Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 200 €!

Zaručnički prsten s dijamantom i platinom

Zaručnički prsten s dijamantom i platinom

Čisti, vječni i rijetki, zaručnički prsteni od platine, kao i oni od bijelog zlata, pokazuju sjaj dijamanta u svom najboljem izdanju. Kada tražite savršen zaručnički prsten, vrlo vjerojatno ćete provesti neko vrijeme u razmišljanju o odabiru prstena koji će obilježiti vašu ljubav. Prsten koji je simbol predanosti i dugovječnosti najbolje će okarakterizirati onaj izrađen od dva najgušća materijala: platina i dijamanti. Ako vam je najljepši prsten bijele boje, glavni odabir metala su srebro, bijelo zlato ili platina.

Zašto je platina dobar izbor materijala? Platina je prirodno bijele do sivkaste boje, dok će bijelo zlato s vremenom vjerojatno prijeći u svoju prirodnu boju. Srebro prirodno tamni i mekano je za komad nakita koji namjeravate nositi do kraja života. Platina je jaka, izdržljiva i vjerojatno će trajati cijeli život, a materijal je koji se može više puta polirati od zlata. Sve u svemu, platina je metal koji će održati svoju ljepotu na svakom životnom putu.

Zašto odabrati platinasti zaručnički prsten?

Zaručnički prsten prvi je korak u budućnost o kojoj ste oduvijek sanjali s osobom koju planirate zauvijek voljeti. Kada birate zaručnički prsten, želite biti sigurni da ste odabrali najbolji komad koji će predstavljati ljubav koju gajite. Zato kada počnete tražiti savršeni prsten, razmislite o zaručničkom prstenu od platine. Platina je plemeniti metal koji je dovoljno izdržljiv da izdrži ljubav do kraja života, a da istovremeno zadrži prekrasan izgled.

platinum engagement ring


Donosimo nekoliko razloga zašto je odabir zaručničkog prstena od platine pravi izbor za vas

Snaga i trajnost

Nije tajna da je platina čvrst metal koji je cijenjen zbog svoje dugovječnosti. Zapravo, ima treću najveću gustoću od svih elemenata. Platina je znatno jači metal od zlata i može zadržati svoj izgled i dojam bez stanjivanja od svakodnevnog nošenja. Zaručnički prsten od platine kvalitetno je izrađen, tako da se može prenositi i na buduće generacije.

Platinaste prirodne bijele boje zauvijek će ostati bijele. 

Ljepota zaručničkog prstenja od platine je u tome što je prirodno bijele boje, dok je zlato rodirano kako bi dobilo bijeliji izgled. Jedna od najboljih stvari vezanih uz zaručnički prsten od platine je ta da će prirodna bijela boja zadržati isti izgled generacijama koje dolaze. Ako želite krenuti netradicionalnijim putem (odabrati zlatno prstenje), možete biti sigurni znajući da će čista bijela boja poboljšati cjelokupni izgled vašeg odabranog dragog kamenja u boji. Bilo da razmišljate o zaručničkom prstenju sa safirom ili rubinom, živopisna boja dragog kamena zasjat će uz profinjenu bijelu boju platine.

Njegova čista bijela boja učinit će da vaši dijamanti izgledaju najbolje. 

Ne samo da će vaš zaručnički prsten od platine zauvijek ostati bijele boje, već će također dati klasičan, ali elegantan završetak zaručničkog prstenja od platine s dijamantima. Kada platina stari, postaje boja koja se naziva „patina“. Patina je proslavljeni izgled i tekstura koja vašem zaručničkom prstenu omogućuje lijepo starenje. Zamislite kako će lijepo izgledati vaše platinasto zaručničko prstenje u kombinaciji sa svijetlom, prirodnom bijelom bojom koju daje platina. Sam metal ima sposobnost poboljšati svjetlinu vašeg platinastog zaručničkog prstenja s dijamantima i istaknuti svjetlucavu ljepotu bezbojnog kamena.

Platina je hipoalergena

Kada je metal platine u 90-95 % svog čistog oblika, smatra se hipoalergenim metalom. To znači da je dobra ideja imati zaručnički prsten od platine ako ste skloni bilo kakvoj osjetljivosti kože. Hipoalergeni metali mogu vam pružiti udobnost da cijelo vrijeme nosite svoj zaručnički prsten bez brige o kožnim alergijama, osipima ili alergijskim reakcijama. Ovo je nešto što treba imati na umu kada razmatrate zaručničko prstenje od platine.

Zašto su platinasti prsteni vrjedniji od zlata?

Zaručnički prsteni od platine imaju veću vrijednost zbog dugovječnosti koju pružaju, kvalitete izrade i rijetkosti metala. Zaručnički prsteni od platine također su češće izrađeni od čistog oblika metala. Platina je također općenito teži metal koji dolazi s prednostima koje su potrebne da izdrži habanje i ima kvalitetniji izgled tijekom duljeg vremenskog razdoblja.

Zašto odabrati dijamant?

Dijamanti su klasičan, tradicionalan izbor za zaručnički prsten. Poput platine, poznati su po svojoj izdržljivosti. Također zadržavaju svoj sjaj cijeli život, što ih čini idealnim za prsten koji će se nositi svaki dan, ali i lijepo predstavlja trajnost veze u paru. Još jedna sjajna stvar kod dijamanata je da su neutralne boje - prozirni dijamanti idu uz gotovo sve. Oni su, kako se kaže, zauvijek. Jedan od glavnih razloga zašto kupci biraju platinu za svoje dijamantno zaručničko prstenje je taj što je dijamant najtvrđi materijal te se dijamanti zbog dugotrajnosti nasljeđuju generacijama.


Savršena kombinacija

Platina i dijamanti su materijali koji su jaki, izdržljivi, prirodno blistavi i luksuzni u isto vrijeme. Zajedno su savršeni par za vaš zaručnički prsten, sa jarko-bijelom bojom platine koja pojačava svjetlinu dijamanata, čineći ih još blistavijim. Kombinacija platine i dijamanta znači da prsten izrađen od njih može trajati ne samo cijeli život, već i generacijama, savršen za simboliziranje snage i predanosti vaše veze.

Kako se brinuti za nakit od platine i dijamanata

Prsten od platine s dijamantom može biti izdržljiv, ali to ne znači da mu ne biste trebali pokazati malo njege kako bi zadržao svoj zavidan sjaj. Uvijek se preporučuje da skinete prsten kada koristite, na primjer, kemijska sredstva za čišćenje ili radite bilo kakav fizički posao.
Preporuka je da se prsten stavlja tek nakon nanošenja, na primjer, losiona za tijelo ili šminke. Ako ga niste maknuli prilikom nanošenja kozmetičkih sredstava, obrišite prsten kako biste uklonili masne ostatke, a po potrebi ga očistite sredstvom za čišćenje nakita ili ga namočite u toplu i blagu otopinu sapuna i vode. Mekana četkica za zube izvrstan je način za dublje čišćenje bez abrazije. Na kraju nježno osušite prsten mekom krpom. Kada pohranjujete platinasti dijamantni prsten, preporuka je čuvati ga u njegovoj Dodić zaštitnoj kutijici.

jewelry box diamonds

Ovdje pročitajte Zaručnički prsten - Vodič za uspješan odabir
platinum engagement ring

Zaključak

Izbor vašeg zaručničkog prstena trebao bi biti nešto što odražava vas i vašu ljubav, bez obzira na odabir metala. Kad krenete u potragu za savršenim zaručničkim prstenom za ljubav svog života, možete biti sigurni znajući da je platina izbor s kojim se ne može pogriješiti, no izbor uvijek ostaje na vama i vašim željama. Kod izbora zaručničkog prstena, uvijek se, za stručne savjete za lakši odabir (kako metala, tako i oblika te svega ostalog vezano uz odabir), možete obratiti osoblju Zlatarne Dodić u poslovnicama, mailom, telefonom ili putem društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.