BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Nakit koji je u trendu za proljeće 2024.

Nakit koji je u trendu za proljeće 2024.

Dolazi proljeće 2024., a s njom cvatu cvjetovi, ljubav i novi trendovi u svijetu nakita! Proljeće je uvijek simboliziralo novu nadu, obnovu i sreću, a ti motivi preplavljuju svijet od umjetnosti, reklama do mode. Novo vrijeme i novi izazovi uvijek su nam kao ljudima pružali posebno zadovoljstvo koje nalazimo u tom promjenama. Zato je vrijeme da se promijene uvedu i u nakit koji odabirete. Bilo to za poslovne prigode, večere ili svakodnevna događanja, promjene su uvijek dobrodošle. Zato ni ovoga proljeća dizajneri nakita nisu razočarali i dali su nam mnoštvo materijala i komada nakita koji bi mogli ući u stalne kolekcije nakita za proljeće. Sigurni smo da će ovo doba biti inspiracija i vama za nove odabire! 

Zlatna ogrlica sa sedefastim privjeskom u obliku djeteline, odiše elegancijom i profinjenošću.

Promjene u svijetu nakita koje donosi proljeće

Ove godine posebno nas oduševljava izbor nakita koji donosi proljeće, ali prije svega valja se osvrnuti i na ostale stvari koje nam donosi. To se tiče trendova ne stila nakita već stila nošenja i kombiniranja nakita koje najavljuje proljeće 2024. godine. Svake su godine i svakog su godišnjeg doba stilovi drugačiji. Ovo doba dolazi nakon hladne zime koja ima potpuno drugačija pravila između ostalog i zbog toplijeg načina odijevanja. Nakit se jednostavno mora kombinirati drugačije kada nosite slojevitu odjeću, šalove i rukavice. Sada se oslobađamo tih odjevnih okova i krećemo u nove trendove uzbudljivih kombinacija!

Boje, boje i samo boje!

Kao prvo i osnovno, nakon duge bijele zime, došao je red na to da zasjaje boje u svim svojim veličinama i oblicima! Čeka nas apsolutno šareno proljeće i kreativan izbor nakita koji jednostavno zahtijeva da što više boja krasi odjevne kombinacije na ulicama! Napokon možemo staviti naglasak na apsolutnu odvažnost i maštovitost koja je uvijek popraćena prekrasnim bojama koje krase kako svijet tako i ovogodišnje proljetne izbore nakita. Zato imamo za vas jednostavan savjet. Ne ustručavajte se, oslobodite svoja osjetila, zaronite u svijet boja i oduševite svakim svojim kreativnim izborom.

Kreativnost u layeringu

Layering je stil kombiniranja nakita koji se temelji na tome da slojevito kombinirate istu vrstu nakita. Primjerice, to znači da kombinirate nekoliko ogrlica ili narukvica. Kada se radi layering odlica ili lančića najvažnije je da birate ogrlice različitih duljina kako se one ne bi stopile u jedan dojam. Različitim duljinama ogrlica omogućit ćete dojam slojevitosti koji ste htjeli. Proljeće 2024. donosi nam novosti i promjene čak i u layeringu! Vrijeme je da isprobate layering na sve moguće načine i budete potpuno slobodni. Primjerice, vbratio se trend layeringa i narukvica i ogrlica na istoj kombinaciji, više ništa nije previše! Iskušajte se u layeringu na svoje maštovite načine, ali svejedno pripazite na duljinu oglrica ili lančića!

Priroda i sklad na prvom mjestu

Prošla je dugačka i hladna zima i opet sve cvate, lišće je zeleno, a latice su šarene! Obnova prirode prati upravo i obnovu nas i zato je ovo doba toliko posebno svake godine. U skladu s promjenom prirode skloni smo promjenama i vezanim za nas, za našu i vanjštinu i unutrašnjost, nove odluke i nove nade. Priroda uvijek prati takve osjećaje jer u nama budi emocije vezane za harmoniju, sklad i ponajviše, mir. Nije čudno zašto volimo ići na planinarenja, u parkove ili šetnje prirodom i zašto nas kao ljude to toliko opušta. Zato i ova godina prati vječni trend vezan za prirodu i prirodne motive u svijetu nakita! Šarene boje, skladni layering i floralni motivi biti će ti koji će vaše kombinacije dovesti do vrhunca sklada s prirodnim svijetom i cvatom proljeća. 

Elegantna dama ukrašena zlatnim nakitom - narukvicama i prstenjem.

Top 3 najpopularnija izbora nakita za proljeće u 2024. godini

Kako bismo konkretizirali prethodna načela i smjernice, pokušat ćemo vam oprimjeriti na najljepšim mogućim primjerima što bi to bio prekrasni nakit koji je u trendu ovog proljeća! Slijedeći svoje želje, svoj stil i ukus i usklađujući to s trendovima nošenja, odabira i kombiniranja nakita ove godine, možete stvoriti predivne izbore koji će cvasti zajedno s vama i krasiti vas u sve proljetne vedre dane. Sigurni smo da ćete pronaći svu inspiraciju i maštu koja vam je potrebna u ovom kratkom vodiču kroz najbolje proljetne trendove!

1. Floralni motivi

Najbolji način kako uskladiti odabir nakita s okolinom jest taj da nakit i sam prati motive iz okoline. Najljepši motivi na koje nas asocira proljeće upravo su floralni motivi. To su latice, cvijeće, motivi djeteline, predivna priroda koja svoj najveći i najbrži cvat doživljava upravo u ovo godišnje doba i tomu se najviše veselimo. Floralni motivi dolaze u mnogo oblika, jako je popularan postao motiv djeteline s četiri lista kao što je White Clover Meadow ogrlica od zlata s bijelim sedefom. To nije čudno jer djetelina s četiri lista simbolizira sreću. Tomu je razlog zato što je izrazito rijetka i čest je izazov i zabava pronalaženje takve djeteline po livadama, a neizmjerna sreća kada je zaista pronađemo. Prvi list ovakve djeteline simbolizira sreću, drugi nadu, treći ljubav, a četvrti vjeru. To su ujedno i objedinjeni motivi samoga proljeća i zato ovo čini predivan floralni motiv za kolekcije nakita za 2024. godinu. 

2. Šareni svijet dragog kamenja

Kao što smo rekli, boje, boje i samo - boje! A odakle dolaze i kako su nastale najljepše boje na svijetu? Upravo iz dragog kamenja i raznih minerala. To su boje koje je napravila sama priroda. One su izvorne i besprijekorno predivne. Zato je drago kamenje simbol bogatstva i ljepote i jedno je od najdragocjenijih prirodnih produkata koji postoje na svijetu. Zato je nakit s dragim kamenjem postao izuzetno cijenjen i popularan, a činit će i okosnicu trendova u nakitu za proljeće 2024. godine. Ovakav nakit nosili su vladari, grofovi i carevi. Činio je najdivnije lemente kruna, žezla i pehara. Danas je prisutan, recimo to tako, svakodnevnije i pristupačniji je nego prije kada je bio rezerviran samo za najviše svrhe i najskupocjenije i rjeđe predmete koji su bili simboli moći. Sada se sve promijenilo i ostavite se viših predodžbi o dragom kamenju, ono je itekako dostupno i prisutno u svijetu nakita i naravno da ga možete imati! Neka te predivne boje osvanu u duhu prirode na vašim novim i sjajnim proljetnim kombinacijama!

3. Sklad, harmonija i - infinity

Ono za čime teži svaki čovjek jest za nadom i mirom. Kao što je rečeno, odgovore i potragu za time najčešće traži u prirodi koja se budi iz zime i čini sveopći preporod. Priroda je jedino na svijetu koje u sebi čuva i drži savršeni sklad i opet i ponovno čini tu čarobnu beskonačnost u svojim cirkularnim fazama rasta. Upravo u skladu s ovim mislima trendovi proljetnog nakita iznjedrili su još jedan motiv- infinity motiv. Takav motiv oblika je osmice i značenja je nikad zatvorenog simbola. To je znak beskonačnosti, nečega što nema kraja i stalno cirkulira, upravo kao priroda i upravo kao proljeće. Ovaj iznimno popularni motiv krasi i brojne kolekcije nakita i može se pronaći u svim tipovima nakita, kao što je, primjerice, Always and Forever narukvica od bijeloga zlata s motivom beskonačnosti. Osim što je savršeno u skladu sa sezonom, čini i odličan poklon. Ovakvim poklonom poručujete mami, djevojci, bratu ili prijateljici da je vaš odnos vječan i da ste mu zauvijek vjerni! To je predivna poruka koju savršeno prenosi ovaj jednostavan i elegantan simbol vječnosti. 

 Dva elegantna Dodić prstena, jedan zlatni i jedan od bijelog zlata, svjetlucaju ljepotom i profinjenošću.

Zaključak

Nije čudno zašto većina ljudi kaže kako im je proljeće apsolutno najdraže godišnje doba. Razlozi leže u brojnim argumentima. Proljeće je savršene temperature u Hrvatskoj i omogućava takvu slobodu kakva se ne može doseći u ostalim godišnjim dobima. Također, proljeće je vrijeme buđenja prirode nakon mrzle zime koja ju je na kratko ugušila. Sve proljetne pjesme pjevaju o sreći i ljubavi, a mi imamo nadu za dalje! Sve to veselje donosi takve osjećaje i u nove trendove nakita za proljeće 2024. godine! Od kombiniranja različitih boja i šarenih stilova do layeringa različitih vrsta nakita i motiva prirode, ova je godina donijela predivne promjene i kreativne ideje koje vam mogu biti inspiracija za vaše osobne svakodnevne proljetne modne izazove! Napokon možemo spremiti šalove i prepustiti nakitu da nas obasja u svom svojem sjaju i bude u skladu s vremenom koje nam je došlo!
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira savršenog nakita za proljeće 2024. godine, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.