Besplatna dostava unutar RH!

Top 5 prijedloga što kupiti dami za Dan žena

Top 5 prijedloga što kupiti dami za Dan žena

Svake godine 8. ožujka ljudi širom svijeta slave žene u svojim životima obilježavanjem Međunarodnog dana žena. Svi u životu imamo nezamjenjivu ženu koju neopisivo cijenimo. Bilo da je to naša majka, baka, teta, sestra, najbolja prijateljica, supruga ili djevojka. Kontinuirana podrška i proslava postignuća žena tradicionalno se obilježava i darivanjem. A budući da je Međunarodni dan žena pred vratima, postoji li bolji način da izrazite tu zahvalnost nego iznenaditi ih prigodnim poklonom! Najčešći poklon je cvijeće, a saznajte što još možete pokloniti uz to.


Što je Međunarodni dan žena?

Međunarodni dan žena obilježava se u mnogim zemljama svijeta. To je dan kada se svim ženama odaje priznanje za njihova postignuća. Međunarodni dan žena prvi je put nastao iz radničkih pokreta na prijelazu u dvadeseto stoljeće u Sjevernoj Americi i diljem Europe.
Od tih ranih dana, Međunarodni dan žena postao je sve popularniji i dosegao, dotaknuvši žene u svakom kutku svijeta. Rastući međunarodni ženski pokret pomogao je da Međunarodni dan žena postane središnja točka djelovanja, da se izgradi podrška pravima žena i njihovom punom sudjelovanju u gospodarstvu, politici, zajednici i svakodnevnom životu.

Međunarodni dan žena jedan je od najvažnijih dana u godini za:

  • slaviti ženska postignuća,
  • podići svijest o ravnopravnosti žena,
  • lobirati za ubrzanu ravnopravnost spolova,
  • prikupljanje sredstava za dobrotvorne organizacije usmjerene na žene.

 
Tema kampanje za Međunarodni dan žena 2023. je #EmbraceEquity, a za cilj ima potaknuti svijet da govori o tome zašto "jednake mogućnosti više nisu dovoljne".
 

Što pokloniti dami za Dan žena?


 
1. Cvijeće i čokolada

hand with multiple gold rings holding a red rose

Kao što smo spomenuli, najčešći poklon je cvijeće, ali i nešto slatko – poput čokolade.
Darivanje cvijeća na Međunarodni dan žena postalo je norma. Tijekom godina, žene i muškarci nastavili su poklanjati cvijeće kako bi iskazali svoju zahvalnost ženama u svojim životima. Iako cvijeće mimoze ima posebno značenje i dio je u povijesti dugo slavljenog praznika, postoje i drugi izvanredni cvjetovi koji proslavu Međunarodnog dana žena čine izvanrednom i nezaboravnom. Ljubičasta, zelena i bijela su boje koje su neraskidivo povezane s Međunarrodnim danom žena. Ljubičasta označava pravdu i dostojanstvo. Zeleno simbolizira nadu. Bijela predstavlja čistoću, iako je kontroverzan koncept. Boje potječu od Ženske društvene i političke unije u Velikoj Britaniji 1908. Osim mimoza, možete pokloniti ruže, tulipane, karanfile, ljiljane, gerbere ili pak božure. A što se tiče slatkog – vjerujemo da s nijednom čokoladom ne možete pogriješiti – samo je vrlo bitno da znate što dama voli od okusa.
 


2. Nakit s floralnim i zvjezdanim motivima

earring made of gold in shape of a star on ear

Floralni motiv jedan je od najčešćih motiva koji se koristi u umjetnosti i dizajnu, a to se posebno odnosi na nakit. Dizajneri nakita već stotinama godina izrađuju prstenje i nakit s motivom cvijeća. Ni to nije iznenađenje. Cvijeće je među najšarmantnijim kreacijama prirode. Prirodno nas privlači njegova prolazna ljepota. Cvijeće u nakitu ima prekrasno značenje koje nas uranja u čaroban svijet pun pozitivne energije, koju možete unijeti u svoj život ako se odlučite nositi nakit s figurama cvijeća koje nam priroda daruje. Isto je i sa zvijezdama – one su simbol mira, noći i sna što ih čini popularnim među osobama koje su posebne – baš kao i svaka zvijezda na nebu.

Ako se odlučite svojoj dami pokloniti nakit s floralnim ili zvjezdanim motivima, pokazujete joj koliko ona za vas znači, zrači pozitivnom energijom i blistavo sjaji u vašem životu.

Success zlatna ogrlica – Nosite zlatnu ogrlicu sa simbolom djeteline i simbola u obliku križa za uspjeh, vjeru u sebe i svoje ciljeve – životne ili poslovne.

Flowers zlatne naušnice – Nosite ili poklonite nekome zlatne naušnice u obliku cvjetića kao simbol osjećaja prijateljstva ili ljubavi.

Devoted Star zlatna narukvica – Sa simbolikom zvijezde i narukvicom na ruci, neka jasno sijaju u životu svake dame. Jer – sjaj zvijezde osvjetljuje njezin put.  Zlatne zvijezde su prekrasan poklon s prekrasnom simbolikom.3. Motivi srca i infinity motivMotiv srca i infinity motivi označavaju ljubav, odanost, poštovanje i vječnost. Razmislite o ovoj simbolici kada kupujete nakit kao poklon za Dan žena jer ta simbolika ženi može značiti puno! Nakitom s ovim simbolima iskazujete joj ljubav, bila ona prijateljska, obiteljska ili da ste u ljubavnoj vezi!

Heartstrings zlatna narukvica – poklonite joj srce da ga nosi na ruci kako bi vas se uvijek sjetila kada ga pogleda.
Bubble Heart zlatna ogrlica – ako ženi darujete ogrlicu s motivom srca, vaše će srce uvijek moći nositi blizu svog.

 
4. Tradicijski nakit

Tradicija je u modi, a tradicijski nakit savršen je spoj povijesti i modernih trendova. Romantičan je, elegantan, decentan i vječan – i zato je savršen poklon za žene!

Licitarsko srce zlatni privjesak – Licitarsko srce jedan je od nacionalnih simbola, tradicionalnih i autohtonih hrvatskih suvenira, 2010. godine licitari su uvršteni na UNESCO-v popis nematerijalne baštine.
Ako nekome želite izraziti privrženost i ljubav, licitarsko je srce na nakitu idealan poklon.

Rećine Tiny zlatne naušnice – Rećine su poznate kao najljepše tradicijske naušnice (ili ukrasi naše zemlje), a za njih se kaže da su remekdjelo u malom – pa koja ih žena ne bi voljela dobiti na poklon?

Konavoske Midi zlatne naušnice – U prošlosti su imućni mladići dubrovačkog kraja konavoske naušnice darivali prilikom ženidbe svojoj odabranici – no vi ih možete darivati bilo kada, a posebice za Dan žena.


 
5. Nakit s dragim i poludragim kamenjem


Što se tiče takozvanog dragog kamenja, prevladavaju samo četiri: dijamanti, rubini, smaragdi i safiri. Ponekad ćete vidjeti da su biser, opal ili žad navedeni kao dragocjeni dragi kameni, ali češće se smatraju poludragim kamenjem. A svaki drugi kamen koji nije jedan od četiri draga kamena smatra se poludragim. Popis poludragog kamenja je dug, ali neki od najčešćih su: aleksandrit, ahat, ametist, akvamarin, granat, lapis lazuli, mjesečev kamen, opal, biser, peridot, ružičasti kvarc, spinel, tanzanit, turmalin, tirkiz i cirkon.

Što se odabira nakita s dragim i poludragim kamenjem tiče, percipirana ljepota kamena vrlo je osobna i jedinstvena za svakog pojedinca. Izbor kamena mora biti napravljen prema vlastitoj osjetljivosti na ono što on zrači. Uostalom, koji je bolji kriterij od izbora srca? Jer ono što najviše treba sjati, kada se kamen otkrije, su oči žene kojoj ste ga poklonili.

diamond jewelry on blush background with rubies

Round Brilliance zlatna narukvica – narukvica s kamenom koji je jednostavan, klasičan i lijep, sa zadivljujućim sjajem – odličan je izbor kako biste obradovali svaku ženu.
 

Opal Elipses Midi zlatne naušnice – poklonite ženi osjećaj ravnoteže i mira uz naušnice s opalom, na taj način će se osjećati sigurno i da uvijek ima vas uz sebe.

Za koji god se poklon odlučili da ćete darovati dami za Dan žena, neka on bude od srca i sa lijepom namjerom – jer svaka se žena osjeća sretno kada joj poklonite znak pažnje i pokažete joj da mislite na nju! U Zlatarni Dodić uvijek Vam stojimo na raspolaganju, stoga nam se slobodno obratite za savjet, ako Vam je on potreban – rado ćemo pomoći odabrati savršen poklon za nju! Posjetite nas i na našim prodajnim mjestima.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.