Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Zlatni nakit za lagane ljetne kombinacije

Zlatni nakit za lagane ljetne kombinacije

Ljeto je vrijeme odmora, putovanja, provođenja vremena na otvorenom i druženja na roštilju, oko logorske vatre, u vrtovima, u planinama ili na obali mora. Kako vrijeme postaje sve toplije, naša borba da izgledamo bolje s manje odjeće postaje sve teža. Ali svatko može lako napraviti veliku razliku u svom izgledu s pravim modnim dodatcima! Modni nakit za ljeto najčešće se sastoji od veselih i pozitivnih privjesaka koji krase ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje i narukvice za gležnjeve, ali obavezno zlatne! Zlato je gotovo ekvivalent sunčanom, toplom, vedrom, jednostavno - ljetu. Zato vam donosimo najbolje savjete kako zablistati sa zlatnim sjajem i dodatno pomoći suncu da ovo ljeto bude sjajno obasjano!

gold bracelets on hand in shadows

Zašto je zlatni nakit idealan za ljeto?

Zlato, osobito žuto, uvijek nam odaje dojam topline i sunčanosti. Odsjaj koji nam daje ovaj najdragocjeniji i najljepši prirodni metal neprocjenjiv je i zrači ljetnom atmosferom u potpunosti. Zato je upravo nakit od zlata savršen za sve ljetne kombinacije i to uopće nije čudno.
Još jedan od razloga to što je zlato izdržljivo. Ukoliko ga ne izlažemo baš kemikalijama i abrazivnim sredstvima, utoliko će biti izvrsno očuvano. Možda jedino zbog konstantnog nošenja izgubi svoj najveći sjaj, ali isti taj sjaj vratit ćete čišćenjem zlata i glancanjem. Zbog svoje izdržljivosti, nakit od čistog zlata bit će uz vas godinama. To je jedna od najvećih prednosti kvalitetnog nakita, osobito ako nam uz to još imaju i sentimentalnu vrijednost, jer takav nakit sigurno nikako ne želimo izgubiti!
Osim bogatog i toplog dojma, zlato je jako popularan i pogodan materijal za oblikovanje i izrađivanje nakita, i upravo iz tog razloga postoje svakojaki stilovi i dizajni, u kojima apsolutno svatko može pronaći baš onaj pravi komad nakita za sebe. Svestrano se vraćajući i dominirajući svijetom nakita, zlatni nakit je definitivno jedan od najomiljenijih izbora za ovu ljetnu sezonu i uopće se ne čudimo zašto.

Na što paziti kod nošenja zlata?

Ne pretjerujte. Ljeto je najbolje vrijeme za nošenje modnih dodataka, jer manje odjeće naglašava sav nakit koji odaberete, otvorene haljine naglašavaju ogrlice, a skupljene frizure naušnice. Međutim, jedna stvar koju treba zapamtiti ljeti je da ne pretjerujete! Znamo, svi katkada dođemo u tu napast gledajućki sav taj prekrasan nakit, ali zapamtite, nikako se nemojte pretrpati s previše nakita. Znamo da vište želite elegantan nego napadan stil. Stoga pokušajte uskladiti sve kombiniranjem različitih komada nakita, ali s dozom mjere i opreznosti.
Pazite na svoje zlato. Zlato je metal koji se obrađuje, odnosno kuje i obliku lako. Razlog tome je taj što je zlato dovoljno čvrsto, a opet dovoljno mekano da ga je lako oblikovati u najrazličitije oblike, počevši od zlatnog lima, zlatnih žica i lijevanog zlata. Upravo iz tog razloga se ipak morate i brinuti o svom zlatu. Ljeto je vrijeme puno sunca, soli, klora... Zlato jest otporno, međutim ipak pripazite da nikakva abrazivna sredstva ne dolaze u kontakt s vašim zlatom kako bi ostalo sjajno! A ako izgubi sjaj, glede održavanja i čišćenja zlata pročitajte u našem blogu o održavanju i čišćenju nakita.
Dalje ne brinite i budite slobodni! Uz zlato se definitivno ne može reći puno opaska. Taj dragocjeni metal izdržljiv je, apsolutno prekrasan i sam sebi dovoljan. Oko njega definitivno ne treba biti puno i previše briga. Svi vole zlato i zlato to zaslužuje svojim sjajem i predivnoćom. Čak se ni oko usklađivanja zlatnog nakita s odjećom nema previše mudrog toga za reći jer zlato ide uz sve boje i uz svestilove, od minimalističnog do raskošnog, od modernog do staromodnog. Zato iskoristite zlato i budite slobodni u odabiru svog savršenog komada zlatnog nakita i uživajte u kombiniranju s ostatkom nakita i svim mogućim odjevnim kombinacijama koje vas čekaju ovoga ljeta!

gold ring on beige background

Savršeni ljetni komadi zlatnog nakita

Svako ljeto mora biti najbolje, najzabavnije, najsavršenije! Ovo ljeto to sigurno može postati uz odabir najprikladnijeg mogućeg nakita, a to je definitivno zlatni nakit. Zlato je raskošno, zlato je posebno, svečano, simbolično. Najljepši prirodni metal s razlogom je toliko slavljen već generacijama i oduvijek je imao posebno mjesto u društvu. Zlato na sebe veže mnoge simbole, ali neka ovoga ljeta zlato bude simbol ljubavi, topline, sunca i savršenih ljetnih odjevnih kombinacija.

Šarenilo zlatnog nakita s dragim kamenjem

Dragulji su minerali koji prate čovječanstvo već stoljećima i jedan su od najstarijih elemenata koji se koriste u dizajnu nakita. Dolaze u mnogim nijansama, strukturama, tvrdoći i stupnjevima sjaja, zbog čega ih draguljari diljem svijeta koriste za ukrašavanje i ugradnju u metale, stvarajući fenomenalne ogrlice, prstenove, naušnice, narukvice i broševe. Nakit s dragim kamenjem uz zlato fenomenalan je izbor! Merlot zlatna narukvica narukvica je od žutoga zlata kojoj dodatnu čar i posebnost daje prekrasan crveni carnelian. Razne boje dragog kamenja, kao što su rubinska tamno crvena, plava boja opala ili smaragdno zelena mogu vašem ljetnom zlatnom nakitu dati taj posebni draguljni sjaj i dašak boja za dizanje svake kombinacije!

Naušnice, narukvice i ogrlice od ružičastog zlata

Ružičasto zlato koži i tenu daje stvarno poseban sjaj, odsjaj ružičastog zlata od naše kože, osobito lica, pomaže i prekrasnom sjaju. Posebno je i uvijek je izvrstan komad odabrati onaj od ružičastoga zlata i tako pridati malo dinamike svojoj kombinaciji! Naušnice od rozog zlata savršen su svakodnevni izbor za ljeto i idu iz sve modne kombinacije. Ružičasto zlato je nonšalantno i elegantno, a uz to definitivno idu ogrlice od rozog zlata koje naglašavaju lepršavost i zanesenost ljetnih razbibriga. I naušnice i ogrlicu od ružičastog zlata definitivno možete kombinirati s narukvicama od rozog zlata i time napraviti pun pogodak! Ružičasto zlato nadahnjuje i daje decentnu ljepotu kombinacijama, pogodnu za apsolutno svaku prigodu cijelo ljeto!

Klasični zlatni lančići

Zlatni lančići ukorijenili su se u trendovima nakita i pokazali su se kao trajni element kolekcija posljednjih sezona. Ovaj vodeći trend će se nastaviti i ove godine. Možete odabrati razne vrste, postoje lančići koji se priljubljuju uz vrat, kao što je Paper zlatni lančić, lančići s masivnijim karikama, kao što je Super zlatni lančić, duži lančići, kao i višeslojni setovi s različitim vrstama vezove, veličinama i bojama, ukrašeni kamenjem, kristalima i biserima. Lančići su izvrstan izbor jer ih možete nositi i same, kao takve, a možete ih i dodatno ukrašavati privjescima! Lančići krase naša tijela već stoljećima, ali posljednjih sezona raste potražnja za teškim, prevelikim, izrazito izražajnim i čak agresivnim karikama. Nakit s lancima prikladan je za sve prigode, idealan je kako za jednostavne majice i traperice, tako i za isticanje dekoltea elegantnih večernjih haljina. Ako volite decentnost i eleganciju, onda su zlatni minimalistički lančići definitivno za vas.

gold chainlets on woman combined sizes

Zaključak

Ne sumnjamo u to da ćete se potruditi svim snagama da vam i ovo ljeto bude apsolutno posebno! A mi i naši savjeti ovdje smo da vam pomognemo da savršeno ljeto bude popraćeno i savršenim ljetnim nakitom! Želimo da ljeto zrači sunčanošću, toplinom i vedrinom, a to definitivno zvuči kao definicija zlata. Odabir zlatnog nakita apsolutan je pogodak za svako ljeto, koja god sezona bila. Svevremenski zlatni sjaj obasjat će vas više i od najsunčanijih dana i sigurni smo u to da neće zažaliti za svojim izborom jer ovakav nakit ima sve što ljetni dani traže. Nonšalantnost i elegancija prate komade od zlata koji nas ni ovoga ljeta neće iznevjeriti!
Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu oko odabira savršenog zlatnog komada nakita za ljeto, utoliko se ne ustručavajte potražiti pomoć kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.