog ili srebrnog lančića umjesto upadljivog komada nakita. Previše sjaja ponekad može biti loša stvar.

2. Budite oprezni s kombinacijama prstenja

Ovo se pravilo odnosi na veliko prstenje koje ne biste trebali previše zajedno kombinirati odjednom. Veliki prsten je upadljiv komad nakita, pa stvarno ne trebate više od jednog. Možete staviti po jedan na svaku ruku i i dalje ćete proći, ali u tom slučaju morate se pobrinuti da se stil i kamenje slažu. Pretjerivanje ovdje neće donijeti dodatne stilističke bodove i čak se možete izložiti riziku da izgledate jeftino i nimalo šik, bez obzira na to koliko su vaši prstenovi zapravo cijenjeni. Zato oprezno! 

3. Budite oprezni s kombinacijama boja

Previše boja može izazvati samo kaos i kič. Boje su jake i vidljive kakve god da jesu i na kakvim god su materijalima. Kombinacija materijala u različitim bojama, poput rozog zlata, metala ili srebra u redu je, ali previše dodatnih različitih boja može samo zakomplicirati stvar i ugušiti cijelu odjevnu kombinaciju i svaki komad nakita zasebno.

Žena u bijelom blejzeru s ogrlicom i narukvicom od bijelog zlata, odiše elegancijom i sofisticiranošću.

Top 5 savjeta za savršene kombinacije

Komplementarne boje

Ako volite oprezne kombinacije boja odjeće, ali, kao što smo naučili, ne s puno različitih, svidjet će ti se tehnika kombiniranja komplementarnih boja! Za kombiniranje odjeće s nakitom, možda ćete morati iskoristiti svoje znanje iz osnovne škole likovne kulture. Postoje dvije tehnike koje možeš primijeniti kako biste stvorili sveobuhvatan i sofisticiran stil: Izaberite boju svoje odjeće, a zatim boju koja je njoj komplementarna. To bi trebalo stvoriti lijepu ravnotežu i kontrast u tvojem izgledu. A druga je da prvo odaberete nakit u jednoj boji i onda tek odjeću koja mu je komplementarna. Taj je slučaj uglavnom kada do izražaja prvo želite dovesti nakit. Komplementarne su boje: crvena i zelena, ljubičasta i žuta te plava i narančasta. Zato, uhvatite se boja i stvorite fantastičnu kombinaciju, a najljepše boje definitivno možete naći u kolekciji nakita s dragim kamenjem.

Istakni svoj sjaj za posebne prilike

Prigode su jako važan segment odijevanja i izbora nakita. Vjenčanja, rođendani, zabave i kokteli samo su neki od mnogih posebnih prigoda na kojima želiš istaknuti svoj sjaj i napraviti dojam sa svojim nakitom i odjećom. Suvišno je reći da su ovo prilike gdje je naš fini i elegantni nakit u središtu pozornosti. Više luksuza uravnoteženo s večernjom haljinom upotpunit će izgled i pružiti ti elegantan stil. Ako je tvoja haljina jednostavna, možeš dodati blistav efekt svojem dragocjenom nakitu i privući pažnju na njih. Ali za detaljnije savjete oko savršenih kombinacija za određene prigode pogledajte niže u ovom blogu! Ovdje pročitajte Kako odabrati pravi nakit za svatove.

Layering

Ako volite malo složenije izglede, preporučujemo da isprobaju miješanje nakita stvaranjem slojeva. Pokušajte kombinirati lančiće različitih duljina, tekstura i oblika. To će pomoći privući pažnju na tvoj izgled. Ne zaboravite na osjećaj za proporcije. Slojeve možete stvoriti i s lančićima i s narukvicama. To će pomoći učiniti izgled zanimljivijim i živahnijim. Lančići i ogrlice se mogu kombinirati na dva različita načina. Slojeviti izgled je klasičan način kombiniranja lančića. U slojevitom izgledu, lančići se nose zajedno na uredan i čist način, bez preklapanja. Svaki lančić je jasno vidljiv, nadopunjuju se međusobno i zajedno tvore izvrsnu kombinaciju. Jedno važno pravilo: lančići moraju biti različitih duljina. Klasičan slojeviti izgled sastoji se od dva do tri lančića, više bi ipak moglo biti previše!

Kombinirajte teksture

Kombinacija tekstura jako je zabavan i šik izbor. Razmišljajte o biserima, draguljima ili prirodnom kamenju, grubim i glatkim materijalima, ali nemojte se zaustaviti samo na razmišljanju, iskoristite ideje! Postoji samo jedna stvar koju trebate imati na umu, a to je da nikada ne usklađujte jeftine komade s onim pravim komadima. 

Prepustite se sebi

Jedno od najvažnijih pravila u kompletiranju savršenih modnih kombinacija jest to da se vi u njima sjećate savršeno samopouzdano i zadovoljno! Zato, ako odlučite odbaciti sva pravila to je isto vaš izbor jer najvažnije je da pratite sebe u svojim kombinacijama. Da formirate svoj stil u skladu sa svojom osobnošću. Tako će svatko, ali svatko prepoznati vašu kombinaciju i kao takva bit će najljepša jer se vi u njoj osjećate baš isto tako!

Žena u elegantnom bijelom odijelu i krunici sa detaljem zlatnog križa.

Najbolji nakit za određene prigode

Tvoja odjevna kombinacija može biti savršena, ali ako se ne slaže s konceptom događaja, neće imati značaja i postoji rizik da izgledate neumjesno. Zato preporučamo da unaprijed proučite savjete i smjernice oko najboljeg kombiniranja nakita za određene prigode ako niste sigurni u kojem smjeru želite i možete ići.

Poslovni stil

Poslovni stil odjeće poseban je i ima neka ograničenja u izboru dodataka. Međutim, odjevne kombinacije za ured ne moraju biti dosadne. Bolje je da ih ne preopterećujete masivnim nakitom, ali to ne znači da su svi dodaci zabranjeni. Na sastanku ili intervjuu, suzdržane naušnice, prstenje i privjesci bit će prilično prikladni, ali možeš se usredotočiti na jedan upadljiv dodatak i odabrati široku narukvicu ili masivan prsten. Tip narukvice kao što je Eleganza narukvica od kombinacije žutog i bijelog zlata može savršeno nadopuniti vašu poslovnu kombinaciju.

Žena nosi zlatnu ogrlicu s kružnim privjeskom, koji dodaje eleganciju i šarm njezinoj odjeći.

Večernji izlazak

Za posebne prilike, bolje je odabrati nakit izrađen od dragulja i plemenitih metala, dok je za zabave s opuštenijom atmosferom uvijek pogodno dobro staro zlato u svim bojama. Elegantne haljine ne trebaju biti pretrpane dodacima, dovoljno će biti jedan ili dva dodatka. Ono što svakako preporučamo da razmotrite je nakit s dijamantima. Kombinacije odjeće s dijamantima nikada ne mogu pogriješiti. Svaku odjevnu kombinaciju i stil možete pretvoriti u nešto potpuno šik i elegantno uz sjajan dodir dijamanata. Ti dragocjeni dragulji također će ti pomoći postići bezbrižan izgled bez pretjerivanja, jer i jedan je zaista sasvim dovoljan! Za elegantan večernji izlazak dijamantne naušnice kao što su Astra naušnice mogu vam pomoći u dobivanju savršenog šik večernjeg izgleda!

Svakodnevne kombinacije

Jedno je sigurno. Jednostavnost je pravilo koje trebate zapamtiti kada želite opušteno odjenuti kombinaciju. Ako imate mogućnost da uparite različite vrste nakita s jednostavnom ljetnom haljinicom, a pritom želite zadržati opuštenost izgleda, odaberite samo zlatnu ogrlicu. Za odijevanje iste kombinacije, kombinacije zlatnih ogrlica i lančića mogu preobraziti tu ljetnu haljinu iz dnevne odjevne kombinacije u odjeću za koktel, stoga ste spremni na sve situacije. Kombiniranje naušnica i prstena, ili naušnica i ogrlice, također može pomoći podići odjevnu kombinaciju na zanimljivu razinu. Međutim ako pak želite upariti sofisticirani komad s puno opuštenijom odjevnom kombinacijom, kao što je recimo komad nakita s dragim kamenjem, najbolje je pokušati izbalansirati sofisticiranost odjevne kombinacije. Ako ciljate na opušteniji izgled, takav izvanredan komad može se koristiti kao naglasak jako jednostavne kombinacije. Ali naravno, za svakodnevne kombinacije najidealniji je zlatni nakit. Pa tako prekrasne decentne narukvice poput Forum zlatne narukvice mogu divno biti sukladne u vašoj opuštenoj svakodnevnoj modnoj kombinaciji!

Pročitajte kako odabrati Zlatne ogrlice za posebne prigode. Donosimo vam Kompletan vodič za odabir.

 Žena nosi zlatnu ogrlicu s kružnim privjeskom i zlatne naušnice u obliku prstena, dodajući eleganciju i šarm njezinoj bijeloj odjeći.

Zaključak

Svaka kombinacija nakita s odjećom može biti zahtjevna, zato je važno uputiti se u određene smjernice. Postoje određena univerzalna pravila koja prate kombinacije s odjećom kao što su ne pretjerivanje s prstenjem ili pravila u vezi komplementarnih boja i kombinacije tekstura. Nama najdraže pravilo definitivno je ono da svoje kombinacije najprije prepustite sebi i svom osjećaju. Najbitnije je da svoj trud usmjerite u kombinacije koje prate vaš karakter, osobnost. To vam jedino može dati ono samopouzdanje i ljepotu koju želite postići! 

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica oko odabira savršenog nakita, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.