Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Top 5 ideja za poklon za Majčin dan

Top 5 ideja za poklon za Majčin dan

Koliko ste puta pitali svoju majku što bi voljela dobiti za poklon, a ona je rekla da joj ništa ne treba? Zauvijek ćemo cijeniti njihovu skromnost i predanost, ali ne prihvaćamo takav odgovor! Vrijeme je da iznenadite svoju majku i pokažete joj koliko zaista na nju mislite. Za to postoji Majčin dan, praznik koji slavimo svake godine kao priliku da pokažemo svoju zahvalnost i ljubav prema majci. Jedan od najčešćih načina da to učinimo upravo je darivanjem poklona, a ono što vam možemo garantirati jest to da je nakit apsolutno uvijek popularan i zahvalan izbor. Teško je predočiti ljubav koju osjećamo prema majci, a kamoli naći odgovarajući poklon koji će biti simbol te ljubavi. Upravo zbog toga sastavili smo popis od top 5 ideja za poklon nakita za Majčin dan, koji će vam pomoći u pronalaženju savršenog poklona za najosebujniju osobu vašeg života, majku.

Majčin dan kao idealna prigoda za savršen poklon

Majčin dan je praznik posvećen majkama i slavi se u mnogim zemljama diljem svijeta. U većini zemalja, uključujući Hrvatsku, Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Australiju i Veliku Britaniju, obilježava se drugu nedjelju u svibnju. Ideja o obilježavanju ovog dana proizašla je iz pokreta za ženska prava s kraja 19. stoljeća, a prvi Majčin dan je obilježen u SAD-u 1908. godine. Ovaj praznik pruža priliku da se zahvalimo majkama na svemu što rade za nas i pokažemo im koliko ih cijenimo. Zato moramo biti izuzetno oprezni u odabiru najboljeg poklona za Majčin dan za njih. Razlog leži u tome što moramo težiti ka tome da ovakvim poklonom pokažemo majkama koliko ih volimo i koliko ćemo uvijek biti uz njih.

Ovdje pročitajte kojih je to Pet poklona koje zaslužuje svaka žena.

Zašto je nakit najvrjedniji poklon

Emocionalna vrijednost

Nakit je jedan od najpopularnijih i najprestižnijih poklona zbog nekoliko razloga. Osim svoje ljepote i raskoši, nakit ima emocionalnu vrijednost koja ga čini posebno vrijednim darom. Naime, za mnoge ljude, nakit predstavlja simbol ljubavi, predanosti i trajne povezanosti, što ga čini idealnim poklonom za neke od najznačajnijih događaja u životu. Majčin dan možda nije jedan od onih događaja-prekretnica kao što je, primjerice, vjenčanje, ali to nije razlog da umanjujemo vrijednost ovog dana koji slavi ljudsku plemenitost.
Dugotrajnost. Jedan od glavnih razloga zašto se nakit smatra najvrjednijim poklonom je činjenica da on predstavlja dugotrajnu vrijednost. Dok mnogi pokloni poput hrane, odjeće ili kozmetike ne odolijevaju zubu vremena, nakit traje zauvijek i može se prenositi s generacije na generaciju. Kada je nakit izrađen od vrijednih materijala kao što su, na primjer, zlato, srebro i drago kamenje, tada nosi na sebi garanciju da je vječan zbog jakosti i čvrstoće tih materijala. Stoga kada na plan dođe traženje dara za ovakvu prigodu, važno je sagledati aspekt dugotrajnosti!

Tradicija

Važnost tradicije neke kulture izrazito je bitan element svih društava. Činjenica da se taj određeni poklon poklanja već tradicionalno daje mu izrazito veću vrijednost. Uvijek su posebni značaj i toplina prisutni kada nečim obilježavamo naše temelje i pretke, i za što znamo da je isto radila i naša majka i njezina majka također. Nakit se poklanja ženama već stoljećima i duboko je ustaljen u našem društvu i zato svako ima svoj prepoznatljivi tip nakita. O hrvatskom tradicijskom nakitu zasad ćemo samo reći da je itekako vrijedan izbor kao poklon majci za Majčin dan.

Preneseno značenje

Puno vrijednosti na sebi nosi nakit, ali ovdje ćemo još samo spomenuti njegovo vječno preneseno značenje. Majčin dan je praznik koji promiče vrijednosti majčinstva, obitelji i ljubavi prema bližnjima. To su jaka značenja za koje je važno da budu popraćena istovrijednim simbolima. Nakit je poseban zato što na sebi može, osim svega ostalog, nositi i puno simboličnosti i prenesenosti. Nakit s motivom srca može biti simbol ljubavi, nakit s motivom anđela može biti simbol zaštite, a tradicionalni nakit može biti simbol povezanosti s korijenima. Za neke su motive već šire prihvaćene određene simbolike vezane za njih, ali moramo zapamtiti da nakit uvijek ima jedino ono značenje koju mu samo mi pridamo.

gold ring with opal in dodic box

Top 5 najboljih poklona za majku

Nakit s motivom srca

Jasno je da je najvažniji motiv ovog posebnog i specifičnog dana - ljubav. Ni jedan motiv ne prezentira ljubav bolje od srca. Nakit s motivom srca zato je savršen način da majci pokažete svu svoju privrženost i ljubav koju osjećate prema njoj. Od ovakvog tipa nakita definitivno možemo izdvojiti srce koje pripada našoj tradiciji, Licitarsko srce zlatnu ogrlicu. Uvijek zahvalan može biti i privjesak licitarskog srca koji ona može ići na tip lančića po izboru. Osim ogrlica i privjesaka, motiv srca može se naći i na naušnicama, i narukvicama od kojih svakako preporučamo Beloved Heartbeat narukvicu s elegantnim cirkonskim srcima. Sve u svemu, kojeg god materijala bio, nakit s motivom srca je uvijek prepoznatljiv i emotivan poklon koji predstavlja duboku ljubav i privrženost.

gold earrings with heart motif on womans ear

Personalizirani nakit

Ne možemo reći slavi se jednom, ali možemo reći da barem jedan Majčin dan zaista možete obilježiti najposebnijim poklonom. Jedna od najoriginalnijih ideja koju možete upotrijebiti je graviranje nakita i odabir nakita sa slovima. Dašak osobnosti pridaje svakom nakitu puno više posebnosti i cijene. Osim graviranjem personaliziranog nakita, svakako predlažemo i nakit sa slovima. Konkretnije, već postoji Mama zlatna ogrlica koju možete nositi i vi i vaša ponosna majka! Znamo da su one na nas najponosnije i da će isto tako i nositi ovakav poklon. 


personalized gold necklace with names

Nakit s motivom anđela

U našem životu nema osobe koja će nas više čuvati i štititi od naše majke. One su naši anđeli čuvari otkad se rodimo. Zato je nakit s motivom anđela pun pogodak. Anđeo simbolizira zaštitu, vjeru i nadu, a darujući joj nakit s motivom anđela, dajete joj više od samo komada nakita. Ovakvim motivom dajemo joj i dopuštenje da uvijek bude tu i da nam uvijek pruža zaštitu, a svi znamo koliko je to majkama važno, nezaobilazno i iskreno. Darujete joj simbol koji će joj pružati utjehu i podsjećati je na to da znamo da nas čuva i da smo joj na tome zahvalni. 

gold earrings with angel wings motif on womans ear

Draguljni nakit

Svatko od nas je mamin dragulj i to je pravi razlog zašto upravo ona zaslužuje prave dragulje! Osim svoje ljepote, draguljni nakit također može imati i posebno značenje, kao što je npr. prsten s draguljem koji simbolizira majčinstvo ili  naušnice sa draguljima kao što su White Clover Meadow koje predstavljaju hrabrost i snagu. Takav nakit će vašoj majci pokazati koliko cijenite njezinu vrijednost i ljepotu, a ujedno će joj dati prekrasnu i beskrajno dragocjenu uspomenu za cijeli život izrađenu od najljepših materijala koji postoje.

white gold 18 kt jewelry earrings ring on peach surface

Floralni komplet narukvice i ogrlice

Nakit s floralnim motivom je prekrasan i razigran izbor kao poklon za Majčin dan. Ovaj se stil nakita često izrađuje od raznih vrsta cvjetnih elemenata i materijala poput sedefa, cirkona, malahita, opala i slično. Cvjetni motivi predstavljaju eleganciju, ženstvenost i često simboliziraju ljubav i čistoću. Floralni nakit može biti izrađen u različitim stilovima, od suptilnih i jednostavnih do složenijih i upečatljivijih dizajna. Međutim ništa nije ljepše od uparivanja komplementarnog nakita. Zato svakako preporučamo kombinaciju White Clover Meadow ogrlice i narukvice za nježni bijeli poklon. U kombinaciji zlata s malahitom prekrasne Green Clover Meadow narukvica, ogrlica i naušnice su u plemenitoj zelenoj boji ovog dragog kamena. Poklanjanje floralnog nakita majci na Dan majke je divan način da joj pokažete koliko je posebna, a i da naglasite njezinu majčinsku ženstvenost i ponos, a u isto vrijeme sve to povežete sa svojim djetinjstvom i njezinim majčinstvom!

gold earrings with clover motif with green malachite on woman wrist

Zaključak

Teško je opisati privrženost koju majke osjećaju prema svojoj djeci, a da ne pričamo o beskrajnoj bezuvjetnosti njihove ljubavi prema nama. Probajmo im barem jedan dan pokušati na simboličan način, poklonom, pokazati koliko je nama stalo do njih i dati im do znanja da znamo koliko truda i brige ulažu u nas. Ako netko zaslužuje savršen poklon bilo kad, a a kamoli na sam Majčin dan, onda su to naše dobre majke koje su nad nama kao naši anđeli čuvari. Zato preporučamo poklon koji je vječan, kvalitetan, svečan i simboličan, a sve komponente koje nam trebaju sadrži upravo nakit. Na kraju treba napomenuti samo jedno - bez obzira na to koji komad nakita odaberete, važno je da je darovan s ljubavlju i pažnjom, jer bez obzira na sve ostalo, to je jedini način da svoj poklon učinite apsolutno savršenim.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i nedoumica u vezi odabira savršenog poklona za Majčin dan, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.