Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 200 €!

Što pokloniti vječanim kumovima - Ideje i savjeti

Vjenčani kumovi - Ideje za poklone - Zlatarna Dodić

Dan koji ste toliko dugo iščekivali i pripremali se za njega prošao je. Dobro se pojelo, plesalo i zabavilo, a s vama su radost dijelili najmiliji i najvažniji ljudi u vašem životu. Možda je pitanju bila i manja proslava ili tek samo ručak s najbližima. Kako bilo, uz vas su bile i one dvije vama najdraže i neizostavne osobe bez koje vaše da ne bi bilo zakonito – vjenčani kumovi. Kumovi su oni koji će uvijek ostati prvi svjedoci vaše ljubavi i obvezivanja na zajedništvo i vjernost. Zato je odabir kuma odnosno kume uvijek dobro promišljen i ta se čast daje najbližim osobama od povjerenja. Obično se izabiru roditelji, braća ili najbolji prijatelj odnosno prijateljica. Vjenčani kumovi oni su za koje vjerujete i znate da će brižno i odgovorno ispunjavati dužnosti koje kumstvo nosi.

Uloga kumova

Časna uloga kumova počinje u trenutku kada odgovore potvrdno na vaše pitanje o kumstvu, ali možemo reći da ne završava nikada. Oni su tu bili za vas kada su vam bili potrebni savjeti pri biranju mjesta proslave, dogovaranju jela i cvjetnih aranžmana, isprobavanju odijela i vjenčanice. A nakon što su završile pripreme i dan je vjenčanja došao, njihova je prisutnost dobila još veći značaj. Čuvanje prstena, svjedočenje na obredu, briga o gostima i poklonima, držanje govora, a povrh svega emocionalna i psihička potpora u tim uzbudljivim ali ujedno i stresnim trenucima – sve su to dužnosti koje vjenčani kumovi s ljubavlju ispunjavaju na dan ceremonije. S obzirom na njihovu neupitnu važnost i dragocjeno zalaganje, običaj je nečime im se odužiti i zahvaliti. Zato se kumovima kupuju različite vrste poklona kojima vrijednost varira od one sentimentalne i simbolične pa sve do značajnije novčane. Vjerujemo i da su vaši kum i kuma svoju ulogu uspješno ispunili, stoga je odlična ideja da sada vi njih nečim obradujete. 

Pokloni za vjenčane kumove

Darivanje vjenčanih kumova diljem je svijeta prihvaćeno kao uobičajen način zahvale nakon proslave vjenčanja. Poklanja se u skladu s mogućnostima, ali kao što je slučaj i sa svim ostalim vrstama darivanja, najbitnija je namjera i zahvalnost koji su iza toga čina. Kumovi su osobe koje su bile s nama u svakom trenutku našega najvažnijeg dana, ali i mjesecima prije njega. Važno je zato da poklonom uspijemo iskazati koliko su nam njihova pomoć i prisustvo bili dragocjeni. Pokloni za kuma najčešće su tipični muški pokloni koji će muškarcu biti korisni i praktični, ali i biti doživotni podsjetnik na njegovu ulogu. Mladenke pak svojim kumama najčešće kupuju ženske predmete estetske, modne i sentimentalne vrijednosti. U nastavku ćemo izdvojiti nekoliko primjera popularnih poklona za kumove.

Okviri i albumi s fotografijama

Okvir sa slikom klasičan je poklon koji se daruje ne samo u prigodama vjenčanja nego i brojnim drugim tipovima proslava, poput rođendana. Pokloniti se može jedan okvir s izabranom zajedničkom fotografijom kao uspomenom ili pak višestruki okvir u koji se umetne više fotografija. Druge varijacije okvira kao poklona uključuju i okvir s umjetničkom slikom ili pak onaj s personaliziranom porukom zahvale. Osim okvira, u obzir dolaze i albumi sa zajedničkim fotografijama mladenaca i kumova, koji će svakako biti predivna uspomena. Navedeni prijedlozi odličan su izbor poklona za kumu ili čak za bračni par koji je imao zajedničku ulogu kuma i kume.

Satovi

Satovi su vrlo profinjen i koristan, pa stoga i omiljen poklon za važne osobe. Bilo da ga kupujete muškoj ili ženskoj osobi, s njime nećete pogriješiti. Ako želite, možete čak izabrati i komplet ženskog i muškog sata i pokloniti ga kumu i kumi.

Poklon-kutija

Poklon-kutije zanimljiv su i zabavan izbor poklona jer se u njih mogu staviti manji predmeti po želji, a neke kutije dolaze s već gotovim sadržajem. Za kumu to bi bile različite vrste kozmetičkih proizvoda, ukrasne šalice, parfemi, svijeće i sl., dok će kum u kutiji najčešće pronaći pljoske, čaše, whiskey i dr.

Personalizirani pokloni i gotovi setovi

Gotovi setovi popularan su i jedan od lakših odabira za darivanje kumova. Najčešće se kupuju setovi čaša za vino s kutijom, koji se mogu personalizirati tekstovima po želji. Osim setova, vrlo su čest izbor različiti predmeti ukrasne namjene također s personaliziranim tekstom, poput butelja vina, tanjura, zidnih satova i slično. Kao tekst obično se gravira poruka zahvale s datumom vjenčanja.

Nakit

Neizostavni i najdragocjeniji predvodnik među poklonima svakako je nakit. Zbog svojih značajki – dugotrajnosti, kvalitete i vrijednosti – idealan je za darivanje u svim značajnim prigodama kada želite nekome posebno poručiti koliko vam je važan i koliko ga cijenite. Taj vječni klasik među poklonima nikoga ne ostavlja ravnodušnim i nezadovoljnim, a zbog svoga bezvremenskog karaktera ostaje doživotna dragocjena uspomena. Ako svoga kuma ili kumu želite obradovati i zahvaliti im takvim izrazom pažnje dostojnim uloge kumova, u nastavku možete pročitati ideje o tome koji nakit pokloniti.

Kakav nakit pokloniti vjenčanom kumu ili kumi?

Ako birate nakit za svoga kuma ili kumu, nastojte izabrati komad koji će prvenstveno biti u skladu s time kupujete li ga osobi muškog ili ženskog spola, a zatim i s obzirom na njihov ukus, stil i običaj nošenja nakita. No čak i ako vaši vjenčani kumovi nisu osobe koje često upotpunjuju svoj stil nakitom, on ni u tom slučaju ne prestaje biti izraz osobite zahvalnosti i vrijedna uspomena na prigodu u kojoj su ga dobili na poklon. Raskoš i elegancija originalnog komada nakita nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zato ćemo vam pomoću nekoliko konkretnih prijedloga pokušati olakšati odabir.

gold jewelry round hoops earrings on white background

Za nju

Ogrlica s biserom

Što reći o bisernom nakitu, a da za njega to već ne govori njegov sofisticiran i jedinstven izgled. Bezvremenska elegancija i ljepota bisera najjači su poticaj u odluci da se baš njih odabere za poklon. Želite li svojoj kumi darovati nešto jednostavno, ali posebno vrijedno i upečatljivo, idealan bi izbor bila zlatna ogrlica s biserom. Dugotrajnost i kvaliteta takve vrste nakita nesumnjivo će poručiti vašoj kumi koliko ju cijenite.

Personalizirana narukvica

Narukvice na poklon vrlo su popularan i omiljen izbor za voljene osobe. Posebno su poznate narukvice prijateljstva koje se međusobno daruju kao simboli povezanosti i snage prijateljskog odnosa koji se njeguje. Ako ste za kumu izabrali najbolju prijateljicu, personalizirana narukvica bit će idealno sredstvo za iskazati prijateljsku ljubav i zahvalnost koje prema njoj gajite. Naš je prijedlog narukvica s pločicom na koju možete ugravirati poruku zahvale po želji i/ili jednostavno kumino ime i datum vjenčanja.

Naušnice

Ovo je komad nakita kojim većina žena voli istaknuti svoj stil i podići odjevnu kombinaciju na višu razinu. Posebna je prednost što se među širokom ponudom naušnica uvijek može pronaći svestran model prikladan za svaku priliku. Birajte stoga zlatne naušnice na poklon ako želite svojoj kumi pokloniti nešto lijepo i vrijedno što će joj poslužiti za svakodnevnu upotrebu. Upravo tome opisu odgovaraju jednostavni, okrugli tipovi naušnica, poznati kao hoops naušnice, prikladni za svakodnevno nošenje i sve vrste izdanja: za posao, izlazak, spoj ili obiteljsko druženje. U Zlatarni Dodić imamo bogatu ponudu naušnica kružnog oblika u različitim debljinama i veličinama, a birate možete između onih glatkih modela i onih s teksturom.

gold bracelet on man model

Za njega

Igla za kravatu

Ovaj zanimljivi muški modni dodatak, koji osigurava da kravata i košulja ostaju pripijene, prvi su nosili Englezi višega društvenog statusa. Popularizirane početkom 19. stoljeća, igle za kravatu služile su kako bi osjetljive materijale od kojih su se izrađivale kravate držale na mjestu. Dizajni tih prvih igala uključivali su motive poput životinjskih glava, konjskih potkova, noževa i cvijeća. Zlatne i srebrne igle počinju se nositi u 20. stoljeću i bile su važan dio muške odjeće ili školske uniforme, a neizostavne u formalnim prigodama ili vjetrovitom vremenu. S vremenom su taj tradicionalni dodatak zamijenile kopče za kravatu. Danas igle za kravatu nose muškarci koji žele posebno istaknuti svoj stil i ostaviti dojam, a njima se to svakako može postići. Za takvog muškarca zlatna igla kao poklon bit će pun pogodak. Taj izrazito vrijedan poklon za svoga kuma u Zlatarni Dodić možete pronaći u verzijama bijelog i žutog zlata koje će vašem kumu pomoći začiniti svaku poslovnu kombinaciju.

Narukvica

Narukvica je najpopularniji modni dodatak za muškarce. Odličan je izbor za poklon muškarcu koji njeguje moderan stil i profinjen izgled. Želite li svoga kuma počastiti takvom vrstom poklona, a treba vam još pokoji savjet prije konačnog odabira, preporučamo pročitati i naš članak sa savjetima za uspješan odabir muških narukvica.

Zlatni privjesak s hrvatskim grbom

Hrvatska zastava vijori se na svakom slavlju i svečanoj prigodi, pa tako i vjenčanju. Primarni je državni simbol, a njezina upotreba vrlo je raznolika: od sportskih dresova i navijačke odjeće, preko magneta, pa sve do unikatnih suvenira i privjesaka. Kada se kupuje kao poklon za koji želite da ima posebnu vrijednost, zlatni muški privjesak s grbom bit će idealan izbor. Štoviše, izuzetna uspomena za kuma nepopravljivog domoljuba.

gold bracelet on man hand in pocket

Ovdje pročitajte koji je Top 5 originalnih poklona za vjenčanje – Ideje i savjeti.

Izabrati pravi poklon za vjenčane kumove kojim ćete uspjeti iskazati svoju zahvalnost, a ujedno i postići da bude koristan i simboličan svakako nije lagan zadatak. Između mnogih mogućnosti za darivanje nadamo se da smo vam uspjeli barem suziti izbor, dati vam ideju ili svojim konkretnim prijedlozima potpuno okončati dvojbe o tome što pokloniti. Ako želite pročitati još pokoji savjet o darovanju nakita, možete pročitati i naš članak s dodatnim savjetima o odabiru nakita. Također, uvijek ste dobrodošli sa svojim pitanjima i u nekoj od poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.