Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Pet tipova nakita za muška odijela

Pet tipova nakita za muška odijela

Istina je da je nakit za muškarce puno skromniji nego za žene, mada se i to postepeno mijenja jer sve više dolazi do potrebe i za nakitom za muškarce. Međutim, ono što je bilo i ostalo stalno, to je sparivanje muških odijela s nakitom. Odijela su rezervirana za posebne prigode i definitivno se ne nose svakodnevno, a time je i nakit koji se nosi uz njih često nesvakodnevan i poseban, kao, recimo, igla za kravatu. Zato su prigode nošenja odijela posebne prilike da nakit za odijela pokaže što može i da nam razlog da bude nošen. Uz malo odvažnosti i kreativnosti može se sve, a mi ćemo vam pokazati najljepše primjerke top pet tipova nakita za muška odijela, uz poneki savjet i poneku korisnu smjernicu. Sigurni smo u to da ćete među svim opcijama pronaći barem jedno rješenje za svoju kombinaciju!

Top 5 tipova nakita za muška odijela

Iako možete biti kreativni koliko god želite, ipak postoje neki klasični komadi nakita, osim ručnih satova, koji se uparuju s muškim odijelima. Neki od ovih tipova nakita čak i ne služe jedino za estetske potrebe, nego i za praktične, kao što je, primjerice, igla za kravatu, a neki su samo estetske prirode kao i najveća većina nakita koji nosimo. Istina je da je nakit poput zlatnog lančića, prstena ili narukvice vrlo klasičan i za kombinacije koje ne uključuju odijelo, ali njegova visoka klasika svrstava ga i u ovu kategoriju.

1. Igla za kravatu

Ono što odijela čini tako posebnima je i pažnja na detalje, to je ono što cijeli look s odijelom čini posebnim, elegantnim i otmjenim. Ono što vam u podizanju takva dojma definitivno može uvelike pomoći je ovaj izrazito poseban komad praktičnog nakita - igla za kravatu. Ovaj pažljivo osmišljen nakit ujedno je i praktične naravni, igla za kravatu služi za to da drži kravatu ravnom kako ne bi lamatala i smetala s obzirom na to da nije vezana uz tijelo. S obzirom na to da se igla stavlja na kravatu, bilo bi poželjno da je kupujete direktno kad i kravatu kako biste je mogli savršeno uskladiti. Osim toga, obavezno morate provjeriti jesu li širina igle i širina kravate kompatibilni jer moraju savršeno djelovati upravo u paru! Također, uvijek ćemo s ovim tipom nakita preporučiti zlato, kao što je Don igla za kravatu od 14-karatnog žutog zlata.

Pripaziti na - kombiniranje forme igle s izgledom kravate i pripaziti na kompatibilnost širine igle i širine kravate.

2. Zlatni lančić

Ništa se ne može mjeriti bolje s tvrdnjom da su kod odijela najbitniji detalji, zlatni lančići ovdje su kako bi dali onaj suptilan dojam i eleganciju cjelokupnom odijelu. Ključ njihove elegancije kod uparivanja s odijelom leži u tome da ovakvi lančići moraju biti izrazito tanki, kao Light Streak tanki zlatni lančić od bijelog zlata, a uz to i jako kratki. Nije poželjno da budu dugački i vise. Decentan i malen zlatni lančić s odijelom možete upariti tako da on ide preko košulje, s tim da je u takvoj situaciji bolje da bude od bijelog zlata kako bi bio suptilniji. Drugi način uparivanja je da možete upariti lančić s odijelom, ali tako da lančić ne ide preko košulje vani, nego su prvi i potencijalno drugi gumb otkopčani i diskretan lančić je na vašem vratu. U ovom slučaju preporučamo lančić koji je od žutog zlata, kao Streak zlatni lančić od žutoga zlata.

Pripaziti na - dužinu lančića, birati kraći i birati što tanji za decentnost i eleganciju.
man in beige suit wearing gold jewelry

Ovdje pročitajte jesu li Zlatni lančići za muškarce?

3. Zlatni prsten

Kada nosite odijelo, ono oko čega se zasigurno možete opustiti jest odabir i količina zlatnih prstenova. Vjerovali ili ne, prstenje na koje inače uvijek moramo paziti i oprezno ga birati sada se može razuzdati. Ovisno o vašem stilu, možete slobodno iskombinirati više različitih prstenova na rukama, a s druge strane možete odabrati i samo jedan, odabir je potpuno na vama. Možete si to dopustiti zato što su dijela sama po sebi izrazito elegantna i samo jednobojna ili dvobojna, zato više različitih prstenova neće uništiti dojam i eleganciju koje same po sebi postignete oblačenjem odijela. Jedino, pokušajte razmatrati opcije da umjesto više prstenova uzmete jedan kojem je masa veća, odnosno koji je robusniji, kao što je Slit zlatni prsten. On će sam po sebi dati dojam količine, stoga vam uz takve prstenove nije potrebno baš puno više drugih. Također, oprezno birajte veličinu svog prstena. Jednostavno neki prsten koji imate kući i koji vam je dobar uzmite i izmjerite mu promjer, tako ćete lako znati koji vam prstenovi za koji prst odgovaraju i slično.

Pripaziti na - kombiniranje prstenova različitih veličina i obavezno mjerenje veličine prstena.

4. Gumbi za manžete

Jedan od najotmjenijih elemenata detalja kojima uopće možete začiniti i ukrasiti odijelo su svakako gumbi za manžete. To je vrsta nakita, odnosno ukrasa za odijela, koji se stavljaju na manžete košulja. Mogu biti svakakvih veličina, oblika, materijala i vrsta. Najčešće dolaze u bojama zlata, a pretežito žuto zlato. Gumbi za manžete uvijek su bili onaj izrazito otmjen element odijela i pokazatelj da muškarac koji ih je stavio itekako mari za svoj izgled i za dojam koji će ostaviti na druge i u odnosu na prigodu. Smatramo da ne treba pretjerivati s njima, same po sebi su izraz visoke i otmjene elegancije i dovoljno je da odaberete jednostavne gumbe za manžete, pretjeranost i kič ovdje nisu potrebni. I naravno, usklađivanje boje gumba za manžete s bojom odijela definitivno je preporučljivo. Zlatni gumbi za manžete s detaljem plave usklađeni s plavim odijelom, ili koja god druga usklađena boja, uvijek je pun pogodak. S druge strane, usklađivanje s bojom košulje ne preporučujemo baš toliko jer volimo kad se gumbi za manžete ipak ističu, pa je suptilan kontrast ovdje i poželjan.
Pripaziti na - usklađivanje boje gumba za manžete s odijelom, odabir jednostavnosti i elegancije.

5. Zlatna narukvica

Jedan od najzahvalnijih i najklasičnijih vrsta nakita definitivno su - zlatne narukvice. One su savršen komad nakita kad poželite da vam nakit odaje dojam decentnosti i suptilnosti. Ono što im pomaže u takvom dojmu ponajprije je mjesto na kojem se ovaj nakit nalazi, odnosno zapešća ruke. Nisu vidljiva kao vrat ili uši, a opet zbog gestikulacija su dovoljno vidljiva da narukvica dođe do izražaja, ali posebno suptilnog. Zato čine idealan nakit uz muška odijela. i ovdje postoje dva načina nošenja zlatnih narukvica. Prvi je iznad košulje, ovdje pretežito preporučamo narukvice od bijeloga zlata, kao što je Beast zlatna narukvica kako bi se više uklopila u manžetu bijele košulje i bila decentnija. Drugi je način onaj koji nam je posebno drag jer je izrazito elegantan, a to je kad zlatnu narukvicu nosite ispod košulje, što daje učinak da se narukvica tek nazire ispod košulje, što taj dojam čini izrazito elegantnim. U drugom načinu nošenja, poželjno je čak da zlatna narukvica bude malo šira kako bi se vidjela, primjer takve narukvice je Cardinal zlatna narukvica.

Pripaziti na - veličinu zlatne narukvice u odnosu na dva predstavljena načina nošenja.

man in elegant clothes wearing gold bracelet

Zaključak

Muška odijela jedan su od najosmišljenijih modnih izgleda za muškarce, a i općenito. Njihova je ljepota, između ostalog, u tome što se razlikuju u važnim, nekad slabije primjetnim, detaljima. Zato nam je kod njih važan i nakit i dodaci za odijela, jer i oni također čine te male detalje po kojima se odijela razlikuju. U skladu s time, smatrali smo važnim naglasiti koji je to uopće spektar nakita za odijela i iznijeti top 5 najljepših. Uz to je prirodno da svaki od pet tipova nakita za odijela ima svoja pravila koja smo vam iznijeli uz potrebne smjernice i naše preporuke. Naravno, važno je naglasiti da je apsolutno sve na vama, na tome kako se vi osjećate i koji je vaš stil. oko toga vam nitko ne može govoriti koja su pravila nošenja i usklađivanja nakita s odijelom. U svakom slučaju, uvijek je korisno pogledati neke općenite savjete koji su važni za cjelokupni dojam izgleda i kombinacije. Odijela su sama po sebi odlična, ali zašto ih ne začiniti s prekrasnim detaljima koji ih mogu učiniti posebnima.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili bilo kakve nedoumice oko odabira savršenog nakita za odijela, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.