BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Zlatni lančići za muškarce – Pokloniti ili ne?

Zlatni lančići za muškarce – Pokloniti ili ne?

Dodavanje ogrlice je jednostavan način za podizanje bilo čijeg stila, stoga se to itekako tiče i muškaraca. To je jednostavan i lagan način unaprjeđenja koji mnogi muškarci zanemaruju. Ali zato sve češće na modnim pistama vidimo nezanemariv dodatak lančića u kombinacijama za muškarce! Također kao muškarac trebate znati da uvijek treba isprobavati kako biste pronašli ogrlicu koja odgovara vašim preferencijama, a ne odustati kod prve jer se one itekako razlikuju, što ćemo ukratko objasniti u našem sažetom vodiču za odabir muškog lančića. Ako birate poklon za muškarca kod kojeg ste primijetili da bi htio, ili već nosi ogrlice, lančić je itekako dobar izbor za savršen poklon!

young man wearing grey sweater and modern gold chain

Što nošenje lančića može značiti za muškarca?

Podiže samopouzdanje

Zlatni lančići definitivno su postali simbol stila i samopouzdanja. Klasik koji svaki muškarac treba imati, zlatni lančić poput Figaro lančića je savršen komad koji možete nositi tijekom cijele godine. Zlato je uvijek bilo nešto što upotpunjuje i inspirira, i naravno, diže samopouzdanje.

Modna osviještenost i ažurnost

Ogrlica je savršen način da dodate malo sjaja svom izgledu. Danas moda za muškarce itekako ide u smjeru nošenja nakita, a prvi na repertoaru su, naravno, lančići! Zato je itekako postalo učestalo da muškarci nose ogrlice i lančiće. To naravno znati da ste pozvani pokloniti lančić muškarcu za neku posebnu prigodu, ako procijenite da je otvoren za to da unese dašak ovakvog stila u svoje modne kombinacije.

Otkačenost i otvorenost

Zašto bi sve morali biti po starim propisima? Muškarac koji nosi lančiće može pokazati odvažnost i otkačenost svojim izborom. Malo bunta nikada ne škodi. A moda društva uvijek se mijenja, a muška moda definitivno nije zanemariva.

Vjerničke odrednice

Mnogi muškarci biraju nositi ogrlice kako bi izrazili svoja vjerska uvjerenja, a da pri tome ne moraju ništa reći. Nošenje privjeska s motivom križa, na primjer, upućivalo bi na to da ste osoba koja drži svoje vjerske vrijednosti kao nešto njemu jako važno. Baš kao što odjeća pomaže izraziti sebe, nakit, a posebno ogrlice, često čine isto, i u većini slučajeva mogu reći puno više o osobi nego komad odjeće.

Tipovi lančića za muškarce

Naravno, kao i u svakoj, tako i u ovoj vrsti nakita postoje određene vrste. Mi ćemo vam ih iznijeti površno. A ono što je najvažnije oko lančića i po čemu se međusobno najviše razlikuju jest vrsta kako su izvezeni. Dakle tipovi karika i lanaca od kojih su sačinjeni. Zato neki mogu biti gušći, a neki rjeđi, dok neki mogu biti glomazniji, a neki tanji. Sve ovisi o njihovom, slikovito rečeno, vezu.

Lančići

Lančići su najpopularnija vrsta nakita za muškarce. Kvalitetan lančić je jedna od rijetkih stvari koju zaista možete nositi cijeli život, ne skidajući ga. Iako su lančići vrlo često dostupni u jeftinijim metalima poput nehrđajućeg čelika, uvijek preporučamo zlatne lančiće. Osobito ako planirate lančić nositi svakodnevno. Visokokvalitetan nakit od najboljih materijala, kao što je zlato, garantira svoju dugovječnost, a to bi nam uvijek trebalo biti u interesu. Također, zlato ne izaziva iritacije na koži kao manje kvalitetni materijali. A i, budimo realni, najljepši razlog je definitivno vječni zlatni sjaj koji apsolutno obožavamo. Zato je zlatni lančić jedan od najljepših poklona koje definitivno preporučamo! Jednostavnost lančića, kao što je, primjerice, Curb zlatni lančić, savršena je i za svečano i za svakodnevno nošenje. A također možete poklon začiniti i odlučiti se za izbor bijelog zlata, na primjer Romb zlatni lančić od bijelog zlata.

Lančići s privjescima

Bilo koja vrsta ogrlice, odnosno lančića, može uključivati privjeske. Zašto ne začiniti običan lančić s ovakvim ukrasom i donijeti malo dinamike izgledu? Ovdje se stvarno može puno igrati! Odlični su i za prigode. Primjerice, vjerske prigode koj kojih uvijek možete, osim lančića, pokloniti privjesak s motivom križa i ostalim sakralnim motivima. Kod ostalih jednako važnih događaja Croatia zlatni privjesak uvijek može biti apsolutno fantastičan i prekrasan izbor! A uvijek se možete odlučiti i za svakodnevniji izbor privjeska. Ovi su privjesci vječni i kvalitetni, a najbolja je stvar ta što nisu rezervirani isključivo za jednu vrstu lančića, već ih muškarac kože kombinirati, pa čak i na narukvici ako je nosi. Jedino bismo preporučili da kao poklon uparite istu boju zlata i privjeska i lančića kako bi zajedno činili savršen komplet!

Layering

Layering je, u ovom slučaju, nizanje i kombiniranje više lančića i ogrlica istovremeno. I sasvim je jasno da se mnogi muškarci, posebno kada su novi u nošenju nakita, pitaju je li u redu nositi više od jedne ogrlice istovremeno. Što se tiče muškaraca, to je zaista hrabar izbor za koji zaista trebate imati samopouzdanja. A i trebate znati što radite. Najvažnije je pravilo kod usklađivanja i kombinacije više lančića to da budu različitih duljina. Kako bi svaka došla do izražaja. Ne bismo preporučili kombiniranje više različitih metala, odnosno materijala. Preporučamo kombiniranje istog metala, ali možete miješati boje. Recimo layering od jednog lančića od žutog zlata i jednog lančića od bijelog zlata. Ili dva od žutog zlata i jednog od bijelog i obrnuto. Ovdje se treba poigrati, a osobito pažnju odvesti do odabira odjevne kombinacije jer ona može sasvim promijeniti layering dojam koji ste pokušali postići. Najbolje kombinirati layering tek nakon što ste smislili odjevnu kombinaciju, i tek onda kombinirati lančiće. Treba se uvijek zabavljati, pa tako i s lančićima, zato mislimo da je isprobavanje layeringa definitivno nešto s čim se možete poigrati i vidjeti odgovara li vam.

Debljina

Ako birate lančić kao poklon, pripazite na to da ako je muškarac vitke građe, bolje je izabrati tanji lančić, kao na primjer Light Streak zlatni lančić od bijelog zlata. U protivnom, masivni zlatni lančići mogli bi izgledati neproporcionalno i neprimjereno. A i bez obzira na građu, tanji lančić uvijek je diskretniji i suptilniji. Ako je muškarac pak čvršće građe, lakše će moći nositi veće komade. Međutim, imajte na umu da bi debeli lančići stvarno iznimno lako mogli preći u neukus i upadljivost. Pod deblje zlatne lančiće koji ne upadaju u neukus mislimo na lančiće debljine kao što je Super zlatni lančić, čija je širina karike 0,6 cm. Ali uvijek možete ići na sigurno, odabrati lančić srednje debljine kao što je Fox zlatni lančić.

Dužina

Dužina ogrlice jako je važna i može promijeniti apsolutno cjelokupni dojam. Do gdje seže najniža točka lanca ili privjesak, ako ga imate, mijenjaju sve. I najljepši lančić može biti loš izbor ako izaberete lošu duljinu lančića, ili pak previše viseći privjesak.

Kratki lančići

Kratke se ogrlice definitivno mogu nositi s gotovo bilo čime, osim s odijelom i kravatom. I ne mogu se nositi na sve prigode. Ovakve ogrlice nisu primijenjene za posao. Kratke ogrlice uvijek su super opušten izbor. Stvar je u njima što se nećete morati pitati hoće li se primijetiti i učiniti nešto vašoj odjevnoj kombinaciji, jer definitivno hoće zbog svoje lake vidljivosti. Međutim, ako imate kraći vrat ili nosite visoke ovratnike, pripazite s ovakvim lančićima kako vas ne bi zatvorili. I naravno, ovo je dužina za tanke lančiće.

Lančići srednje duljine

Ovo su ogrlice koje otprilike završavaju kod vrha prsne kosti. Ogrlice srednje duljine tipične su za ne nakićene metalne lance. Isto kao kratki lančić, ne preporučamo privjesak jer bi mogao ugušiti lančić ove duljine. Za ovu su duljinu idealni i deblji lančići, zato porazmislite o lančiću kao što je Super zlatni lančić.

Dugi lančići

Napokon smo došli do lančića čija je duljina idealna za privjeske. Dugi lančići idu uz bilo kakav vrat, a nošenje privjesaka na njima neće ugušiti ni lančić ni kombinaciju. S njima se možete igrati, a preporučamo lančiće koji su srednje debljine kao Drum Long. Jer tanji lančić će premalo dolaziti do izražaja i biti nespretan zbog svoje duljine i petljati se, a deblji će biti neukusan i prenapadan.

young man wearing black t-shirt and modern gold chain

Moda se uvijek mijenjala i uvijek se nadograđivala. Jedna od stvari koja je definitivno ušla u modu i sve češće se vidi na modnim pistama su lančići i ogrlice za muškarce! Ovo je postao pravi hit i muškarcima se itekako sviđa. Zato će vam sigurno kroz glavu proći kada dođe do dana darivanja, je li u redu muškarcu pokloniti lančić? Naravno! Ali prvo procijenite je li to muškarac koji bi nosio lančić ili bi mu ipak samo stajao u kutiji. Nakon toga je ključno izabrati kvalitetan materijal. Mi naravno preporučamo dobro staro zlato koje nikada ne iznevjeri. I naravno, pomoću našeg kratkog vodiča odaberite za njega savršenu duljinu i debljinu lančića. I to je to, spremni ste! Svi volimo nove stvari i volimo se igrati, zato zašto ne u život muškarca unijeti tračak nečeg novog i zanimljivog.

Ukoliko imate ikakvih pitanja i nedoumica oko odabira lančića za muškarca, utoliko se ne ustručavajte obratiti našem stručnom i ljubaznom osoblju u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.