Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 200 €!

Zlatne ogrlice za posebne prigode - Kompletan vodič za odabir

Zlatne ogrlice za posebne prigode - Kompletan vodič za odabir

Zlatni nakit je stoljećima simbol elegancije, luksuza i ljepote. Bilo da se dotjerujete za formalni događaj ili dodajete sjaj svojoj svakodnevnoj odjeći, zlatna ogrlica savršen je dodatak za upotpunjavanje vašeg izgleda s mnogo stilova i mogućnosti.
No, koju poruku dajete nošenjem zlatne ogrlice? Želite li biti zvijezda večeri ili planirate neupadljivom džemperu dati dodatni štih? Ogrlica za posebne prigode često je zlatna ogrlica koja je najvažnije obilježje vaše odjeće ili se ističe. U svakom slučaju, svu pažnju privlači na sebe. Zlatnu ogrlicu možete nositi uz bilo koju odjeću: na vjenčanicu, na otmjenu dolčevitu ili elegantnu bijelu bluzu. U nastavku objašnjavamo kako kombinirati svoj nakit. 

white gold necklace with diamond on womans neck
Nošenje zlata u različitim prilikama

Zlatni nakit nije potrebno rezervirati samo za posebne prigode. Ključno je odabrati odgovarajući komad koji nadopunjuje temu događaja, a to može biti zlatna ogrlica. Nakit se može nositi za ležerna druženja s prijateljima, dok hrabra zlatna ogrlica s pripadajućim naušnicama može biti rezervirana za posebne prilike poput vjenčanja, ali i drugih prigoda.

Nošenje zlata kao gost na vjenčanju

Nošenje zlata kao gosta na vjenčanju može biti lijep i elegantan izbor. Zlatna ogrlica i odjeća mogu dodati dašak glamura svakom outfitu, ali je ključno ne zasjeniti mladenku. Uzmite u obzir dress code vjenčanja i opću atmosferu te se odlučite za nenametljive zlatne komade koji nadopunjuju vaš izgled, a da pritom ne privlače pozornost.

Zlatne ogrlice za mladu na vjenčanju

Na dan vjenčanja želite izgledati najbolje što možete. Želite da svaki dio izgleda bude dobro izveden i da privlači pažnju, od vaše haljine preko dodataka do šminke. A kada govorimo o laskavom izgledu mladenke, zlatni svadbeni komplet jedan je od najistaknutijih komada nakita koji možete nositi. Uključuje zlatnu ogrlicu, naušnice, prsten pa čak i narukvicu od čistog zlata.
Međutim, odabir može biti težak s toliko mnogo modela i opcija dostupnih na tržištu.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete savršen zlatni svadbeni komplet za vaš veliki dan, koji uključuje i zlatnu ogrlicu.

Razmislite o svojoj vjenčanici

Kako biste odabrali savršeni set zlatnog nakita, razmislite o svojoj vjenčanici. Uzmite u obzir dekolte, ima li kakvih ukrasa i cjelokupni stil vaše haljine. Na primjer, ako već ima puno ukrasa, trebali biste odabrati elegantniju zlatnu ogrlicu, dok jednostavna haljina može tolerirati nešto ekstravagantnije i dekorativnije.

Odredite svoj proračun

Određivanje proračuna bitan je dio kupnje zlatnog kompleta za vjenčanje. Cijena setova može znatno varirati ovisno o korištenom zlatu, detaljima izrade i kvaliteti kamenja. Unaprijed utvrđivanje onoga što si možete priuštiti omogućuje vam da suzite svoju pretragu i ostanete unutar svojih granica.

Odaberite model koji vam se sviđa

Kako biste pronašli savršen model, potrebno je uzeti u obzir svoj stil, svoju osobnost i sve karakteristike koje očekujete od zlatnog kompleta i zlatne ogrlice u njemu. Istražite različite mogućnosti i isprobajte ih kako biste ih sami iskusili.

Razmotrite svestranost

Osnovni set u klasičnom dizajnu bezvremenski je izbor koji možete nositi uvijek iznova za posebne prilike koje dolaze. S druge strane, kićeniji komplet možda nije prikladan za svakodnevnu upotrebu i može biti previše formalan za određene trenutke u životu. Razmislite o dizajnu koji odaberete kako biste bili sigurni da odgovara različitim događajima koje posjećujete.

Odaberite pravu zlatnu boju

Prije nego što se odlučite razmislite koja će boja najbolje pristajati vašem tenu i vašoj vjenčanici. Na primjer, žuto zlato je najbolje za toplije tonove kože, dok su bijelo zlato i ružičasto zlato najbolji za hladnije tonove kože.

Zlatna ogrlica za izlazak 

Izlazak s prijateljicama i prijateljima može biti savršeno vrijeme za razigravanje sa svojim dodacima. Ovo je vrijeme za eksperimentiranje. Bilo da su to oni blistavi statement komadi koje ste kupili u svojoj omiljenoj prodavaonici ili složili sve svoje omiljene zlatne ogrlice odjednom. Uz ogrlicu kao žarišnu točku svoje odjevne kombinacije, možete dodati i par dojmljivih naušnica za potpunu kombinaciju.

Zlatna ogrlica za spoj

Odabir nakita za noćni spoj težak je posao. Cilj je izgledati zapanjujuće bez ostavljanja dojma da ste se previše potrudili. Dodaci su obavezni za svaki izlazak. Savršen nakit će naglasiti vaše omiljene crte lica i istaknuti se na svjetlosti svijeća slabo osvijetljenog restorana. Fini par naušnica ili karika uokvirit će vaše lice i privući pozornost na vaše oči. Suptilna zlatna ogrlica privući će pozornost na vaš dekolte i ključne kosti. Jednostavno prstenje i narukvice upotpunit će i ovaj look, samo pazite da se ne pretrpate nakitom kako bi sva pozornost bila na vama!

Zlatna ogrlica za proslavu vašeg rođendana

I ovdje ste zvijezda dana vi. Sve će ovisiti o vrsti večeri. Tematske obljetnice svakako dopuštaju više ekscentričnosti, ali su manje prikladne za obrađene komade. Za klasičniji događaj, opet, sve će ovisiti o vašoj odjeći. Nemojte se lišiti nošenja sjajnih i dotjeranih komada: zlatne ogrlice s tisuću privjesaka, kričavo prstenje na svim prstima, narukvice oko gležnja, nečuveno sjajne naušnice... Dopustite da vas ponese euforija zabave!

Obiteljske proslave

Obiteljski (a ponekad i vjerski) događaji nisu nužno mjesto za originalnost ili ekscentričnost. Stoga je važno kladiti se na klasične komade, koji mogu ali i ne moraju biti obiteljski. Nježna narukvica, fini zlatni lančić oko vrata ili nekoliko nježnih prstenova poslužit će. Cilj nije privući pozornost na vas, već se uklopiti u jednoličnost dekora.

Nošenje zlata na radnom mjestu

Nošenje zlatne ogrlice na poslu može biti moderan način da svojoj profesionalnoj odjeći dodate dašak sofisticiranosti. Međutim, važno je uzeti u obzir pravila odijevanja i kulturu na radnom mjestu. U konzervativnijim ili formalnijim radnim okruženjima nenametljivi zlatni nakit poput naušnica s nitnama ili nježne ogrlice može biti prikladniji. Odvažni upečatljivi komadi ili kričavo zlatna odjeća možda nisu prikladni za radna mjesta. 

gold necklace chain with on womans neck

Ogrlica koja će vas oplemeniti prema vašoj morfologiji

Elegantna ogrlica, u zlatu, u kamenu... neizostavan je modni dodatak koji može poboljšati vaš izgled i transformirati vašu siluetu. Ali nije uvijek lako odabrati:

Lice s prilično kratkim vratom

Duge ili srednje dugačke ogrlice idealan su izbor za produljenje vaše siluete. Izbjegavajte nositi duge ogrlice uz skraćenu majicu ili košulju s ovratnikom.

Lice s dugim, vitkim vratom

Možete nositi sve vrste ogrlica. Od kratke ogrlice do dugačke ogrlice. Savršeno će vam pristajati!

Za najmlađe 
Važno je igrati na lakoći kako ne bi spakirali siluetu. Umjesto toga, dajte prednost ogrlicama s modelima od fine mreže koje se zaustavljaju na rođenju prsa.

Za jače građe

Možete se osloniti na maštovitiji nakit. Volite li, pak, kričave i jarke modne dodatke, izbjegavajte premale ogrlice koje vjerojatno neće isticati oko vašeg vrata. 


Je li svako godišnje doba prikladno za nošenje zlatne ogrlice?

Godišnje doba može utjecati na vrstu ogrlice koju nosite. U ljeto, proljeće ili na odmoru, šareni nakit i jarke, jarke boje mogu oduzeti dah. Također, zlatna ogrlica s dijamantima također je elegantna i pristaje uz svaku elegantnu haljinu. Za hladnijeg ili tmurnog vremena, zlatna ogrlica može više zablistati, pogotovo ako svoj nakit nosite na zimskom ili božićnom partyju. Skloni smo nositi tamne boje zimi i u jesen. Prekrasna upečatljiva ogrlica od zdepastih karika ili plemenitog metala jarkih boja odmah uljepša jednostavnu odjeću i vašu okolinu.
 

Koja je idealna duljina zlatne ogrlice?

Teško je definirati idealnu duljinu za zlatnu upečatljivu ogrlicu. Eksperimentirajte sami koja je dužina najbolja za vas. Svojim nakitom možete također naglasiti svoju siluetu. Stoga ćete odabrati ogrlicu koja pada dosta iznad dekoltea kako bi istaknula vaše ženstvene oblike. Odaberite ogrlicu kao što je navedeno ako želite da vam vrat izgleda uže. Odabir duljine ogrlice ovisno o tome koliko ste visoki također je jedan od načina odabira ogrlice. Vrlo duga ogrlica može nisku ženu učiniti još nižom, dok se kratka ogrlica može jednostavno izgubiti ako je nosi visoka žena. Zlatna ogrlica uvijek je upečatljiva, ali još uvijek stvar osobnih preferencija, kao i željena duljina. U svakom slučaju, trebali biste se osjećati ugodno s ovratnikom oko vrata. Pruža trenutno samopouzdanje, upotpunjuje outfit i lako se nosi. Trend koji neće odmah nestati.
 two clover gold necklaces on peach surface

Možete li nositi zlatnu ogrlicu svaki dan?

Da, zlatni nakit možete nositi svaki dan. Zlato je izdržljiv i bezvremenski metal koji može izdržati svakodnevno habanje, što ga čini izvrsnim izborom za svakodnevni nakit. Međutim, dobra briga o zlatnom nakitu ključna je za dugotrajnost i izvrstan izgled.

Evo nekoliko savjeta za svakodnevno nošenje zlatnog nakita:

  • Izbjegavajte nositi zlatni nakit ako dođe u dodir s kloriranom vodom ili ako ga izlažete jakim kemikalijama ili abrazivnim materijalima.
  • Spremite svoj zlatni nakit u mekanu torbicu ili kutiju kako biste ga zaštitili od ogrebotina i oštećenja.
  • Redovito čistite svoj zlatni nakit blagim sapunom, vodenom otopinom i mekom četkom kako bi ostao sjajan i nov.
  • Izbjegavajte nositi zlatni nakit tijekom fizičkih aktivnosti ili zadataka koji bi ga mogli oštetiti, poput vrtlarstva ili čišćenja.

Ovdje pročitajte Kako pravilno koristiti i čuvati Dodić zlatni nakit.

Dizajni zlatnih ogrlica u trendu i kako ih nositi

Lančana ogrlica

Izrađuju se od zlata ili srebra. U tankim, jednostavnim stilovima, lančane ogrlice obično se nose s privjeskom. Ako lanac ima detalje ili je zdepast, izgleda prilično nošen sam. Tanki stilovi obično su kratki, a dulji lanci bit će deblji i vidljiviji.

Ogrlica uz vrat (choker ogrlica)

Ovaj dizajn zlatne ogrlice opisuje se kao kruta ili meko oblikovana ogrlica koja tijesno pristaje vašem vratu. Ponekad je otvoren dizajn zlatne ogrlice straga. Pristajanje je vrlo važno kod ogrlice uz vrat. Ako vam jedan stil ne pristaje, isprobajte nekoliko različitih kako biste pronašli savršenu ogrlicu.

Dugačka ogrlica

Ove se ogrlice lako nose jer ako su dugačke 60 cm ili duže, možete ih staviti preko glave bez kopče. Mnoge ogrlice i lančići imaju mogućnost prilagodbe koja vam omogućuje da ih nosite na različitim duljinama. Dugačka ogrlica od 60 do 80 cm može se nadopuniti kraćom ogrlicom ili privjeskom. Duža ogrlica vašoj figuri može dati jednako dugačak, laskav izgled.

Lariat ogrlica

Lariat je vrlo dugačak izgled sličan užetu, ponekad vezan sprijeda. Može se nositi više puta omotan oko vrata, a krajevi se mogu vezati u omču ili čvor.

Duge i kratke ogrlice s privjescima

Može biti zabavno vidjeti kako vaš privjesak izgleda na dugoj ili kratkoj ogrlici. Općenito, skupocjeni privjesak poput dijamanta ili dragog kamena nosit ćete kraće uz vrat, a privjesak koji se nosi jako dugo bit će više modni komad. No, naravno, možete ga nositi kako god želite. Stavljanje dvaju privjesaka na ogrlice različite duljine može stvoriti lijep učinak.

Ogrlica s medaljonom

Medaljoni su mali privjesci koji se nose kao sentimentalni komadi. Napravljene su za držanje uspomena kao što su male slike ili portreti. Medaljoni su klasični i mogu pružiti trendovski izgled ovisno o tome kako ih nosite. Bez obzira imate li fotografiju unutra ili ne, zamahnite medaljonom na dugom lančiću i pričvrstite ga s privjeskom ili dva kako biste ažurirali izgled.

Vjerska ogrlica

Vjerski privjesci imaju pobožno, ukrasno i zaštitno značenje. Obično se nose na kratkom lančiću kako bi se odmarali na koži. Poput medaljona, mogu se nositi zajedno s drugim komadima za više modnog ugođaja.

Statement ogrlica

Statement ogrlice su zabavne i mogu se uskladiti s vašom haljinom ili topom. Samo provjerite u ogledalu kako biste bili sigurni da se vaše naušnice ne bore za pozornost! Ponekad je za statement ogrlicu potrebna odvažna naušnica koja će je uravnotežiti, ali ponekad sve što trebate je jedan odvažan statement komad. Isprobajte drugi par naušnica da vidite što najbolje izgleda.
 gold statement necklace on womans neck

Ideje za stiliziranje

Istražimo neke ideje za stiliziranje vaše zlatne ogrlice.

Slojeviti izgled

Slaganje višestrukih zlatnih ogrlica u trendu je i šik način nošenja zlatnih ogrlica. Pokušajte kombinirati različite duljine i stilove kako biste stvorili jedinstven i personaliziran izgled. Popularan način slojevitosti je započeti s kraćom ogrlicom i dodati dulje ogrlice kako biste stvorili dubinu i dimenziju.

Ogrlica s privjeskom

Ogrlica s privjeskom je jednostavan i elegantan način da pokažete svoju ogrlicu od zlata. Odaberite privjesak koji nadopunjuje vaš stil i prigodu, poput nježnog privjeska za svakodnevno nošenje ili upečatljivog privjeska za posebne događaje.

Statement komad

Odvažna i krupna zlatna ogrlica može biti statement komad koji podiže svaku odjeću. Kombinirajte je s jednostavnom i neupadljivom odjećom kako bi ogrlica bila u središtu pažnje.

Mješoviti metali 

Nemojte se bojati kombinirati različite metale sa svojom zlatnom ogrlicom. Kombinacija srebra ili ružičastog zlata vašem stilu može dodati jedinstven i oštar izgled.

Ležerni šik

Jednostavna i nježna zlatna ogrlica može biti ležeran i šik dodatak vašoj odjeći. Kombinirajte ju s majicom i trapericama za ležeran izgled ili dodajte blejzer za sofisticiraniji stil.

Zaključak

Zlatna ogrlica bezvremenski je i svestran dodatak koji se može nositi u svakoj prilici. Uz razne stilove, duljine i širine, postoji savršena zlatna ogrlica za svakoga. Slijedeći savjete u ovom vodiču, moći ćete pronaći svoju savršenu zlatnu ogrlicu i oblikovati je tako da odgovara vašoj jedinstvenoj osobnosti i stilu. Bilo da tražite klasičan i elegantan dizajn ili odvažan statement komad, zlatna ogrlica nezaobilazan je dodatak koji će uljepšati vaš izgled i učiniti da se osjećate samouvjereno i lijepo. Velik izbor zlatnih ogrlica potražite na našem webu ili poslovnicama Zlatarne Dodić i oduševite se širokim izborom stilova i elegancije!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.