Iskoristite promo kod LOVE15! BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe!

Pet načina nošenja nakita koje ćete htjeti isprobati

Pet načina nošenja nakita koje ćete htjeti isprobati

Svaka žena vjerojatno ima prepune kutije za nakit s raznovrsnim nakitom strastveno prikupljenim tijekom godina. Ali svaki put kad otvorite svoju kutiju punu magije, sigurni smo da ste zbunjeni koliko i uzbuđeni! Znamo, svaki je komad predivan i ili svaki pristaje uz vašu današnju kombinaciju, ili apsolutno ni jedan I da, u žurbi se opet odlučite za svoj omiljeni nakit koji nosite svaki drugi dan. Svi smo nekada, možda i prečesto, u toj poziciji. Zato želimo dati savjete koje možemo kako biste bolje iskoristili svoju kolekciju nakita i pridali svojim kombinacijama malo dinamike. Sastavili smo nekoliko osnovnih savjeta i trikova za stiliziranje i nošenje nakita koji će vam pomoći u ovakvim dilemama!

layering of 14kt gold jewelry in white and yellow gold on woman hand

Top 5 načina nošenja nakita

Planiranje odjevnih kombinacija za večer u kinu s prijateljima, sudjelovanje na svečanoj večeri ili jednostavno odlazak na šalicu kave zahtijeva vašu potpunu pažnju i predanost. Sastavljanje savršene odjevne kombinacije je izazovno, ali kombiniranje nekoliko komada s odgovarajućim kompletom nakita još je teže. Nemojte misliti da ste sami, mnogi se ljudi muče s usklađivanjem nakita s odjećom i to im predstavlja težak zadatak . Zato je eksperimentiranje s odjećom i nakitom izvrsna ideja. Tržište nakita neprestano raste, a žene vole kupovati komade nakita koje mogu kombinirati sa svojom svakodnevnom odjećom. Ali mi predlažemo da izađete iz svoje rutine, pogledate malo izvan svakodnevne kutije i osvježite svoj izgled.

1. Layering

Slojevito nošenje ogrlica, narukvica, naušnica i prstenja uvijek je zabavno i kreativno. Toliko izbora postoji oko ovog stila da je to apsolutno prekrasno! Ako nemate ideja, donosimo vam nekoliko najboljih layering savjeta:

  • Isprobajte slojevite ogrlice različitih duljina s istim uzorcima! To primjerice, mogu biti nekoliko ogrlica s uzorkom srca, kao što su Two Hearts i Lucky Heart zlatne ogrlice. A s obzirom na to da su uzorci isti, ogrlice mogu biti od različitih metala, s tim ne možete pogriješiti. Različiti oblici, boje i teksture često su uspješna kombinacija i daju vam da svu svoju maštu pustite sebi na volju!
  • Za vesele večernje izlaske iskombinirajte slojevito nošenje sjajnih narukvica i prstenova kako biste stvorili efekt bljeskanja i zveckanja dok se krećete. Preporučamo da odaberete ili istu teksturu narukvica ili istu boju, ali također eksperimentirajte s različitim stilovima, izlasci često dozvoljavaju vesele kombinacije.
  • Ako želite slojevito nositi prstenje, nema pravila. Jednostavno odaberite bilo koji tip, boju, materijal ili teksturu prstenja i stvorite zanimljivu kombinaciju. Kod eksperimentiranja s više naušnica lako je ako imate više probušenih rupica, ali ako nemate, onda definitivno možete isprobati earcuffove. Za izlaske definitivno preporučamo Shiny zlatni earcuff s visećim dodatkom cirkona!
  • Trend slojevitog nošenja nakita ne pokazuje znakove slabljenja, već se jednostavno razvija za još jednu sezonu. Slojevito nošenje još uvijek dominira stiliziranjem nakita već nekoliko godina, a razlog tome vjerojatno leži u činjenici da nam je nekad teško odabrati ono važnije i ono oko čega smo ipak više sentimentalni, a to je rezultiralo prekrasnim layering stilovima. Slojevito nošenje nakita je kao da uvijek nosite sve svoje sretne uspomene sa sobom, a s time ne možete nikada pogriješiti.

2. Nakit prema stilu odjeće

Klasični je pristup odabiru nakita: nakit se bira prema stilu odjeće. Međutim, dosad je taj pristup bio vrlo jednostran i suviše jednostavan za ono što se sve s njim može postići. Jeste li ikada isprobali iskombinirati stil nakita suprotan od stila odjeće? Mi svakako preporučamo da isprobate takva eksperimentiranja i začinite si dane nečim stvarno novim!
Ne pokušavajte stvoriti jedan stil već naprotiv, kombinirajte nekoliko stilova zajedno. Najjednostavnija opcija koju ćemo vam ponuditi je - odjeću odaberite u jednom stilu, a nakit u drugom stilu, po mogućnosti suprotnom. Na primjer vaš je stil moderan, a vi odaberete tradicionalan nakit, kao što su na primjer naušnice Peružine Mini i Rećine Mini zlatne naušnice. Tako će kontrast stilova učiniti vaš dojam zaista dinamičnijim i zanimljivijim. Na primjer, uz poslovno odijelo nosite debeli lanac s upadljivim privjeskom u žarkoj boji i alternativnom stilu, ili pak narukvice kakve biste svrstali u sportski stil.
Međutim neko nasljeđe ipak moramo poštovati. Tradicionalno se vjeruje da kako bi vaša odjeća izgledala promišljeno i fino, najbolje je staviti naglasak na samo jedan element kombinacije. Spajanje nekoliko svijetlih komada zajedno može učiniti vašu odjeću pretrpanom i kičastom. Vaš nakit može preopteretiti vaš izgled umjesto da ga upotpuni. Razmislite o svojim glavnim vrstama nakita: naušnice, ogrlice, narukvice i prstenje. Uz svaku odjevnu kombinaciju morate odabrati jednu ili dvije kategorije u kojima se nakit smatra spektakularnim. To znači da biste trebali izbjegavati nošenje velikih naušnica i upadljive ogrlice zajedno. Tako preopterećujete gornji dio odjeće, ostavljajući donji dio neuravnotežen. Umjesto toga, isprobajte upadljiv par naušnica s jednostavnom ogrlicom. Ako želite koristiti oba elementa, velike naušnice najbolje je nositi s velikom narukvicom i prstenjem. Ovo jest najklasičniji savjet, ali s njim ste uvijek sigurni.

3. Biserje i haljinice

Ikonična mala crna haljina neizostavan je odjevni komad za svaku ženu koja želi pokazati svoj elegantan stil. Ništa ne nadmašuje ovu haljinu kao klasičan dodatak u garderobi svake žene. To je inspiracija za neke od najpoznatijih modnih izjava. Ovaj komad odjeće savršen je za mnoge događaje, uključujući formalnu večeru, dobrotvornu večeru ili neplaniranu zabavu, to sve stoji i to nam je jasno. Ali što možemo s njom napraviti kako bi bila zanimljiva?
Ova haljina predstavlja eleganciju, svestranost i jednostavnost te će vas bez sumnje spasiti od neplaniranih događaja. Njome se stvarno vrlo lako može stvoriti jako puno stilskih kombinacija i zato nam je vrlo zahvalan komad garderobe. Od sveg nakita kojim možemo upotpuniti ovakvu haljinicu, mi smo apsolutno sigurno odabrali bisere. Prekrasni su, sjajni su, bijeli su, uočljivi su, elegantni su, i nadasve neodoljivi i uvijek primijećeni!
Biserni nakit može se iskombinirati u ovom stilu na apsolutno bilo kakav način. Ogrlica s biserima kao što je, primjerice, Pearl Wish zlatna ogrlica s biserima upečatljiv je i savršen izbor za podizanje haljinice, osobito ako je kombiniramo s visećim parom Pearl Dash zlatnih naušnica s biserima

4. Stiliziranje prema veličinama

Ako volite odvažno se odijevati i privlačiti pažnju na sebe, uvijek možete odabrati pristup stiliziranja prema veličinama. Trenutno je u modi kombinacija velikih komada nakita zajedno. Takve kombinacije najbolje se slažu kod odjeće koja je suptilna i jednobojna i kod kombinacija koje potpuno treba naglasiti. Kombinacija nakita kao što su, recimo, Gasp zlatna ogrlica koja je malo masivniji lanac i velikog Sunny Side zlatnog prstena definitivno će lako obasjati jednoličnu kombinaciju. Ono što, pri odabiru više komada nakita, možete jest stvoriti dojam kontroliranog kaosa kada nosite različite komade nakita zajedno. Ali pokušajte ne pretjerivati s prevelikim brojem ukrasa! Važno je odabrati pravu količinu nakita tako da zajedno poboljšavaju izgled slike!
Naravno, kombiniranje sitnijeg nakita zajedno vječan je izbor. Takva je kombinacija najzahvalnija jer je prigodna i za svakodnevne dane kao i za fine večeri. S tim nikada nećete pogriješiti, ali ipak savjetujemo da materijal bude isti, a ako se radi o zlatu, da kombinirate istu boju zlata.

 5. Slobodan nakit - odbacite pravila!

Da, dobro ste čuli! Najvažnije pravilo je prekršiti sva pravila i ići s onim što vam se sviđa te eksperimentirati s onim što najbolje izgleda na vama. Odijevanje bi trebalo biti zabavno i osobno za vas. Trebalo bi vas opisivati i istaknuti vaše najbolje karakteristike. Najbolji nakit je onaj koji najbolje izgleda na vama. Ako želite uređivanje napraviti stvarno vama zabavnim i ugodnim iskustvom, uvijek se vodite ovim savjetom, kao i kada primijetite da vam kombinacija i razmišljanje o nakitu već krenu biti teret i ići na živce. Najvažnije je zapamtiti da nakit postoji kako bismo se mi osjećali veselima, lijepima, kako bi nam nešto značio. Kada se toga sjetite past će vam teret sa svih onih strogih pravila nošenja i kombiniranja nakita i napravit ćete apsolutno najbolju kombinaciju - onu koja se vama baš najviše sviđa!

Ovdje pročitajte koje su to Male tajne savršenih modnih kombinacija.

croatian traditional jewwelry earrings konavoske 14kt gold

Zaključak

Nakit se uvijek zove dodatkom i usputnom sastavnicom modnih kombinacija, dok je odjeća uvijek u središtu. Nakit međutim može s vašom odjevnom kombinacijom napraviti čuda! Može od nje napraviti eleganciju, finoću, može od nje napraviti čumez, može naglasiti odjeću, može nadglasiti odjeću, može obasjati lice. Nakit ima puno uloga u našim kombinacijama i zato moramo biti oprezni u njegovu usklađivanju. S druge strane, mi savjetujemo da budete odvažni i isprobate drugačije načine stiliziranja i nošenja nakita od onih na koje ste navikli, i uz pomoć naših savjeta osvježite svoje modne kombinacije, a njima i svoje dane!
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i nedoumica oko kombiniranja i odabira savršenog nakita, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.