Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

5 načina kako poboljšati modnu kombinaciju nakitom

5 načina kako poboljšati modnu kombinaciju nakitom

Nije istina da uvijek težimo za time da modna kombinacija koju odaberemo za taj dan bude fantastičan pun pogodak i nešto što obara s nogu već od prvog dojma. Nekada volimo biti opušteni, odlučiti se za casual izgled, a po mogućnosti od njega napraviti nekakav opušteni stil koji prolazi bilo gdje. Ono čega u tim slučajevima najviše nismo svjesni jest to koliko odabir odgovarajućeg nakita može poboljšati apsolutno cijeli dojam naše kombinacije, bila ona opuštena i casual, dotjerana ili profesionalna. Zato ćemo vam pomoći u odabiru savršenog nakita kroz top 5 najboljih načina i savjeta kako poboljšati ali baš svaku modnu kombinaciju odabirom tog pravog nakita!

Tri prekrasna zlatna prstena na ženskim rukama simboliziraju gracioznost i individualnost.

Top 5 savjeta za odabir i usklađivanje nakita s kombinacijom

Naravno da se svaki tip modne kombinacije razlikuje, poslovni stil za sebe veže neka pravila koja ne postoje kada govorimo o opuštenom stilu ili stilu za gostovanje na vjenčanjima i slično. Iako je to definitivno tako, postoje neka univerzalna pravila koja vrijede za sve stilove modnih kombinacija, kao i prigode. Slijedeći savjete i preporuke možete osigurati da vaš odabir nakita bude promišljen. Ali kako bi bio vama savršen, a najvažnije je od svega da se vi osjećate ugodno sa svojim izborom, najbolje je kada sva pravila i preporuke uskladite sa svojim osobnim željama i svojim osobnim stilom, zato to uvijek imajte na pameti!

1. Dekolte i odabir ogrlice

Kada govorimo o tipu majica ili haljina koje imaju dekolte, postoji krasan način da predivan oblik izreza dođe do svog izražaja! Zlatna ogrlica ili lančić uvijek je fenomenalan izbor kada nosite dekolte, lančići i ogrlice samo ga nadopunjuju i naglašavaju te zajedno s dekolteom ostavljaju odličan dojam. Jedino, ono na što morate obratiti pozornosti jest ponajprije dužina ogrlice ovisno o vrsti dekoltea te veličina privjesaka u slučaju ogrlica. Pokušat ćemo vam sumirati jedna od glavnih pravila za nošenje ogrlica s dekolteom:


●    srcoliki izrez dekoltea: slobodno duže ogrlice i lančići
●    kvadratni izrez dekoltea: ogrlice i lančići srednje dužine
●    dekolte bez naramenica ili s tankim naramenicama: kraće ogrlice koje prijanjaju uz vrat


Još jedna stvar za koju je prigodno da promislite prije nego što ga nesmotreno stavite oko vrata jest privjesak za ogrlicu. Obožavamo privjeske i njihovu često kreativnost i ljepotu, međutim, oni mogu potpuno narušiti izgled modne kombinacije. Recimo, veliki privjesci nikako ne idu uz kvadratni rez dekoltea, a uz dekolte bez naramenica ili s tankim naramenicama kod kojih se nosi kratka ogrlica ili lančić preporuča se što manji privjesak kako ne bi ugušio cijeli dojam. Kod srcolikog reza na koji su pogodne i duže ogrlice itekako se možete opustiti i okačiti kakav god privjesak želite, zbog dužine lančića privjesci na ovakvim kombinacijama ne mogu je ugušiti.

2. Boja tena i savršeno usklađen nakit

Najčešća pogreška koju radimo kada biramo nakit po boji jest to da mislimo da nam je koža potpuno neutralna. To, naime, nije istina. Naša koža itekako ima svoj bež ton i svačiji se ton razlikuje, ali uglavnom ih dijelimo na tamniji, srednji i svjetliji ton kože. Naš ten itekako utječe na to kako će boja nakita koju odabiremo izgledati i slagati se s našom bojom kože. Recimo, bijelo će zlato više pristajati srednjim do tamnijim tonovima kože na kojima može doći do izražaja zbog svoje bjeline i tamnije pozadine. S druge strane, rozo zlato pristaje svim nijansama kože i savršeno je za decentan izgled jer se uklapa u nijansu svakog tena. I naravno, žuto zlato je nijansa koja paše apsolutno svemu i uvijek možete biti slobodni noseći ga.

3. Pametno usklađivanje stilova nakita

Ono što se vrlo često desi kod svakodnevnijih kombiniranja nakita jest to da on čak više bude neusklađen međusobno nego s odjećom koju smo odabrali za kombinaciju. Zašto se to često događa? Ponajprije zbog nepromišljene kupnje. Kompleti su najbolji oblik i usklađivanje nakita, no nisu svi tipovi nakita kompletirani i nije moguće uvijek kupiti isti tip savršenog nakita koji se slaže, odnosno, recimo, komplet narukvice, ogrlice i naušnica. Zato kupujemo najčešće pojedinačne komade. Ovdje dolazi do problema što onda često ne razmišljamo o tome da bismo radije mogli kupiti komad nakita koji bi se mogao slagati s nekim koji već imamo u kolekciji. Umjesto toga najčešće odaberemo nepovezani komad koji nam se sviđa misleći da ćemo prije ili kasnije kompletirati i taj i onaj prošli. I tako s vremenom samo gomilamo stilski nepovezane komade nakita. Zato imajte ovu malu problematiku na pameti jer bi vam mogla osvijestiti problem vaše kolekcije nakita i potaknuti vas da konačno krenete s tim kompletiranjem! I naravno, osim stila bitni su i materijali. Kombinirajte materijale koje nosite. Ako nosite zlato u vidu naušnica, neka i ogrlica bude zlatna, i dakako, neka bude obavezno ista boja zlata! Kombiniranje više boja zlata samo će zbuniti cijeli izgled i modnu kombinaciju.

4. Skladno kombiniranje nakita i odjeće

Normalno je da svi imamo stil koji obožavamo i odjevnu kombinaciju koja nam je baš najdraža i u kojoj se najbolje osjećamo. Ako ne jedna, onda svakako top tri. Isto to vrijedi i za nakit. Sigurno gradimo svoju kolekciju nakita godinama, od toga da smo ga dobili kao nakit još za rano krštenje kada nismo ni znali što je nakit do toga da smo si ga sami kupovali. U svojim kutijicama nakita definitivno možemo reći da imamo svoje najdraže komade, a ovisimo o periodu i fazi u kojoj se nalazimo neki drugi komad nakita može prevagnuti. Zato se može dogoditi da njegujemo svoj najdraži stil odijevanja, a nakit mijenjamo češće jer želimo promjenu ili nam se u tom periodu jednostavno više sviđa ili nam više paše neka druga vrsta nakita. Recimo, u fazi ste kada vam se itekako igra s kombiniranjem zlatnih privjesaka, a prije dva mjeseca na tom je mjestu bilo kombiniranje zlatnog prstenja i slično. Problem je u tome što se to najčešće ne poklapa uvijek. Zato je nekada važno da shvatimo da nama najugodnija odjeća neće često ići s nama najugodnijim nakitom koji znamo na nju nabaciti. Porazmislite o tim stilovima. Ako ste u periodu kada vam se više sviđaju otmjeniji komadi nakita iz vaše kolekcije, a acasual i opuštena odjeća, možda radije da odaberete jedno od tog dvoje i idete za time.

5. Nakit u skladu s prigodom

Ljudi se čak i svakodnevno nalaze u razno raznim prigodama kojima se stilski prilagođavaju. Pod čak i svakodnevno mislimo na to da se u istom danu možete naći u prilici da idete na posao, što je jedan stil sa svojim pravilima te u šetnju ili na večernje piće. Šetnja i odlazak na kavu ili ležerno večernje piće nemaju previše pravila s kojima biste se trebali zamarati, dok posao itekako ima. Prigode kao što su, primjerice, odlazak na posao, gostovanje na vjenčanju ili krizmi, odlazak u kazalište i slično, zahtijevaju prilagođavanje nekoj vrsti stila za te događaje. Zato dobro porazmislite o tome je li nakit prigodan za takav događaj? Hoće li nakit biti uklopljen u dan i previše iskakati iz norme? Je li prikladnost nakita za taj dan pogođena? Recimo, je li nakit s dragim kamenjem baš odgovarajući odabir za ležerniju prigodu i slično. Slijedeći pravila i norme odabira nakita za takve događaje, i naravno, usklađivanje istoga s odjevnom kombinacijom, omogućit će vam vješte kombinacije u kojima ćete se za taj dan osjećati najugodnije i najprikladnije, stoga to svakako treba imati na umu.

Četiri zlatne lančane narukvice elegantno prikazane u paru ruku.

Zaključak

Modne su kombinacije stvar za sebe, kada ih kombiniramo biramo različite stilove i tražimo sebe u tome te poruku koju i ako želimo svojim dojmom poslati. Ono što je ovdje važno za znati  jest da postoji mnogo razloga i načina kako poboljšati modnu kombinaciju odabirom odgovarajućeg nakita. Nekoliko savjeta kao što su prilagođavanje nakita tenu kože, međusobno usklađivanje stilova nakita te prilagođavanje odabira nakita prigodama, mogu vam osigurati da svaki dan radite najbolje moguće izbore svog nakita. A to će upravo omogućiti da cijeli dojam vaše kombinacije bude uzdignut i poboljšan odabirom savršenog komada nakita. Svaki odabir nakita bi trebao barem donekle biti skladno promišljen. I, naravno, kada birate svoju kombinaciju, pored svih pravila, preporuka i savjeta, uvijek se pitajte što zapravo vama najviše odgovara. Jedini način da se zaista osjećate ugodno u svojim izborima jest to da mislite i na svoj ukus i svoj stil, a najbolje ih je pokušati uskladiti s nekim preporukama na koje se dobro obazreti!
 
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice oko odabira savršenog nakita za modnu kombinaciju, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.