Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Zlatne naušnice za one najmlađe - Kako odabrati?

Zlatne naušnice za one najmlađe - Kako odabrati?

Svaku mališanku jednom dostigne njezin poseban dan krštenja, prve pričesti i najranijih i najveselijih rođendana! Osobito kada se govori o onim posebnim prigodama u životu, znamo da je tradicionalno najljepši i najposebniji poklon upravo - zlato. To su obično zlatni lančići, zlatne ogrlice, naušnice ili privjesci. Njihovi motivi znaju varirati od pčelica, srca, bubamara, a najčešće križića i anđela kada se radi o posebnim vjerskim prigodama i sakramentima. S obzirom na to da se radi o odabiru nakita za najmlađe, ovaj odabir može predstavljati poseban izazov, ali i ne mora! Uz mali vodič kroz odabir zlatnih naušnica za najmlađe, uputit ćemo vas u sve bitne aspekte koje morate uzeti u obzir kod odabira ovako posebnog i vrijednog poklona!
Zlatne naušnice za one najmlađe - Kako odabrati?

Zašto su zlatne naušnice najbolji poklon za najmlađe?

Vrlo je često upravo neupitno da ćemo za takve posebne prigode kao što su prva pričesti ili krizma odabrati zlatni poklon. Međutim, u izboru se mogu naći i lančići i ogrlice, narukvice, prstenje i slično. Svaki od ovih tipova nakita potpuno je drugačiji i drugačije ga se nosi i odrasta s njima. Upravo je stvar rasta i odrastanja ovdje ključan aspekt toga zašto su upravo zlatne naušnice ovdje najbolji izbor za malene! Ako kao odabir poklona izaberete zlatnu narukvicu, jedna je važna stvar koja će se desiti. Zasigurno će to biti narukvica za djecu jer želite da je mališanka može odmah nositi, međutim, te su narukvice zaista malene. Kada dijete odraste, više neće moći nositi narukvicu i stajat će joj u kutijici kao jedno lijepo sjećanje i onda će je, što je prekrasno, proslijediti svojoj djeci. Zato su naušnice najbolji izbor. Jer zbog svoje gotovo univerzalne veličine, malena će svoje posebne zlatne naušnice moći nositi cijeli život i moći će je pratiti u njezinu rastu i razvoju. Uostalom, određeni modni krikovi uvijek se vraćaju u modu, tako da smo sigurni da će iste naušnice i kada bude velika biti u trendu, osobito ako odaberete onaj univerzalan komad koji je svima uvijek potreban, koliko god godina imali, a opet poseban i vrijedan za nošenje!

Top 5 najljepših zlatnih naušnica za najmlađe

Jasno je da naušnice za malene ne mogu biti bilo kakve. To mora biti savršeno čist, održiv i vrijedan materijal poput zlata. Isto tako, morate odabrati tip naušnica koji je pogodan za manju djecu. Tipovi naušnica mogu varirati od visećih naušnica, polu visećih naušnica, hoop naušnica, point naušnica, slojevitijih naušnica i slično. Za mališane je uvijek potrebno odabrati naušnice koje djetetu neće smetati u svakodnevnoj igri i koje će biti prigodne za takav dobni uzrast, zato vam uvijek preporučamo u ovakvom slučaju sitne i jednostavne point naušnice koje su priljubljene uz uho i ne skaču zajedno s djetetom te su čvrste i ne mogu pasti tijekom vesele i živahne igre. Iz odabira sitnih point naušnica, izdvojit ćemo vam pet najljepših komada zlatnih naušnica za najmlađe.

Naušnice s motivom križića

1. Naušnice s motivom križića

Od svih motiva, kao prvi se zasigurno mora spomenuti motiv križa. Ovo je, s razlogom, najčešći tip poklona za mališane za njihove velike dane kao što su krštenje i prva pričesti, pa tako i krizma. Savršeno pristaje čistoći djece i ovih sakramenata te se tradicionalno poklanjaju za ove događaje simbolizirajući vjeru i čistoću. Križići su prekrasni motivi koji će savršeno pristajati u svakom dobu, ali pripazite na naše prethodno rečeno pravilo, to ne smiju biti viseći križići ili veliki, već sitni i prijanjajući uz uho. Kao dobar primjer poslužit će malene Cross Touch naušnice od bijeloga zlata u motivu križića, ili predivne i malo raskošnice, ali opet jednostavne Shining Crosses zlatne naušnice s cirkonima u sredini. Sigurni smo da će jedan od vaših potencijalnih izbora biti naušnice s motivom križa, zato smo sigurni da ako ih izaberete da će čini predivan, simboličan i vječan komad nakita koje će s rastom uvijek biti u mališana.

Naušnice s floralnim motivima

2. Naušnice s floralnim motivima

Ako prigoda nije vjerske naravi, ili s poklonom svejedno želite ići u drugom smjeru ono što vam je sigurno palo na pamet su naušnice  s floralnim motivima. Floralni, odnosno vegetativni motivi simboliziraju nevinost, radost i mirnoću, a najvažnije od svega je što ih djeca jako vole. Uvijek crtaju cvjetiće, drveće i šareno lišće, a to će ih kasnije zauvijek asocirati na djetinjstvo i djetinje radosti, bezbrižnosti i slobodu. S obzirom na veliku popularnost ovoga tipa motiva, spektar naušnica s floralnim motivom zaista je širok. U tu kategoriju spadaju, primjerice, predivne crvene Cherry Love zlatne naušnice s motivom trešnjica, koje će mališani apsolutno obožavati. Također, mogu se naći i naušnice Spring Flowers s motivom cvjetića s ružičastim dodatkom u sredini, jer djeca obožavaju boje! Ali mogu biti i jednostavnije sitne Flowers naušnice od žutoga zlata sa sitnim cirkonom u sredini, koje svojom svečanošću i jednostavnošću odišu nježnošću cvijeta.

Jednostavne point naušnice

3. Jednostavne point naušnice

Ukoliko niste toliki obožavatelj specijalnih motiva, i želite da ove naušnice budu simbol same za sebe, utoliko uvijek kao izvrstan odabir mogu poslužiti jednostavne point naušnice. Zbog njihova oblika i kompaktnosti, nikako ne možete pogriješiti u izboru za dijete, a njihov stil uvijek je bio i uvijek će biti u modi. Još jedna od prednosti ovakvih naušnica je ta što će ih kasnije moći kombinirati s apsolutno bilo čim, u svakom trenutku, bila to posebna prigoda ili obična šetnja i ostali dijelovi svakodnevice. One se mogu kombinirati sa apsolutno svim vrstama nakita, pa tako i sa apsolutno svim vrstama i stajlinzima odjeće. Znamo da djeci u ovom stadiju kombiniranje nakita ne predstavlja apsolutno nikakvu važnost u njihovim malim i bezbrižnim životima, ali mi znamo što će im to značiti kasnije. Jednostavne point naušnice su male naušnice koje se znaju nazivati i točkica, takvi tipovi naušnica su Flecks zlatne naušnice s dodatkom cirkona, Rounds Tiny zlatne naušnice, Sleek Orbs zlatne naušnice i slično. Jako su popularne, što znači da ima jako puno njihovih stilova za koje preporučamo da obavezno razmotrite prije svog konačnog odabira!

Naušnice sa životinjskim motivima

4. Naušnice sa životinjskim motivima

Jedno je sigurno, a to je da apsolutno sva djeca apsolutno obožavaju životinje! Djeca su uvijek nježna i obazriva prema životinjama koje vole gledati i proučavati i to ih je oduvijek fasciniralo, a malo je reći da ih jako puno barem jednom u svom najranijem životu kaže da se kasnije želi baviti životinjama ili postati veterinar ili veterinarka! Zato ne možete pogriješiti s odabirom motiva životinje na naušnicama kao odličnom poklonu koji će ozariti njihova malena srca. Kod ovog odabira uvijek je dobro, ako ne znate, malo se raspitati o tome koju životinju mališan najviše voli i koja mu je jako draga, ali ako to ne znate, vjerujemo da svejedno nećete pogriješiti koju god da odaberete! Bila to bubamara na malenim Ladybug Love zlatnim naušnicama, slonić na sitnim Baby Elephants zlatnim naušnicama, ili pak motiv leptirića na Small Butterflies zlatnim naušnicama, dijete će, sigurni smo, ozariti veseljem, a svaka razigrana i djetinjasta duša nosit će ih i kasnije u svim dijelovima života, i apsolutno će ih obožavati!

Naušnice s motivom anđela

5. Naušnice s motivom anđela

Kao što je priča i kod nakita s motivom križića, motiv anđela uvijek je predstavljao ono posebno mjesto kada se govori o dječjim poklonima. To nije čudno s obzirom na vjerske konotacije i na to da ih jako često volimo nazivati našim malenim anđelčićima. Ovi prekrasni slatki motivi simbol su upravo djetinje dobrote, zato se anđeli izrazito često kroz povijest prikazuju u obliku malene djece s krilima. Njihova dobrota i prisutnost uvijek će biti vječan i snažan motiv,. Zato smo sigurni da će naušnice poput Pleasant Angels i Shiny Angels zlatnih naušnica uvijek podsjećati i djecu da imaju svoje malene anđelčiće koji su uvijek tu i čuvaju ih svakoga dana njihovih veselih života!

Zaključak

Svi znamo da djeca u najranijoj dobi nisu toliko zahtjevna i sve ih fascinira, no umijeće je izabrati poklon koji će voljeti i tada i kasnije i zauvijek! Zato preporučamo da kao poklon za njihove najposebnije dane odaberete nešto što je vježno, posebno i prekrasno, od materijala koji je toliko izdržljiv da pređe sve te godine, i zato je uvijek sigurno odabrati dobro staro zlato! Nakit je uvijek najbolja opcija, ali od toliko tipova nakita, ipak se treba odlučiti za onaj jedan najidealniji za tu priliku, osobu i uzrast. Zato za djecu preporučamo zlatne sitne naušnice, jer će ih dijete moći nositi kad odraste, ne može ih prerasti, a uvijek će biti toliko posebne i prelijepe. Međutim, i u svijetu tipova zlatnih naušnica treba odabrati onaj pravi, a to su definitivno point naušnice koje ne mogu djetetu smetati u svakodnevnoj igri i skakutanju, a uvijek će biti prigodne za dječji uzrast!


Ukoliko imate bilo kakvih pitanja oko odabira najljepših zlatnih naušnica za mališane, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog tima u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.