Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Naušnice za djecu - Slatki nakit za najmlađe

Naušnice za djecu - Slatki nakit za najmlađe

Ne postoji određena dob kada bi djeca trebala početi nositi naušnice. To ovisi o njima i njihovim roditeljima. No, kada djeca počnu nositi nakit, odnosno naušnice, neka to bude najslađe moguće! Uobičajeni motivi koji se pojavljuju na dječjim naušnicama su leptirići, cvjetići, anđeli, medvjedići i slično. Kada je riječ o metalu od kojeg su izrađene, najbolje naušnice za osjetljivu kožu djece izrađene su od čistih metala: zlato, srebro i platina.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru naušnica za djecu?

Prilikom odabira naušnica za djecu treba obratiti pozornost na sljedeće:

  • Potražite naušnice koje ne sadrže nikal jer su dječje uši vrlo osjetljive.
  • Zlato, srebro i platina najbolji su izbor za djecu.
  • Izbjegavajte bižuteriju koja ima vrlo tanku presvlaku koja će se lako istrošiti i početi iritirati uši.
  • Izbjegavajte veće, duge i viseće naušnice za djecu. Ne samo da opterećuju malo lice, već se lako mogu zakačiti, pa je bolje držati se manjih i ravnih naušnica.
  • Birajte zabavne oblike koje će djeca rado nositi kako im se rupice ne bi zatvorile.

 children earrings cherries gold jewelry

Koje su naušnice najbolje za djecu?

Jednostavnost i kod djece uvijek prolazi. Jednostavna srebrna ili zlatna srca te zvjezdice briljantne su za djecu da ih nose u školu. Lijepe su, ali vrlo nenametljive. Osim jednostavnih, za djecu su prikladne i potpuno zabavne naušnice - najpopularnije su naušnice s motivom životinja, cvjetići, duge i svjetlucave naušnice.
 

Zašto naušnice za bebe i djecu nisu iste kao naušnice za odrasle?

Najbolje naušnice za bebe i djecu dizajnirane su isključivo za njihovo uho. Prvo, vidjet ćete da su osjetno manje od naušnica za odraslu osobu. Općenito imaju kraće stupiće zbog veličine uha vašeg djeteta, lagane su tako da ne opterećuju male uši i imaju podlogu dizajniranu s dodatnim mjerama kako bi ih držali na mjestu za sigurnije pristajanje.

children earrings butterflies gold jewelry

Razlike pomažu spriječiti djecu od nelagode jer je naušnica preteška, ili ih stupić ogrebe, ili se razdvoje i izgubi se naušnica.  Izravan nadzor uvijek je dobra preporuka za bilo koju vrstu nakita za djecu mlađu od 3 godine, mali dijelovi mogu stvoriti opasnost od gušenja. Dakle, kao što se vidi, važno je osigurati da odaberete naušnice koje su dizajnirane samo za bebe i manju djecu. 

Zašto biste trebali kupiti zlatne ili srebrne naušnice za svoju bebu?

Toplo se preporučuju naušnice izrađene od plemenitih metala s većim udjelom zlata, posebno naušnice od 18k ili 14k zlata za bebe ili naušnice od visokokvalitetnog srebra. Uši bebe i djeteta su osjetljive i treba koristiti samo naušnice vrhunske kvalitete.

Veličina naušnice: koju veličinu naušnica kupiti za djecu?

Trebale bi biti lagane i ne preteške za bebino uho. Naušnice za djecu također su puno manje od naušnica za odrasle. Obično naušnice veličine od 3 mm do 4 mm bolje pristaju bebama i maloj djeci. Još jedna važna stvar na koju treba obratiti pažnju je veličina stupića! Ovo se često zanemaruje, naušnice namijenjene bebama i djeci trebale bi imati kraće stupiće od onih namijenjenih odraslima. Kraći stupići u kombinaciji s prekrivenim stražnjim stranama naušnica mnogo su udobniji za mališane.

Motivi na naušnicama za djecu

Leptirići

Veličanstvena ljepota leptira čini ih jednim od najomiljenijih kukaca na svijetu. Različite kulture drugačije gledaju na leptire. Dok leptiri rastu od ružnih gusjenica do prekrasnih krilatih kukaca, promjena je najčešći simbolizam povezan s njima. Metamorfoza leptira označava ponovno rođenje i transformaciju u nešto progresivnije i pozitivnije. Dakle, značenje leptir nakita također se fokusira na ovu metaforu. Osim transformacijske promjene leptira, druga značenja mogu se povezati s ovom izuzetnom vrstom. Ako nekome želite pokloniti komad nakita s leptirima, svakako znate ova značenja kako biste svoj dar učinili vrjednijim. Zbog ove specifične simbolike, većina nakita za novorođenčad i djecu ima dizajn leptira. Poznato je da leptiri štite djecu dok odrastaju u divne odrasle osobe. Nakit s leptirima simboličan je dar novorođenčadi i dječici koji će ih štititi na putu do punoljetnosti.

Cvjetni motivi

Naušnice sa simbolom cvijeta imaju značenje života i vitalnosti. Naušnice s cvjetićima djeci se poklanjaju kako bi im donijele tone pozitivne energije koju mogu nositi kao nakit. S druge strane, prekrasan cvijet smatra se talismanom ljubavi. Općenito, žene prihvaćaju cvijeće kao znak privrženosti i zahvalnosti, stoga su naušnice s cvjetićima idealan poklon za žensko dijete.

Anđeo

Simbol anđela je možda najčešći poklon za djecu kada se radi o nakitu. Naušnice s motivom anđela uobičajeno se daruju pri rođenju ili krštenju, ali i za prve rođendane. Naušnice anđela čuvara prekrasan su simbol zaštite, a tko ne želi znati da je zaštićen. Oni su često branitelji, čuvari i zaštitnici u drevnim povijesnim tekstovima. Poklon anđela djetetu označava vaše suosjećanje prema njemu i da mu želite zaštitu i vodstvo tijekom cijelog života. Zbog dubokog značenja takvog poklona, ​​naušnice s anđelom najbolje bi služile svojoj svrsi od plemenitih metala kao što su srebro, zlato ili platina, što će dati najdulji životni vijek naušnicama.

Životinje

Postoji mnogo slatkih naušnica sa simbolom nekih od životinja, koje općenito znače bogatstvo (nečega), a ako ih želite pokloniti djetetu, pogledajte njihova značenja:

Medvjed

Medvjed je simbol prizemnih snaga, obožavan kroz vrijeme kao moćni totem koji predstavlja hrabrost, nevolju i vodstvo.

Leptir

Leptiri označavaju osobnu transformaciju, kao i obnovu, razigranost, dušu i stvari srca.

Mačka

Mačke simboliziraju istraživanje nepoznatog, ravnotežu, avanturu i znatiželju.

Pas

Pripitomljeni potomci vukova, psi su simbol odanosti, vjernosti, zaštite i razigranosti.

Dupin

Dupin predstavlja sklad i ravnotežu, unutarnju snagu i razigranost.

Lav

Lav je kralj kada su u pitanju nemilosrdni borci, predstavlja hrabrost, snagu i izazov.

Majmun

Poznat po svojoj duhovitosti i inteligenciji, majmun je nestašan, znatiželjan i pametan. Majmun je znak kreativnosti, domišljatosti i snalažljivosti.

Sova

Sova je simbol mudrosti i znanja, stvarnosti i prijevare.

Zec

Zec se smatra tihim, blagim, spretnim, odgovornim i ljubaznim.

Ovca

Za ovcu se kaže da simbolizira nevinost, ranjivost, samoprihvaćanje i poštivanje granica.

Slon

Slon se općenito smatra simbolom sreće. Vjeruje se da nakit u obliku slonova donosi sreću osobi koja ga nosi i izvrstan je dar za poželjeti nekome sreću, pogotovo djetetu u njegovom odrastanju i školovanju.

Ovdje pročitajte nešto više o temi Bušenje ušiju kod djece – Preporuke i savjeti.

children earrings gold jewelry

Zaključak

Posjetite najbliže prodajno mjesto Zlatarne Dodić te uz stručno i ljubazno osoblje odaberite slatki nakit za najmlađe! Putem web shop-a naručite dječji zlatni nakit brzo i sigurno na svoju adresu.

Pogledajte nakit

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.