Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Zašto je nakit najljepši poklon koji možete darovati

Zašto je nakit najljepši poklon koji možete darovati

Zašto poklanjati nakit? Tko ne voli primati darove, bili očekivani ili ne, veliki ili mali, potrebni ili ne. Lijepo upakiran poklon uvijek je uzbudljivo raspakirati. Ne mora biti skupo da bi bilo cijenjeno. Zapravo, upravo neznanje i želja da se sazna što je unutra ono je što najviše intrigira ljude. I činjenica da ste možda na putu da dobijete nešto što ste dugo željeli. Nakit je jedan od najčešćih oblika darova. Žene, ali i muškarci, oduvijek su voljeli nositi prekrasan zlatni ili srebrni nakit. Postali su način da pokažete koliko vam netko znači. Jer ti dragocjeni predmeti mogu biti vrlo skupi. Stavimo li cijenu na stranu. Zašto je nakit tako dobar dar? Zašto ove modne artikle vrijedi poklanjati, i to uvijek iznova? Pokazat ćemo vam nekoliko razloga zašto je nakit najljepši poklon koji možete darovati! 

Zašto je nakit poseban poklon?

Nakit nije samo lijepa investicija koju možete pokloniti voljenoj osobi, nakit kao poklon također ima duboko značenje. Pokazujući svoju uzajamnu ljubav, ovakav dar stvarno može napraviti razliku. Koji je simbol ovog posebnog dara? Nakit je idealan simboličan dar jer se nudi tijekom različitih važnih faza čovjekova života. Sjetite se samo mature, zaruka, vjenčanja, pa čak i rođenja: toliko je prilika za darivanje nakita. Uvijek postoji priča iza poklonjenog nakita. Bilo da tražite dar za ženu ili dar za muškarca: duboko značenje vašeg dara uvijek će premašiti njegovu nominalnu vrijednost!

premium gold bracelets in womans palms

Evo nekoliko razloga zašto je nakit najljepši poklon koji možete darovati: 

Nakit se obično kupuje za druge

Većina ljudi stekne naviku svake godine obnavljati svoju odjeću poput cipela, odjeće, torbi i dodataka. Međutim, postoji niz stvari koje nisu na popisu većine ljudi! Vjerojatno zato što su statisti. Nakit je jedan od tih predmeta, smatran dodatnim dodatkom. Osim ako nemate puno novca. Ili volite li nakit. Nakit nije nešto što se redovito kupuje. Stoga je na drugima da vam s vremena na vrijeme daju taj vrlo poseban proizvod. Činjenica da ovo nije svakodnevni dar čini ga uzbudljivim i jedinstvenim.

Nakit je nosiv dar koji je također i sentimentalan

Gotovo sve se može pokloniti. Ako je potrebno, željeno ili će nekoga usrećiti. Ipak, neporecivo je da su neki darovi sentimentalniji od drugih. Predmeti koji se lako nose kao što su odjeća, obuća, šeširi i kaputi mogu biti izvrsni darovi, ali nemaju puno smisla. Ima nešto sentimentalno u darivanju nakita. Doista, nakit predstavlja važna razdoblja našeg života kao što su vjenčanja, rođenja i diplome. Moguće je i da kupnja nakita zbog viših cijena oduzima puno vremena i truda kako bi primatelj bio uistinu zadovoljan. U svakom slučaju, jedno je sigurno: nakit je predmet koji nije samo koristan i lijep, već i lijepa sentimentalna uspomena.

Nakit može biti bezvremenski

Ako razmišljate o darovima koje ste dobili tijekom godina, pokušajte razmišljati o darovima koje koristite. A oni koji su još uvijek u upotrebi su noviji. Odjeća blijedi, trga se, mrlja i izlazi iz mode. Elektronika se sustavno zamjenjuje novijim modelima. Čak će i automobili izgubiti svoju vrijednost od dana kada su kupljeni. Samo se nakit može održati i sačuvati generacijama. Postoji bezbroj klasičnih stilova nakita koji osiguravaju da će vaš dodatak uvijek biti u stilu. 

Nakit je dar i kasnije nasljeđe

Nema ništa bolje nego znati da je dar tvoj kada ga prvi put primiš. Ali kad ga se jednom zasitite, zaista je tužno odreći ga se ili mu pronaći zamjenu. Kao što je već spomenuto, nakit se može nositi desetljećima, ali čak i kada nije u upotrebi može se lako pohraniti zbog svoje male veličine i prenijeti sljedećoj generaciji kao nasljeđe. Da ne spominjemo, ovisno o modelu i materijalu, može zadržati ili čak povećati vrijednost.

Nakit može trajati cijeli život i ujedno je i investicija

Većina darova ne kupuje se da bi trajali cijeli život. Darovi se obično odnose na poklon i to je u redu. Međutim, ako se dar može sretno koristiti sada i u budućnosti, to je dodatni bonus. Neće sav nakit koji kupite povećati svoju vrijednost. Međutim, postoje dijamanti, ovisno o boji, kojima će se s vremenom povećati vrijednost. Kao i zlato koji je jedan od rijetkih darova koji se s vremenom stvarno mogu cijeniti i biti ulaganje. Cijene zlata s vremena na vrijeme fluktuiraju. Ako nekome poklonite, primjerice, zlatni prsten, može ga nositi godinama i kasnije prodati po većoj cijeni.

Nakit se može poklanjati osobama svih dobi

Jedna od najtežih stvari u kupnji darova je pronaći nešto prikladno za svaku dobnu skupinu. S nakitom su relevantne sve dobi. Od malog novorođenčeta do najstarije osobe, nakit je privlačan svakoj generaciji. Tako će slatki mali privjesci za djecu, ogrlica s privjeskom za tinejdžere i niz opcija za mlade i sredovječne odrasle osobe biti idealan izbor. Kad poklanjate nakit, možete ciljati na sve uzraste s idejom za dar.

Nakit možete pokloniti za svaku priliku

Bilo za Božić, godišnjicu braka ili rođendan, zlato se može darovati za svaku priliku. Zlato vas spašava od toga da uvijek iznova razmišljate o tome što možete ponuditi u određenoj prigodi. Sve se može pokloniti za svaku prigodu, ali neki su predmeti prikladniji za neke prilike. Darovi poput odjeće prikladni su za prigode poput rođendana. Ali kada je u pitanju godišnjica braka, više volimo nešto značajnije od odjeće ili parfema. Isto vrijedi i za događaje poput Božića ili Valentinova, koji slave duh ljubavi. Zlato je prikladno za sve vrste prigoda, kao što su zaruke, vjenčanja, godišnjice, novi poslovi, promaknuća, novi domovi, diplome ili samo gesta zahvale.

Nakit se može personalizirati

Iako većina nakita već ima određeni stupanj prilagodbe na temelju svojih oblika, uzoraka i boja. Nakit je također moguće personalizirati imenima, inicijalima ili slovima i porukama. Ništa nije ljepše od personaliziranog poklona. Pokazuju da vam je stvarno stalo do te osobe kojoj nakit poklanjate i da znate što voli. Personalizirani nakit uvijek je cijenjen.
 personalized gold necklace with names on womans neck

Nakit može pristajati svakoj osobnosti

Kada tražite darove za nekoga posebnog, može biti teško odrediti hoće li odgovarati njegovoj osobnosti ili ne. Neki su darovi prikladni za određene osobnosti, a drugima neće odgovarati. Nakit doista može pristajati svakoj osobnosti, od klasičnog i suzdržanog tipa osobe do tipa osobe koja se voli isticati. Isto tako, može pristajati osobama koje vole poslovni stil odijevanja, onima koji su većinom u casual stilu, pa čak i sportskom – postoji nakit za svaki stil i svaku osobnost!

Nakit pristaje svim tonovima kože i tipovima tijela

Još jedan razlog zašto nakit čini nevjerojatne darove je taj što ne diskriminira. Neke stvari pristaju jednom tipu tijela ili tonu kože, a drugima ne pristaju. Nakit nije jedan od tih predmeta. Nakit je prikladan za sve svijetle i tamne tonove kože te sve tipove tijela.

Nakit simbolizira emotivne odnose

Više od jednostavnih dodataka, nakit je savršen predmet za obilježavanje posebnih događaja u životu kao što su novo rođenje, krštenje, Valentinovo, Majčin dan, zaruke ili vjenčanje. To je značajan dar koji simbolizira najintenzivnije i najvažnije trenutke sreće u životu. Njihovo se značenje ne može izraziti riječima. Prva emocionalna veza koju simbolizira nakit je brak. Prstenje označava zajednicu između dvoje ljudi. Vjenčani i zaručnički prsten posebno se od davnina koriste kao simbol veze vjernosti koja spaja dvoje ljudi.
Ukrasi, dragulji i plemeniti metali plaćali su se kao miraz ili prilikom sklapanja braka. I danas svjedoče o vezama ljubavi i privrženosti koje spajaju dvoje ljudi. Okititi prste vaše voljene s prekrasnim prstenom također je odličan način da joj pokažete svoju ljubav. Nakit također simbolizira prijateljstvo još od viktorijanskih vremena. To je jedan od ključnih darova da nekome pokažete da vam je stalo do njega. Viktorijanci su ga povezivali s dragim kamenjem od kojih svaki ima svoje značenje. Prema drevnim duhovnim vjerovanjima i tradicijama, rubin označava strast, smaragd ljubav i suosjećanje, karneol priziva seksualnost, dok biseri predstavljaju ljepotu i nevinost.

Nakit predstavlja sjećanja

Postoji nakit koji iznosimo samo u posebnim prilikama kako bismo impresionirali i zablistali, poput zlatnog nakita i onog s dragim kamenjem. U kolekciji možda postoji nakit koji kupite iz hira i odmah zaboravite. Ima i onih koje se pažljivo ostavljaju na dnu sefa zbog važnih simbola koje predstavljaju. Konačno, tu su i oni čija vrijednost nadilazi modu, cijenu i reprezentaciju. Predstavljaju snažna sjećanja i imaju vrlo intimno značenje. Ovi dijelovi mogu se odnositi na događaj intenzivne boli ili čiste sreće. Stoga ih puštamo da se stope s našim tijelom. Gotovo se nikada ne uklanjaju zbog straha od rastanka s njima. Takav nakit možda nije nužno namijenjen za ukrašavanje i ne predstavlja uvijek znak statusa ili identiteta koji se izražava drugima. Možete vidjeti, na primjer, udanu ženu kako svoj prstenjak ukrašava zaručničkim prstenom iz konsignacijske trgovine ili slobodnu ženu koja nosi vjenčani prsten svoje pokojne majke. Uvijek noseći ove ostavljene ili poklonjene komade vlasnice pokazuju svoju privrženost obiteljskim vrijednostima. Kada se dobro čuvaju, nakit služi kao markeri starosti i omogućuju ponovno praćenje života njihovog vlasnika. To doista može biti prva narukvica poklonjena pri rođenju, privjesak za krštenje, prva dijamantna ili biserna ogrlica dobivena na dar itd.

Nakit poboljšava izgled outfita

Osim svoje identitetske uloge, nakit (osobito onaj s draguljima) je pravi simbol ženstvenosti. Nakit omogućuje naglašavanje tijela, naglašavanje ženstvenosti i sublimaciju kože. On također omogućuju ženama (ali i muškarcima) da se osjećaju lijepo i samopouzdano i daju završni dodir svojim odjevnim kombinacijama. Nakit doista može uskladiti izgled i stvoriti sklad s vašim odjevnim kombinacijama. Odražavate svoju osobnost i pokazujete ono što odajete dopunjujući svoju odjeću. Bilo da ste elegantniji, šik ili ljubitelj tradicionalnog, ovi dodaci omogućit će vam da se izrazite, stvorite stil koji vas definira i podignete samopouzdanje.
Odlučite se za ogrlicu da povećate svoje poprsje ili ukrasite malu crnu haljinu za večer. Kako bi vaš svakodnevni izgled bio jedinstven, kladite se na jednostavan privjesak kojim ćete se sublimirati. Ogrlica ili broš pojačat će vaš dekolte, naušnice će osvijetliti vaše lice, dok će sjajni prsten ili narukvica unijeti senzualan štih u vaš govor tijela. Odabir modela je odlučujući faktor, jer ovi dodaci otkrivaju dio vaše osobnosti. Upadljive i impozantne ogrlice pristajat će ženama koje vole privlačiti pažnju. Oni sramežljivi i koji cijene svoju diskreciju radije će odabrati diskretan nakit poput visećih naušnica kako bi jednostavno uskladili svoju odjeću s ovim dodacima. Nakit, naravno, ukrašava i izgled muškaraca. Jednostavne zlatne ili srebrne naušnice, ogrlice ili narukvice nerijetko se viđaju u muškim kombinacijama. Nakit može izraziti vaše lice pomoću naušnica s dragim ili poludragim kamenom, kao i vrat s jednostavnim zlatnim ili srebrnim lancem, na kojem može ili ne mora biti privjesak. Na ruci se nosi i više od jedne narukvice kako bi i muškarci dodatno mogli istaknuti svoju odjevnu kombinaciju! Tu je i prstenje koje ukrašava muške prste, a najčešće se nosi onaj vjenčani ako je muškarac u braku.
 
gold bracelets and rings on womans hands
 
Nije potrebno ponovno spominjati da je nakit jedna od najpopularnijih ideja za darivanje. Ali za one koji još uvijek sumnjaju, imajte na umu da su mogućnosti beskrajne. Nikada ga ne možete imati dosta i rijetko tko živi dovoljno dugo da posjeduje sav nakit koji postoji. Stoga, ako želite iznenaditi svoje najdraže i pokazati im da vam je stalo do njih, nakit (osobito onaj zlatni) je idealan predmet za poklon. Nakit ima veliku sentimentalnu vrijednost jer nije nešto što možete nasumično odabrati u bilo kojoj trgovini. Naprotiv, zahtijeva vrijeme i trud, što ga čini smislenim. Nakit se također može prenositi s koljena na koljeno jer traje godinama. Osim navedenog, zlatni nakit je i izvrsna investicija. Njegova se vrijednost s vremenom može udvostručiti. A kako zlato nije nešto što ljudi redovito kupuju, svoje najmilije možete iznenaditi posebnim poklonom.

Ako ste u potrazi za savršenim poklonom, uputite se do nas u Zlatarnu Dodić! Ovdje ćete pronaći neki od najboljih zlatnih nakita i čak imati priliku dizajnirati personalizirani nakit za svoje najdraže!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.