Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Poklon za Dan žena: Top 5 ideja za savršen dar

Poklon za Dan žena: Top 5 ideja za savršen dar

Svake godine 8. ožujka ljudi širom svijeta slave žene u svojim životima obilježavanjem Međunarodnog dana žena. Svi u životu imamo nezamjenjivu ženu koju neopisivo cijenimo. Bilo da je to naša majka, baka, teta, sestra, najbolja prijateljica, supruga ili djevojka, to je definitivno osoba kojoj smo vječno zahvalni i koju volimo. Kontinuirana podrška i proslava postignuća žena tradicionalno se obilježava i darivanjem. A s obzirom na to da je Međunarodni dan žena pred vratima, postoji li bolji način da izrazite tu zahvalnost nego iznenaditi ih prigodnim poklonom? Žene su snažne, nezamjenjive, borkinje, prekrasne i vrijedne. To su snažni pridjevi i važno je da vaš odabrani poklon za Dan žena bude takav da pokuša pratiti ili dočarati sve ono što žena jest. Odabir takvog dara osjetljiv je i zato ćemo vam u tome pomoći, kroz nekoliko ideja za poklone i savjete koje vam možemo pružiti, sigurni smo u to da će vaš odabir nakita zasjati njezino već ionako sjajno srce i da će biti zaista upamćen.

Žena u crvenom džemperu s dvije zlatne narukvice na zapešću.

Što je Međunarodni dan žena?

Međunarodni dan žena obilježava se u mnogim zemljama diljem svijeta. To je dan kada se svim ženama odaje priznanje za njihova postignuća. Ovaj je dan prvi put nastao iz radničkih pokreta na prijelazu u dvadeseto stoljeće u Sjevernoj Americi i diljem Europe. Od tih ranih dana, Međunarodni dan žena postao je sve popularniji, dotaknuvši žene u svakom kutku svijeta. Rastući međunarodni ženski pokret pomogao je da Međunarodni dan žena postane središnja točka djelovanja, da se izgradi podrška pravima žena i njihovom punom sudjelovanju u gospodarstvu, politici, zajednici i svakodnevnom životu. Ženska borba trajala je jako dugo, a traje i dalje. Zato je ovaj dan poseban ne samo ženama, nego i svim pravednicima svijeta i izuzetno je važno da postoji i da se obilježava svake godine, iščekuje, slavi i poštuje. Zato se takav dan obilježava i poklonom, obično u obliku nakita zbog svoje vrijednosti i ljepote.
Međunarodni dan žena jedan je od najvažnijih dana u godini za:

●    slaviti ženska postignuća,
●    podići svijest o ravnopravnosti žena,
●    lobirati za ubrzanu ravnopravnost spolova,
●    prikupljanje sredstava za dobrotvorne organizacije usmjerene na žene.

Top 5 ideja za savršen poklon

Žena nosi konavoske naušnice s crvenim koraljnim perlama koje njenoj odjeći daju dašak elegancije.

1. Nakit od koralja

U raznim područjima možete pronaći ideje za poklone. Recimo, osobito u području naše Dalmacije, nakit od koralja savršen je poklon za Dan žena. Zašto je to tako? Naime, crveni koralji duboko su u tradiciji ostali simbol plodnosti i ženstvenosti te su se poklanjali ženama za posebne prigode. Koralji su savršen dar koji se može obratiti ženama na način na koji ih poštuje prirodno i ljudski. Obilježavaju važne aspekte žena i slave ih. Volimo slijediti tradiciju i odabiremo koje ćemo dijelove tradicije ostaviti, a ovo je jedan od onih prekrasnih koje smo s razlogom ostavili. Zato kao spoj tradicije i koralja savršen su izbor, recimo, Rećine tradicijske zlatne naušnice s crvenim koraljima. One dolaze u trima veličinama, a Rećine Mini zlatne naušnice s koraljima imaju i prekrasan čisto zlatni detalj u sredini koji je savršeno ukomponiran u jedinstvo koralja.
 Žena nosi zlatne naušnice u obliku cvijeća, dodajući eleganciju njenom izgledu.

2. Nakit s floralnim i zvjezdanim motivima

Floralni motiv jedan je od najčešćih motiva koji se koristi u umjetnosti i dizajnu, a to se posebno odnosi na nakit za koji čine odlične ideje za poklone. Dizajneri nakita već stotinama godina izrađuju prstenje i nakit s motivom cvijeća. Ni to nije iznenađenje. Cvijeće je među najšarmantnijim kreacijama prirode. Prirodno nas privlači njegova prolazna ljepota. Cvijeće u nakitu ima prekrasno značenje koje nas uranja u čaroban svijet pun pozitivne energije, koju možete unijeti u svoj život ako se odlučite nositi nakit s figurama cvijeća koje nam priroda daruje. Isto je i sa motivom zvijezda – one su simbol mira, noći i sna što ih čini popularnim među osobama koje su posebne – baš kao i svaka zvijezda na nebu, savršene su ideje za poklone za Dan žena.

Success zlatna ogrlica

Nosite Succes zlatnu ogrlicu sa simbolom djeteline i simbola u obliku križa za uspjeh, vjeru u sebe i svoje ciljeve – životne ili poslovne.

Flowers zlatne naušnice

Nosite ili poklonite nekome Flowers zlatne naušnice u obliku cvjetića kao simbol osjećaja prijateljstva ili ljubavi.

Devoted Star zlatna narukvica

 Sa simbolikom zvijezde i narukvicom na ruci, Devoted Star narukvica neka jasno sija u životu svake dame. Jer – sjaj zvijezde osvjetljuje njezin put.  Zlatne zvijezde su prekrasan poklon s prekrasnom simbolikom.

Ženska ruka nježno drži zlatnu narukvicu ukrašenu privjeskom u obliku srca s čipkom iznutra.

3. Motivi srca i infinity motiv

Motiv srca i infinity motivi označavaju ljubav, odanost, poštovanje i vječnost. Razmislite o ovoj simbolici kada kupujete nakit kao poklon za Dan žena jer ta simbolika ženi može značiti puno i tako činiti onaj savršen dar! Nakitom s ovim simbolima iskazujete joj ljubav, bila ona prijateljska, obiteljska ili da ste u ljubavnoj vezi!

Heartstrings zlatna narukvica

Poklonite joj srce da ga nosi na ruci kako bi vas se uvijek sjetila kada ga pogleda.

Bubble Heart zlatna ogrlica

Ako ženi darujete ogrlicu s motivom srca, vaše će srce uvijek moći nositi blizu svog.

Žena nosi crveno srce licitarsko srce ogrlicu, simbol ljubavi i privrženosti.

4. Tradicijski nakit

Tradicija je u modi, a tradicijski nakit savršen je spoj povijesti i modernih trendova. Romantičan je, elegantan, decentan i vječan – i zato je savršen dar za žene! Ideje za poklone mogu se daleko pronaći u sferi hrvatskog tradicijskog nakita koji nas krasi već stoljećima.

Licitarsko srce zlatni privjesak

Licitarsko srce jedan je od nacionalnih simbola, tradicionalnih i autohtonih hrvatskih suvenira, 2010. godine licitari su uvršteni na UNESCO popis nematerijalne baštine. Zato ako ženi želite izraziti privrženost i ljubav, licitarsko je srce na nakitu idealan poklon.

Rećine Tiny zlatne naušnice

Rećine su poznate kao najljepše tradicijske naušnice (ili ukrasi naše zemlje), a za njih se kaže da su remekdjelo u malom – pa koja ih žena ne bi voljela dobiti na poklon, osobito s prekrasnim crvenim koraljima!

Konavoske Midi zlatne naušnice

 U prošlosti su imućni mladići dubrovačkog kraja konavoske naušnice darivali prilikom ženidbe svojoj odabranici – no vi ih možete darivati bilo kada, a posebice kao poklon za Dan žena.

Ženska ruka sa svjetlucavim dijamantnim prstenom, zrači elegancijom i simbolizira ljubav i predanost.

5. Nakit s dragim i poludragim kamenjem

Što se tiče takozvanog dragog kamenja, prevladavaju samo četiri: dijamanti, rubini, smaragdi i safiri. Ponekad ćete vidjeti da su biser, opal ili žad navedeni kao drago kamenje, ali češće se smatraju poludragim kamenjem. Svaki kamen koji nije jedan od ova četiri smatra se poludragim. Popis poludragog kamenja je dug, neki od najčešćih su: aleksandrit, ahat, ametist, akvamarin, granat, lapis lazuli, mjesečev kamen, opal, biser, peridot, ružičasti kvarc, spinel, tanzanit, turmalin, tirkiz i cirkon.

Što se odabira nakita s dragim i poludragim kamenjem tiče, oni mogu biti odlične ideje za poklone, ljepota kamena vrlo je osobna i jedinstvena za svakog pojedinca. Ovakav je nakit savršen dar u svom svojem sjaju i dragocjenosti i rijetkosti koja se za njega uvijek i vezala te čini pomno odabran poklon za Dan žena.

Round Brilliance zlatna narukvica

Narukvica s kamenom koji je jednostavan, klasičan i lijep, sa zadivljujućim sjajem – odličan je izbor kako biste obradovali svaku ženu.

Opal Elipses Midi zlatne naušnice

Poklonite osjećaj ravnoteže i mira uz naušnice s opalom, na taj način će se osjećati sigurno i da uvijek ima vas uz sebe.

Žena nosi zlatnu ogrlicu, koja dodaje eleganciju i šarm svojoj odjeći.

Zlatni nakit kao savršen poklon za Dan žena

Ako niste osobito skloni motivima na nakitu, ili to nije ono što ste htjeli odabrati kao poklon za Dan žena. Postoje klasični komadi nakita od zlata koji mogu činiti vaš savršen dar za ovu prekrasnu prigodu. Double Sparkles Long naušnice od bijelog zlata s cirkonom jedne su od onih klasičnih komada koje na svoj profinjen način mogu obasjati ovaj dan. Na sličan, ali drugačiji način, Vibrant široka ogrlica od žutog zlata unosi predivan klasičan izgled i svečanost izgledu, osobito u kombinaciji s Vibrant zlatnom narukvicom. Isto tako Smooth Cubes naušnice od bijelog zlata s cirkonom simboliziraju dugovječnost i klasiku svojom profinjenošću izrade. Ovo su vječni komadi koji će uvijek moći biti predivne ideje za poklone. S ovakvim odabitrom nakita ne možete pogriješiti jer je to klasičan nakit s razlogom. Najbolji primjerci iz te kategorije su oni najprofinjeniji komadi koji odišu svečanošću i na uzvišen način reagiraju kao pokloni. Oni simboliziraju vječnost. To je zato što su se nosile godinama i nosit će se godinama. Takvi su primjerci uvijek oni najvrijedniji u svakoj kolekciji nakita. Zato oni čine savršen poklon za Dan žena. Takav poklon mora biti sjajan, vječan i apsolutno neprocjenjiv, baš kao i žene.  

Bež papirna vrećica Dodić ukrašena nježnom ružičastom vrpcom koja daje dašak elegancije i šarma.

Zaključak

Za koji god se poklon odlučili da ćete darovati ženi za Dan žena, neka on bude od srca i sa lijepom namjerom – jer svaka se žena osjeća sretno kada joj poklonite znak pažnje i pokažete joj da mislite na nju. Ovaj je dan poseban i zahvalni smo na tome što se obilježava svake godine, iako bi svaki dan trebao biti dan žena, simbolika ovoga dana izrazito je velika te istovremeno podsjeća na povijest i na budućnost. Prikladno je odabrati poklon za ovaj dan i to bi mogao biti škakljiv izazov. Zato smo sigurni da ćete, uz sve ideje za poklone koje smo predložili, pronaći onaj savršen dar i obasjati njezino srce!
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira savršenog dara za Dan žena, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.