Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Koji nakit nositi na posao i zašto?

Koji nakit nositi na posao i zašto?

Vrlo često nakit se kategorizira prema vrsti prigode ili događaja za koji ga odabiremo. Upravo zato što nije svaki nakit prigodan za svaki događaj i svaki događaj ima svoja, mada često neslužbena, pravila odijevanja i izbora nakita. Jasno je da se ne odabire isti nakit za proslavu rođendana, Prvu pričest, večernji izlazak i posao. Zato ćemo dati kratki pregled o tome koje vrste nakita i kakav nakit nositi na posao, kako ga kombinirati i što je za ove prilike najprikladnije kako bi vam dani na poslu bili što moguće ugodniji. Također, odabir uvijek ovisi i o vašem osobnom stilu, što također itekako imamo na umu i uzimamo u obzir. Nakit za posao posebna je skupina i donosimo vam najbolje ideje kako ga ukomponirati s primjerima nakita za svaki od naših izbora, sigurni smo da ćete ovdje pronaći neke od svakodnevnih inspiracija koje vama najviše odgovaraju.

azure zlatna narukvica na djevojci uz tirkizni detalj

Top 3 jednostavna savjeta kako odabirati nakit za posao

S obzirom  na to da svaka prigoda ima svoje određene zakonitosti, tako imaju i poslovne prigode i svakodnevni odlasci na posao. Postoji nekoliko segmenata na koje bi bilo poželjno da posebno obratite pozornost kod odabira nakita za posao, a mi ćemo vam ih iznijeti u što je moguće jednostavnijem jeziku s tri jednostavna savjeta.

1. Prikladnost nakita za posao

Ono što je najvažnije i što se itekako cijeni na poslu jest prikladnost vašega izgleda. Odjevne kombinacije koje biramo za posao itekako su različite od onih koje bismo, primjerice, oblačili na svakodnevne šetnje, kave ili proslave. Lijepa dotjeranost na poslu uvijek je šik, ali važno je da znate kada stati i da ne pretjerujete. A upravo je najlakše pretjerati s izborom nakita koji odlučite staviti na sebe za posao. Kako biste ostali primjereni, šik i profesionalni, važno je da pomno odaberete svoj nakit. Birajte nakit koji je decentan. Šljokice i viseće rapsodije dizajna uvijek su dobrodošle za večernje izlaske, ali nikako za posao. Možete biti kreativni i s manjim i decentnijim nakitom, a svakako ne kičastim. Uvijek preporučamo za poslovne prigode kombinacije nakita iste vrste. Recimo, naušnice s istim uzorkom kao narukvica i ogrlica, ili samo dva tipa u kombinaciji, ako, recimo, na ruci nosite sat, koji je itekako dobrodošao za svjetlo profesionalnosti.

2. Kompletirajte nakit

Kao što je već spomenuto, ne preporuča se bez veze da od nakita stvorite skladnu kombinaciju, odnosno da kompletirate svoj nakit. Takav način pomoći će vam da izgledate što je urednije i profesionalnije moguće. Nema ništa ljepše nego uredno kombiniranog nakita na poslu. Pod kompletiranje nakita mislimo da komade nakita koji su istog tipa u vidu motiva i vrste. Primjerice, naušnice i ogrlica koje obje imaju isti tip motiva. Takvi kompleti tvore izgled koji je sa sobom u harmoniji i koji ne čini kaos od odjevne kombinacije. Komplet decentnog nakita za posao prigodan je kako za vaš svaki dan na poslu tako za poslovne sastanke, stručne konferencije i slično.

3. Decentnost nakita za posao

Decentnost nakita za posao uvijek je komponenta koja će se neisključivo spominjati u ovome kontekstu i proteže se kroz svaki od savjeta. Na poslu je važno da vaš stil odiše ukusom i odmjerenošću, što znači da je za to potrebno birati nakit koji se ne ističe više od vas samih i koji ne iskače od pristojne odjevne kombinacije koju ste odabrali. Nakit koji je decentan kod naušnica uključuje to da one nisu prevelike, nisu napadno viseće ili bliješteće. Kod narukvica ta komponenta uključuje to da narukvica nije preširoka ili s previše detalja ili boja. Kod ogrlica decentnost podrazumijeva elegantan tanki lančić svih dužina, ali nikako veliki i upečatljivi privjesak, birajte manji privjesak, po mogućnosti u skladu s naušnicama ili narukvicom.

elegantan tanki lančić na ženskoj osobi

Izbor najljepšeg nakita za posao

Za sve poslovne prigode izdvojili smo za vas najljepši izbor nakita za posao. Nakita koji prati sva tri savjeta, koji je prikladan za posao i ostale poslovne situacije, sastanke i poslovna putovanja. Također nakit koji je dovoljno decentan da bude u skladu s profesionalnim ukusom u izboru najljepših kompleta nakita koji su u skladu sa svim pravilima ukusnog i elegantnog poslovnog odijevanja.

Kompleti ogrlice i naušnica

Jedan od najpoželjnijih poslovnih kompleta nakita uključuje zlatne ogrlice i lančiće u kompletu sa zlatnim naušnicama. Između ostalog, razlog je tomu što poslovne kombinacije vrlo često podrazumijevaju i nošenje elegantnog sata na ruci. Većinom kada je sat na ruci, narukvica nije potrebna i nose se samo naušnice i ogrlica ili lančić. Kombinacija Point Small decentne ogrlice od ružičastog zlata s parom Sparkle Rounds zlatnim naušnicama od rozog zlata učinit će sve što vam treba za savršen poslovni izgled. Prvi u izboru odabrali smo komplet od rozog zlata. To je zato što boja rozog zlata savršeno suptilno izgleda na svakom tenu kože, što čini predivan dojam. Također, uparivanjem Epic Box zlatnog lančića s parom Eternal Knot Rounds zlatnim naušnicama uskladit ćete svoj izgled zanimljivo, a opet kompletirano i elegantno. Sa jednostavnim zlatnim lančićima možete kompletirati sve naušnice koje su u skladu s pravilima poslovnog odijevanja i naših smjernica, jedino na što morate paziti i što morate iskombinirati jest boja zlata. Ako je lančić od bijeloga zlata, osigurajte da i naušnice definitivno budu od bijeloga zlata kako bi zajedno činile skladnu cjelinu.

Kompleti ogrlica i narukvica

Katkada naušnice smiju biti proizvoljnijega karaktera, ali ako je u kombinaciji i zlatna narukvica, najpoželjnije je da ona bude uparena upravo s ogrlicom ili lančićem, prije nego sa naušnicama, iako je trostruki komplet uvijek ideal. Tomu je razlog veća sličnost njihove forme i vrste, oblika koji ide oko vrata ili oko ruke, pa njihova međusobna usklađenost ponajviše pridonosi harmoniji konačnog izgleda, odnosno modne kombinacije i vanjskoga dojma. Stoga kombinacija kao što je, primjerice, Emperor zlatna ogrlica s Wishes zlatnom narukvicom prekrasno i decentno može nadopuniti izgled i dopušta bilo koje naušnice od žutoga zlata u kombinaciju, a ujedno je i primjer da komplet ne mora nužno biti unaprijed zadani komplet nakita, već i komplet na temelju najviše sličnosti i skladnosti, što definitivno imajte na umu!

Trostruki komplet

I konačno, ono za čime svi uvijek težimo, što najviše volimo, a što je ujedno i idealan komplet za posao, to je trostruka kombinacija nakita, odnosno kombinacija ogrlice, naušnica i narukvice. Svi uvijek želimo barem jedan ovakav trostruki komplet imati u svojoj kolekciji, što je često teže za postići jer nisu svi kompleti nakita sačinjeni od tri dijela. Također, naravno da nije uvijek najlakši izbor odjednom kupiti tri vrste nakita i kupnja nakita obično ne izgleda tako. Međutim, smatramo da su ovakvi kompleti uvijek nešto ka čemu treba težiti jer kompleti uvijek razveseljavaju i uvijek su najveći uspjeh kod kombinacija nakita. Tako je recimo trostruki komplet Merlot, zlatna ogrlica, zlatne naušnice i zlatna narukvica s predivnim crvenim carnelianom ovdje mogu upotpuniti bilo koju poslovnu kombinaciju. Komplet nije toliko decentan koliko je izrazito elegantan i ukusan. Isto je sa White Clover zlatnom narukvicom sa sedefom i White Clover Meadow zlatnim naušnicama i ogrlicom sa osvježavajućim sedefom. Ovo je malo decentniji komplet zbog svoje nježne bijele boje sedefa i jednako će savršeno pasati s vašim poslovnim svakodnevnim izazovima. Još jedan predivan trostruki komplet čini Azure zlatne naušnice, narukvica i ogrlica s decentnim dodatkom azurne boje. Sigurni smo da ćete pronaći komplet nakita koji najviše odgovara vama i onaj u kojem se vi najviše vidite i koji će s vama krasiti sve poslovne dane i sastanke!

merlot zlatne naušnice na ženskoj osobi uz detalj dragog kamena carneliana

Zaključak

Poslovne prigode, sastanci i konferencije, zajedno sa svakodnevnim poslovnim danima zahtijevaju poseban izbor nakita koji će biti u skladu sa svim zakonitostima koji takav odabir nakita i nakit jednostavno mora imati. Uz tri kratka savjeta zaključeno je kako je ponajprije važno da nakit koji nosite na posao bude izrazito primjeren ovim situacijama, da bude decentan i ne previše upečatljiv te da je najbolji izbor za nakit za posao upravo kompletiranje nakita. Na poslu i poslovnim prigodama želite i morate izgledati profesionalno i ukusno. Izraziti urednost svoga izgleda ne može se samo i isključivo odjećom, i odabir nakita koji nosite mora biti uredan i profesionalan. Zato uvijek preporučujemo komplete nakita. Skladno iskombiniran nakit ono je što trebate, a najljepše je kada nakit dolazi zajedno, kao jedna cjelina. Najčešći poslovni kompleti su naušnice u paru s ogrlicom ili lančićem jer prostor za narukvicu često zauzima ručni sat. Međutim, kada nema sata najpoželjnije je uskladiti, ako ne sve tri vrste nakita, onda narukvicu i ogrlicu zbog njihova slična izgleda. Sigurni smo da ste, proučivši sve savjete i preporuke, s najljepšim izborom i primjercima poslovnog nakita, pronašli inspiraciju koja će zajedno s vama inspirirati i vaše poslovne dane!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i nedoumica oko biranja savršenog nakita za posao, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.