Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Top 5 originalnih poklona za vjenčanje – Ideje i savjeti

Top 5 originalnih poklona za vjenčanje – Ideje i savjeti

Vjenčanja su iznimno posebna prigoda u kojem par prima sakrament braka. To je dan koji slavi ljubav, odanost i početak novog života za mladence. I s takvom prigodom dolazi potreba za savršenim poklonom kako bi se proslavio taj poseban dan. Bez obzira jeste li bliski član obitelji ili prijatelj, pronalaženje savršenog poklona može biti poprilično težak zadatak. Želite nešto što će se istaknuti, biti nezaboravno i, što je najvažnije, nešto što će par cijeniti godinama koje dolaze. Zato ćemo istražiti neke od najboljih poklona za vjenčanja, od tradicionalnih do modernih, praktičnih do raskošnih, pokrit ćemo sve. Pružit ćemo vam ideje za poklone koji ne samo da će pokazati vašu ljubav i podršku mladencima nego će biti i iskreno značajni za njihov novi zajednički život. Dakle, bez obzira na to tražite li poklon za tradicionalno ili moderno vjenčanje, savjeti koje smo izložili univerzalni su za sve tipove, kako vjenčanja tako i mladenaca!
gold wedding rings on hands of newlywed married couple

Kako odabrati poklon za vjenčanje

Odabir savršenog poklona za vjenčanje može biti zastrašujuć zadatak, pogotovo ako par ne poznajete dobro ili ako imate osjećaj da već imaju baš sve što im treba. Međutim, postoje neki savjeti koji vam mogu pomoći u tome da suzite svoje opcije i pronađete poklon koji će par cijeniti godinama. Prvo razmislite o interesima i hobijima para. Vole li oni hranu? Vole li putovati? Jesu li strastveni čitatelji? Poznavanjem njihovih interesa i onoga što vole raditi u slobodno vrijeme možete pronaći poklon koji odgovara njihovoj osobnosti i stilu života. Ako tražite personaliziraniji poklon, razmislite o nečemu što je izrađeno po mjeri ili gravirano. Primjerice, set personaliziranih čaša za vino ili fotoalbum s fotografijama para mogu biti dirljivi i sentimentalni pokloni. Ali naravno, nakit s osobnim gravurama ovdje bi ipak uzeo krunu ostalim personaliziranim predmetima zbog svečanosti i finoće. Konačno, ne zaboravite na važnost prezentacije. Dobro zapakiran poklon s iskrenom porukom može učiniti čak i najjednostavniji poklon posebnijim! Istina je da odabir savršenog poklona za vjenčanje zahtjeva razmišljanja i razmatranja, ali slijedeći ove savjete i držeći interese i osobnost para na umu, možete pronaći poklon za vjenčanje koji savršeno odgovara kako mladencima, tako i ovoj prekrasnoj prigodi!

3 savjeta - Na što najviše treba obratiti pozornost?

Prigodnost i simbolika

Pri odabiru vjenčanog poklona, važno je razmotriti prigodnost i simboliku. Upravo zato što je vjenčanje posebna prigoda koja označava početak novog života para, odnosno začetak braka, važno je odabrati poklon koji ima simboličku vrijednost. Brak je simbol duboke ljubavi i predanosti između dvoje ljudi pred Bogom. Ženidba simbolizira zajednički život pun ljubavi, razumijevanja i poštovanja te označava početak nove faze u životu para. Dakle sama po sebi veže mnoge prekrasne simbole, stoga je prigodno da poklon za vjenčanje koji odaberemo prati barem donekle takav značaj. Ipak, važno je gledati na to da poklon bude prigodan ovom svečanom događaju, ali bez obzira na to koji poklon odaberete, najvažnije je da simbolizira svu vašu podršku i ljubav prema paru.

Interesi i afiniteti vjenčanog para

Više je razloga zašto je, kada odabirete vjenčani poklon za mladence, važno uzeti u obzir njihove interese i afinitete. Pokušajte saznati više o njihovim hobijima, omiljenim mjestima i stvarima koje ih čine sretnima ili koji su im navika, aktivnostima u kojima sudjeluju ili događajima u koje su uključeni. Na taj način možete pronaći dar koji će biti osoban, a ujedno će se uklapati u njihov životni stil. Odabirom poklona koji odražavaju njihove interese i afinitete pokazat ćete da ste uložili trud u pronalasku poklona koji je idealan upravo i samo za njih. Također, prilagođavanje poklona njihovim interesima može stvoriti poseban trenutak za mladence te će poklon ostati u sjećanju kao poseban i dragocjen.

Osobnost i personaliziranost

Kada birate vjenčani poklon, osobni dodir može napraviti jako veliku razliku. Personalizirani pokloni su izvrstan način da pokažete koliko vam je stalo do mladenaca te da im ostavite trajno sjećanje na njihov poseban dan. Važno je odabrati personalizirani poklon koji odgovara i osobnosti mladenaca i prilagoditi ga njihovom ukusu koliko je god to moguće. Na taj način pokazat ćete da ste se potrudili da vaš poklon za vjenčanje bude jedinstven, a ne još jedan uobičajenom, bezličan i očekivan poklon. Personalizirani pokloni mogu biti izvrsna uspomena na dan ženidbe i zauvijek će ostati u sjećanju mladencima kao poseban poklon koji ste im darovali. Nešto što imaju samo oni i nitko drugi na svijetu ne može ne biti nešto zaista izrazito posebno i vrijedno!

personalized necklace with four names in infinity shape made of 14kt gold on womans neck

Najbolji pokloni za vjenčanje

Sigurno je da je vjenčanje jedan od najvažnijih događaja u životu svakog para, a pronaći savršen poklon za tu prigodu može biti velik izazov. Nakit je jedan od najboljih odabira za poklon za vjenčanje, jer predstavlja vrijedan, dugotrajan, svečan i prekrasan dar. Nakit može biti izvrstan način da se izrazi ljubav, poštovanje i zahvalnost prema mladencima. Jedan od razloga zašto je nakit idealan poklon je to što se može nositi dugi niz godina i uvijek će biti prisutan kao uspomena na poseban dan. Osim toga, nakit može predstavljati simbol ljubavi i zajedništva, te će uvijek podsjećati na važnost ljubavi i snažne veze između dvoje ljudi. Drugi razlog zbog kojeg je nakit idealan poklon za vjenčanje je to što ga možete personalizirati. Personalizirani nakit može biti ukrašen imenima i datumom vjenčanja, čime se postiže dodatni emotivni učinak i stvara se jedinstveni poklon. Osim toga, nakit može biti izrađen od različitih materijala i u različitim stilovima, što znači da možete pronaći onaj koji najbolje odgovara ukusu mladenaca. Treći razlog zbog kojeg je nakit izvrstan poklon za vjenčanje je to što se može naslijediti i predati generacijama. Nakit je često dio obiteljskog naslijeđa i može se prenositi s koljena na koljeno kao vrijedna uspomena na posebne trenutke u životu. 

1. Personalizirani nakit

Ovakav tip nakita jedan je od najoriginalnijih poklona za vjenčanje koje možete darovati vjenčanom paru. Personalizirani nakit najbolji je način da paru poklonite nešto izrazito posebno, ono što je apsolutno unikatno i što će isključivo oni posjedovati. Ovakvi pokloni su dragocjeni i jedinstveni te jako cijenjeni jer u njih uvijek uložite trud u tome da ih personalizirate za određene ljude i da njime pošaljete prekrasnu poruku i značaj.

2. Bijelo zlato

Bijelo zlato je popularan i cijenjen izbor za vjenčani nakit, a ima i važnu simboliku i značenje. Ova vrsta zlata izrađena je miješanjem zlata i drugih metala poput paladija, srebra ili nikla kako bi se postigla bjelina. Bijelo zlato simbolizira čistoću i nevinost, što ga čini savršenim odabirom za vjenčani nakit. Također se smatra modernijim i elegantnijim izborom od klasičnog žutog zlata. Kad birate poklon za vjenčanje, bijelo zlato je odličan izbor jer je vrlo osoban i vrijedan. Pokloniti nekome bijelo zlato znači pokazati da vam je stalo do njih i želite im dati nešto što će trajati dugo i vrijediti. Bijelo zlato je također prilagodljivo, što znači da se može prilagoditi ukusu i stilu para.

3. Komplet igla za kravatu za njega i naušnice za nju

Poklon za vjenčanje definitivno ne treba biti jedan jedinstven dar. Svakako preporučamo zanimljive kombinacije koje će oduševiti vjenčani par. Poklon-komplete možemo gledati i kao poklone koji naglašavaju njihovo zajedništvo i kada nisu jedno uz drugo, što je prekrasno značenje. U ovom kompletu preporučamo iglu za kravatu za njega i zlatne naušnice sličnog stila za nju. 

4. Komplet narukvica za njega i ogrlica za nju

Od kompleta poklona predlažemo vam i mušku narukvicu za njega i zlatnu ogrlicu sličnog stila za nju. Ono što možete učiniti kako bi ovaj komplet bio još osobniji, zanimljiviji te međusobno povezaniji je da na oba komada dodate gravuru. Na taj način će ne samo par imati povezan komad nakita već i povezanu poruku koja će ih zauvijek podsjećati na prekrasan dan njihovog vjenčanja.

5. Motiv srca

Naravno, cijelo vjenčanje polazi isključivo od ljubavi. Zato ne možete pogriješiti s odabirom nakita s motivom srca. Srce predstavlja ljubav, privrženost, nježnost i strast. Motiv srca može biti izrađen od različitih materijala i kombiniran s drugim motivima, a može biti i ukrašeno dijamantima ili drugim dragim kamenjem, a srce od srebra može imati gravure ili ukrase od zlata. Nakit s motivom srca uvijek je prekrasan poklon za vjenčanje s jednostavnom, jasnom i čistom porukom. 

white gold jewelry with zircons on beige background with shadows

Ovdje pročitajte Što pokloniti vječanim kumovima - Ideje i savjeti.

Zaključak

Uz iznesene savjete i ideje, nadamo se da smo vam pomogli u potrazi za savršenim vjenčanim poklonom. Od najboljih izdvojili smo nakit jer može predstavljati nešto što će uvijek podsjećati na važnost ljubavi i partnerstva, a također može predstavljati nadu u budućnost i zajedničke snove i ambicije. A kao simbol ljubavi i zajedništva uvijek će podsjećati na važnost ljubavi i snažne veze između dvoje ljudi.
Ako vam je potrebno još savjeta i smjernica u vezi vjenčanog poklona koji tražite, ne ustručavajte se pitati naše stručno i ljubazno osoblje u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.