BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Bezvremenski komadi nakita koji su "must have"

Bezvremenski komadi nakita koji su "must have"

Vrlo je očito da svaka sezona donosi neke nove trendove i komade nakita. To mogu biti trendovi nakita za proljeće ili trendovi nakita za neku godinu ili kakvu određenu modnu kombinaciju. Međutim, postoji korpus komada nakita koji su apsolutno vječni, koji su dio baš svake sezone i koji nikada ne izlaze iz mode. To su bezvremenski komadi nakita koji su definitivni "must have", odnosno komadi koje jednostavno morate imati u svojim kolekcijama nakita. Oni su prilagodljivi za sve situacije, prigode i vremena i uvijek će biti. Škicnite i otkrijte koji su to bezvremenski komadi nakita i budite sigurni da imate svaki od njih u svojoj kolekciji, ili saznajte koji vam od njih još fali!

Elegantne zlatne konavoske naušnice s perlama i zlatnim perlicama, bezvremenski dodatak vašoj kolekciji nakita.

Koja je priča iza bezvremenskih komada nakita

Nekoliko je razloga iza toga kako i zašto uopće postoji nakit koji baš nikada ne izlazi iz mode i kako je to moguće. Takva pitanja dakako imaju svoje odgovore i oni nisu nedokučivi i apstraktni. Nisu rijetke one situacije kada idemo u kupnju nakita sa željom da bude neki ludi i poseban, a uhvatimo se još jednom u kupnji jodnog od ovakvih komada. Iako takav nakit ima svoje tajne za uspjeh, pokušat ćemo dokučiti koji su to razlozi za ovakav genijalan nakit koji je baš nenadmašiv.

Ukorijenjenost u tradiciji

Ponajprije je važno naglasiti da postoje bezvremenski komadi nakita koji su univerzalni posvuda. Ali u njih ulaze i komadi koji su univerzalni za neku zemlju, pa tako i Hrvatsku. Zato u korpus našeg "must have" nakita spada i naš tradicijski nakit. To su nama jako znani komadi nakita koji su itekako prešli zub vremena i ukorijenili se u našem društvu. To se dogodilo iz druga dva razloga koja ćemo napomenuti. Zato je obavezno da u svojim kolekcijama imamo neke od ovih tipova našeg apsolutno predivnog i autohtonog nakita. To znači da je specifičan za naše područje i Hrvatsku povijest.

Klasičan izgled

Komadi nakita koji su se posvuda ukorijenili kao bezvremenski i klasični komadi to su, između ostalog, i zbog svoje finoće izrade koja im je omogućila klasičan izgled. Ovakav je nakit nerijetko jednostavne izrade, a često je teže napraviti finoću jednostavnosti nego bilo što drugo. Napraviti da nešto na jednostavan način bude apsolutno besprijekorno i uđe u vječni trend na cijelom svijetu genijalan je zadatak. Zato se ovakvi komadi također zovu i klasični komadi koje jednostavno moramo imati.

Potpuna prilagodljivost

Ono što je i cilj i rezultat takve jednostavne i klasične izrade nakita upravo jest to što je takav nakit potpuno prilagodljiv. Može se nositi posvuda i svakodnevno i uvijek će izgledati besprijekorno i savršeno se slagati u bilo koji odjevnu kombinaciju i osjećaj. Njihovo je vrijeme apsolutno uvijek i zato toliko obožavamo ovakve komade i često upravo za njima posežemo kada kupujemo nakit i gradimo svoju kolekciju. Bezvremenski je nakit takav jer će se prilagoditi svakoj situaciji i svakoj prigodi.

 Elegantne zlatne okrugle naušnice nazvane Alke za dašak glamura.

Izbor od top 5 vječnih i klasičnih komada nakita

Postoji svega nekoliko vrsta nakita koji možemo nazivati vječnim, klasičnim ili bezvremenskim. Ovo je odlična prilika da saznate imate li sve komade u svojoj kolekciji. A ako nemate, sigurni smo da će vam dobro doći, jer to su vrhunski "must have" komadi preko kojih je teško prijeći. U ovom kratkom pregledu saznat ćete koji je to točno nakit i što ga čini klasičnim komadom i zašto je toliko potreban svijetu nakita!

1. Zlatne naušnice alke

Jedan od komada koje jednostavno morate imati su zlatne naušnice alke. Često se nazivaju i hoop naušnice i njihova jednostavna kružna forma koja predivno stoji na uhu i nadopunjava cijelo lice zadivila je svijet nakita. Ovakav tip naušnica jedne su od prvih naušnica uopće u svijetu nakita od povijesti. Jednostavno je logika iza njih toliko jasna i potrebna da su nastale. Ako ih još nemate u svojim kolekcijama, vrijeme je da se odvažite za barem jedan par i garantiramo vam da će postati jedan od najnošenijih tipova nakita kloje imate. Pristaju uvijek i uz sve kombinacije drže predivnu i zanosnu crtu.

2. Izbor iz tradicijskog nakita

Kao što je prethodno navedeno u pričama iza ovog sjajnog nakita, među klasičnim komadima nakita nalaze se i oni koji su klasični samo za područje Hrvatske. To je hrvatski tradicijski nakit, odnosno oni komadi koji us preživjeli sve do danas, a dičili su naše pretke stoljećima prije. To su rećine, botuni, Konavoske naušnice i licitarska srca. Ovi apsolutno i besprijekorno predivni komadi nakita dio su naše baštine. Ljepotu ovog autohtonog stila jako je teško nadmašiti i možemo na nju biti ponosni. Upravo je zato ovaj nakit do dan danas ostao izuzeto populatan i prešao u onaj klasični nakit.

3. Klasični zlatni lančići

Ponekad se zna dogoditi da osmislimo svoju savršenu kombinaciju, napravimo i stavimo na sebe sve što smo htjeli, no nešto nam, u svemu tome jako fali. U tom slučaju nastupaju klasični zlatni lančići! Diskretna, jednostavna i besprijekorna finoća izrade kvalitetnih zlatnih lančića može naglasiti i upotpuniti cijelu kombinaciju. Ovo je također jedan od prvih stilova i tipova nakita uopće i godinama se razvijao. Zato danas postoje zlatni lančići izrađeni na puno načina. Ti se načini razlikuju pomoću biranja karika od kojih se izrađuju. Naime, izrada se zlatnih lančića temelji na oblikovanju malenih karika koje se potpom spajaju jedna za drugu. Karike mogu biti raznih oblika, zato imamo zmijski tip lančića od uvijenih vrsta karika, klasične lančiće od kružnih karika, i još razne vrste od kojih jedno od top mjesta definitivno drže lančići od kockastih zlatnih karika, kao što je Epic Box zlatni lančić. Oni vam jednostavno trebaju i pomoću njih se dostiže savršeni sklad svake kombinacije!

4. Vječne point naušnice

Iako u svom izboru nakita sigurno imamo mnoštvo vrsta naušnica i sanjamo o danu kada ćemo ih sve dovoljno iznositi, znamo da će taj dan jako teško doći upravo zato što postoje point zlatne naušnice. To su naušnice koje su malene i prijanjaju uz ušnu resicu. One su decentne, malene i vječne. Sigurni smo u to da ih već imate, ali da vam ih definitivno treba još! Bez naušnica kao što su Mini Dots zlatne naušnice s dodatkom predivnog cirkona jednostavno više ne možemo i zato su postale dio onih klasičnih komada nakita. Upotpunite svoje kolekcije s point naušnicama jednostavnog oblika, a jednostavno tako besprijekornog, s naušnicama koje vas mogu pratiti svaki dan i koje su najjednostavnije moguće "must have".

5. Uvijek besprijekorni - biseri

Sam vrh nakita koji nas može pratiti svaki dan, koji prati prilagodljivost, prirodnost, klasičnost i tradicionalnost definitivno su - biseri! Ovaj prirodno nastali materijal iz školjaka sa dna mora vrlo je brzo u povijesti postao jedan od najtraženijih materijala za izradu vrhunskog nakita. Ni jedna jedina bijela boja nije tako prekrasna kao bijela boja originalnih bisera. Ta bjelina i nježnost uvijek su nadahnjivali dizajnere nakita na cijelom svijetu i zato su biseri postali simbol klasičnosti i bezvremenosti. Najljepši su u decentnim oblicima, kao što je Pretty Pearl zlatna ogrlica s jednim biserom na sredini. Biseri u ovakvoj formi najviše dolaze do svog predivnog izražaja i, ako već nisu, trebali bi postati svakodnevan izbor onog osnovnog i najdražeg nakita!

Žena graciozno drži bisernu ogrlicu na prsima, pokazujući eleganciju i sofisticiranost.

Zaključak

Svijet nakita je apsolutno prepun različitih tipova i vrsta nakita koji se isprepliću u različitim formama i oblicima i čine nevjerojatan korpus nakita. Među tom cjelinom postoji samo nekolicina tipova nakita koji se mogu nazivati onim bezvremenskim komadima nakita. Takvi su izbori nakita oni koji su premašili zub vremena od njihova nastanka i oni su "must have" dio svake kolekcije nakita. Taj je nakit duboko ukorijenjen u sferu svijeta nakita i diči se svojom klasičnošću. Također, osim jednostavnog i klasičnog izgleda zbog kojeg i jest na vrhu svih stilova, još jedna stvar koja ga ondje drži jest njegova prilagodljivost. Takav klasičan stil omogućava mu da je prigodan za apsolutno sve dane, prigode i situacije te odabire kombinacija. Prilagodljiv je svim kombinacijama i jednostavno se savršeno slaže. Ovi "must have" vječni komadi su ovdje s razlogom i sigurni smo da imate veliku želju upotpuniti svoje kolekcije s njima i da će postati oni najnošeniji komadi vaših kolekcija!
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira savršenih, bezvremenskih komada nakita, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.