Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Igle za kravatu – Fantastičan modni detalj za muškarce

Igle za kravatu – Fantastičan modni detalj za muškarce

Muška je moda uvijek bila znatno skromnija od ženske, a dakako i puno drugačija. Međutim, moramo priznati da se može pohvaliti nekim od zavidno posebnih komada nakita koji nisu u spektru ženske mode. Primjerice, iglom za kravatu. Ovo je jedan od onih prekrasnih primjeraka kako je nešto čisto iz funkcionalnih razloga postalo također i pravi modni izričaj, a ujedno i izazov. Igle za kravatu razvijale su se s vremenom i danas ih krasi puno opcija i vrsta, a ovaj iznimno poseban komad nakita, jasno, ima i svoja specijalna pravila kroz koja ćemo vas provesti kako ne biste pogriješili u ispravnom nošenju i korištenju igala za kravatu. Ovaj tip dodatka zaista nije kao ni jedan drugi, i obično ljudi izmjenjuju po jedan ili dva, i upravo zato je vrlo važno da odaberete onu savršenu iglu za kravatu za sebe jer će vas ista pratiti na sve važne trenutke koji automatski zahtijevaju da je stavite na svoju kravatu, a to je definitivno dodatak koji nam nikada neće dosaditi!

a man with a tie and a gold tie pin

Što je igla za kravatu?

Igla za kravatu jedan je od osnovnih elemenata koji se nose na bilo koje kombinacije za muškarce koje uključuju nošenje kravate i košulje. Ona je tanka i duguljasta te služi za to da spaja kravatu s košuljom zbog praktičnosti. Međutim, zbog svoje elegancije, igla za kravatu se počela nositi i za modne svrhe, a ne samo funkcionalne. Igla za kravatu slična je igli za rever, osim što ima duži čavao na stražnjoj strani i zaključavanje u obliku luksuzne kopče kako ne bi ispala. Obično je lice igle za kravatu manje od normalne igle za rever. Ono što je velika zabluda mnogih muškaraca, a da se tiče funkcije igle za kravatu, jest to da misle da je svrha igle za kravatu samo držati stražnji i prednji dio kravate zajedno, dok je igla za kravatu zapravo napravljena tako da bude pričvršćena i za košulju kako bi spriječila lepršanje kravate, što može biti vrlo nezgrapno.

Za što sve služi igla za kravatu?

Funkcija

Iako većina muškaraca misli da je svrha kopče za kravatu držanje velikog i malog dijela kravate zajedno, prava svrha je držati kravatu uz košulju kako ne bi lepršala unaokolo. Povezivanjem s košuljom kravata ostaje u pravilnom položaju i omogućuje vam da izgledate dobro bez obzira na vaše pokrete ili gestikulacije, ne može nigdje upasti, ili se zapetljati ili zapeti, što je, kada o tome razmislimo, stvarno jako nužno. Rješenje za dizajn kravate ili kopče za kravatu bila je jednostavna. Umjesto igle koja bi klizila iz tkanine, ravni komad metala savijen je u čvrst oblik u obliku slova U namijenjen tako da može skliznuti oko kravate s obje strane. To se moglo raditi samo kako bi se držala dva repa kravate zajedno, ali muškarci su odmah počeli koristiti kopču kako bi pričvrstili kravatu i na prednji dio košulje, sprječavajući je da se ljulja dalje od tijela. To je još uvijek kako danas koristimo igle za kravatu. One su jednostavan, praktičan komad za svakoga tko ne želi da mu kravata previše odstoji od prsa. Njezina funkcija je potrebna, a uz to je napravljena vrlo vješto i pomno.

Modni dodatak

 S obzirom na to da je igla za kravatu detalj koji zaista iskaže na prsima muškarca u takvim odjevnim kombinacijama i doista je vidljiva, igla se za kravatu polako počela promatrati kao modni detalj, odnosno nakit. Njezina izduženost i elegantnost pružila je modnim dizajnerima nakita puno prilika da od ove stvarčice naprave prave male modne rapsodije! Danas igle za kravatu možete naći od svakakvih materijala, u raznim oblicima i veličinama s različitim detaljima i ukrasima. Mi ćemo vam uvijek preporučiti zlatne igle zbog bezvremenske elegancije i postojanosti zlata, koje uz to zaista savršeno pristaje uz ovaj predmet! Ovo je jedan od zaista rijetkih komada muškog nakita oko kojega muškarcima nije bilo nedoumica hoće li ga nositi i uložiti malo vremena u njegovo biranje ili ne. Zato ga oni obožavaju i uglavnom čini onaj neizostavan dodatak u svakoj takvoj kombinaciji kravate s košuljom, a i odaje dojam velikog stila i pažnje uložene u biranje kombinacije i briga o samome sebi.

Kako koristiti iglu za kravatu

Kako ćete nositi koji modni dodatak uvijek je vaš osobni izbor. Mi smo samo ovdje da vam damo sve potrebne smjernice kako biste lakše pronašli svoj stil i odabrali najbolji način nošenja za sebe. Zato ćemo vam ponuditi jedne od najučestalijih mišljenja koja se tiču besprijekornog nošenja igle za kravatu, i naravno, njezina stavljanja.

Ispravno stavljanje

Ako imate kopču za kravatu, njezina upotreba trebala bi biti prilično samorazumljiva: kliznite oba kraja kopče oko oba repa vaše kravate i ruba gornjeg dijela vaše košulje, sve stisnite unutar kopče. Zatim gurnite iglu za kravatu dok ona ne sjedne čvrsto uz stranu vaše kravate, i to je to. Međutim, još savjeta mora se spomenuti kod ovog posebnog tipa dodatka. Kao prvo, obično biste trebali prolaziti s desne strane prema lijevoj strani. Ako idete suprotno, moći ćete pričvrstiti kravatu, ali ne i gornji dio obične muške košulje za poslovne prilike ovisno o tome gdje je strana s rupama, ili lijeva strana kako je nosite, leži preko strane s gumbima, ili je to desna strana. Naravno da sve ovisi o dizajnu košulje koju nosite.

Položaj na kravati

Uvijek se poručuje da je najbolji položaj igle za kravatu na košulji onaj između dva gumba koji su u sredini košulje, ili, ako je neparan broj gumba, iznad srednjeg gumba na prednjem dijelu košulje. Obične kopče koje nisu mehaničke obično se malo smire tijekom vremena, obično se zaustavljajući na gumbu, pa je često najlakše staviti je izravno na gumb od početka. Svi gumbi ionako su skriveni kravatom, pa ne izgleda zbrkano. Klizne kopče za kravatu ipak su malo grublje i mogu izgrebati površinu kravate ako ne pazite dovoljno, ali uz dovoljno pažnje ipak su super jer čvrsto drže sve na mjestu. Zato se definitivno moraju koristiti uz malo više opreza. Svakako je važno napomenuti da ovisi isključivo o vama i vašemu stilu i osobnom odabiru na kojem ćete mjestu na kravati staviti svoju iglu.

Stilovi igala za kravatu

Ono što smo primijeti jest to da su igle za kravatu postale toliko željen i popularan izbor, da postoji zaista puno vrsta igala. One su od raznih materijala, drveta, raznih metala i slično. Recimo da su najklasičnije igle za kravatu one od dobrog starog zlata! Zlato iglama za kravatu pruža baš onu savršenu eleganciju koju želimo postići, mada je sam taj dodataka zbog svog oblika sam po sebi elegantan. Jedan od primjera onih klasičnih primjeraka definitivno je Don igla za kravatu od žutog zlata s detaljem. Ovakvu iglu možete nositi posvuda i koristiti je uz sve boje i kravata i košulja jer sama nema nametljivih boja, a zlato pristaje svemu! Osim žutoga zlata, igle možete naći i od bijeloga zlata. Takve igle daju posebnu dozu osvježenja jer boja takvoga zlata odiše prozračnošću i nemoguće je da uguši izgled kravate, košulje ili cjelokupnoga izgleda. Takva je, primjerice, Signor igla za kravatu s okruglim detaljem u sredini s crnim trakicama. Ovo je jedan od dokaza da se s iglama zaista može igrati. Ovo je primjer toga da nije klasično ravna nego ima ovalni oblik na sredini koji svakako prinosi zanimljivosti i dinamičnosti. Još jedna od finesa koje se rade na iglama jest tekstura. Ona ne mora nužno biti glatka. Postoje igle koje su napravljene interesantno u smislu blage, suptilne i precizne valovitosti, kao Esquire igla za kravatu od predivne kombinacije bijelog i žutog zlata, s tim da bijelo omeđuje žuto. Ovakva igra s teksturom igle je uvijek vrlo poželjna, zabavna i predivna i svakako na nju morate baciti pogled. Sve ovisi o vama, kakvu iglu želite, kakav stil ste namjeravali nabaciti na sebe, klasičniji, otkačeniji, minimalističniji, i slično.

a man with a tie and a gold tie pin

Zaključak

Igle za kravatu uvijek će biti taj modni dodatak u obliku nakita s funkcijom kojeg će muškarci zauvijek prvoga birati. Savršenstvo elegancije i praktičnosti napravili su savršenu stvar u obliku igle za kravatu i obogatili te olakšali muške kombinacije kravate i košulje, na čemu će muškarci definitivno biti uvijek zahvalni. Vrlo su se brzo igle počele koristiti zbog svoje izrazite funkcionalnosti i opstale su zbog nužnog razloga. Ali s vremenom su se sve više počinjale gledati i kao modni dodaci i to je potpuno zastupljeno i danas. Uvijek predstavljaju tračak luksuznog detalja koji odaje samopouzdanje i dojam brige o sebi, a ujedno decentne elegancije. Ovaj komad zasigurno nije sličan ni jednoj drugoj vrsti nakita i uvijek zaslužuje da mu se posveti posebna pažnja, a osobito biranju one savršene igle za kravatu koja će pratiti sve vaše važne događaje!

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica i pitanja oko odabira savršene igle za kravatu, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.