Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 200 €!

Kako pravilno koristiti i čuvati Dodić zlatni nakit

Kako pravilno koristiti i čuvati Dodić zlatni nakit

Više od 50 godina zlatarna obitelji Dodić održava najviše standarde u kvaliteti izrade, dizajnu i kvaliteti zlata, stvarajući prekrasan nakit koji se rado prenosi iz generacije na generaciju.

Uz osnovnu i jednostavnu njegu vrlo lako možete čuvati i zaštititi svoj zlatni nakit u godinama koje su pred njim. Kako bi Dodić nakit postao dragocjeno obiteljsko naslijeđe, važna je pravilna briga i njega.

Njega zlatnog i platinastog Dodić nakita

Većina nakita izrađena od zlata i platine može se održavati nježnim (neabrazivnim) sredstvom za čišćenje. Svakako izbjegnite kućni izbjeljivač koji može oštetiti nakit uz promjenu njegove boje i moguće raspadanje.

Važno je i pravilno skladištiti nakit. Prilikom kupnje, svaki komad Dodić nakita dolazi u ukrasnoj zaštitnoj kutijici koja čuva kvalitetu i štiti od nečistoća. Između nošenja preporučujemo spremanje nakita u njegovu kutijicu.

Njega nakita s dragim kamenjem

Osim osnovne njege, pri nakitu s dragim kamenjem potrebno je isti zaštititi od udaraca o tvrdu površinu i izbjegavati udarce općenito.

Iako slovi kao najčvršći dragi kamen, čak se i dijamant može odlomiti uz udarac "pod pravim kutom". Drago kamenje, npr. smaragd, rubin, safir, sedef, opal, biser ili malahit, vrlo su osjetljivi, a ako se truse mogu izgubiti dio svog prepoznatljivog sjaja. Caklina kamena se može otkrhnuti ili izgrebati prilikom udarca, a također drago kamenje se može izgrebati i istrošiti uz dodir ostalih plemenitih metala. Preporučujemo da izbjegavate kombiniranje nakita koji se međusobno može oštetiti.

Visoke temperature, parfemi, kozmetika i kućanske kemikalije također mogu oštetiti nakit.

Stoga, parfem i kozmetiku nanosite prije stavljanja nakita, dok prilikom čišćenja kućanstva preporučujemo ukloniti nakit i spremiti ga u njegovu Dodić zaštitnu kutijicu. Dodić nakit možete osvježiti uz brisanje glatkom vlažnom krpicom.

Njega nakita s biserima

Što se tiče njege nakita s biserima, fini biseri s debelim slojevima sedefa trajat će generacijama uz pravilnu i preporučenu njegu. Preporučujemo nositi ih (i čuvati) bez parfema, kozmetike i ostalih nečistoća koje bi mogle naštetiti bisernom nakitu.

Njega srebrnog nakita

U proizvodnji srebrnog nakita, koji glasi kao jedan od najljepših i najsjajnijih materijala, koristimo srebro najviše čistoće 925/1000. Riječ je o plemenitom metalu koji zahtijeva čišćenje po potrebi, a Dodić srebrni nakit završno je prekriven tekućinom rodija (jednim od najrjeđih i najskupljih plemenitih metala) kako bi što dulje zadržao svoj sjaj i ljepotu.

Jedna od osnovnih karakteristika srebra je da je to metal koji prirodno tamni, posebno kad je izložen slanom zraku, vlagi i znoju. No, za srebro koje se redovito koristi potrebno je vrlo malo truda pri održavanju.

Pri čišćenju, srebrni nakit prebrišite vlažnom krpicom i odmah osušite uz pomoć glatke i suhe krpice. Svakako, budite oprezni jer se završni sloj (rodij) može ukloniti pretjeranim čišćenjem i poliranjem.

Savjetujemo da izbjegavate nositi srebrni Dodić nakit dok koristite sredstva za čišćenje koja ga mogu oštetiti - uzrokujući tamnjenje, promjenu boje i otapanje metala. Također, preporučujemo skidati nakit prije spavanja, tuširanja ili vježbanja.

Očišćeni srebrni nakit preporučujemo održavati suhim te pravilno skladištiti u njegovu kutiju, udaljeno od vlažnih prostorija (npr. kupaonica).

Srebrni nakit stavite na suhu kožu, nakon nanošenja kozmetike i parfema kako bi što dulje zadržao svoj sjaj i ljepotu.

Prašina i nečistoće uz svakodnevno nošenje vrlo lako mogu naštetiti sjajnom nakitu. Površina zlata, platine i srebra s vremenom može postati zagasita, a drago kamenje izgubiti svoj sjaj. Kako biste dodatno zaštitili nakit - skinite ga prije spavanja kako ne bi došlo do težih mehaničkih oštećenja.

Tim majstorske radionice zlatarne Dodić će sa zadovoljstvom sudjelovati u očuvanju sjaja Vašeg Dodić nakita - ako se pridržavate gore navedenih preporuka vjerujemo da ćete godinama uživati u ljepoti svog nakita!

Sačuvajte Dodić certifikat kvalitete koji dobijete za svaki artikl prilikom kupnje. Uz njega imate pravo na besplatan popravak unutar 2 godine od kupnje nakita. To uključuje čišćenje, poliranje i sitne popravke (bez većeg mehaničkog oštećenja koje može nastati prilikom nespretnog rukovanja nakitom). Popravak uključuje i novu dodatnu zaštitu - rodiniranje, uz koju će Vaš nakit još dulje zadržati svoj sjaj i ljepotu.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas pomoću chata, maila webshop@zlatarna-dodic.hr, Facebook ili Instagram poruka te kontaktom putem WhatsApp-a (099/4979-252).

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.