Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Najljepši nakit za upečatljive zimske kombinacije

Najljepši nakit za upečatljive zimske kombinacije

Ono što je svakako jedna od čari svakoga godišnjeg doba je to što svako doba sa sobom nosi nove modne izazove i trendove. Bliži se prekrasna hladna zima i vrijeme je da saznamo koje sve sniježne izazove u pogledu kolekcija nakita dobivamo ovim dobom. Pored svih toplih kaputa, vesta, šalova i kapa, zima je vrijeme upravo za upečatljiv nakit koji će sve te zimske kombinacije oživiti i istaknuti. To je najveća prednost zimskog nakita, a ujedno i najveći izazov jer pored sve tople odjeće moramo pronaći najbolje načine za odabir ispravnog nakita koji će se na takvoj odjeći istaknuti. Zato je važno inspirirati se dobrim primjerima i idejama kako bi svaka zimska kombinacija bila stvarno najljepša do sada! 

Top 3 osnovnih pravila za odabir zimskog nakita

Kao što smo već utvrdili, zimski nakit možda je jedna od najsofisticiranijih kategorija jer se mora nositi s različitim izazovima, uključujući debelu odjeću i oštećenja uzrokovana jakim vremenom. Zato ćemo vam pružiti osnovna rješenja za te izazove za svaku zimsku kombinaciju. Sve ima svoja pravila, a mi ćemo vam ih predočiti na najjednostavniji mogući način kroz tri osnovna pravila kako bi vam odabir ovakvog nakita i stvaranje vlastitih kombinacija bio izuzetno lagan i zabavan zadatak!

1. Materijal zimskog nakita

Svako godišnje doba ima svoje tipične vremenske nepogode. Osim hladnoće, snijeg, vjetar i kiša česti su tijekom zime, a to je razlog zbog kojeg vaš nakit treba biti od takvog materijala koji može izdržati takvo vrijeme. Materijal koji morate izabrati je onaj koji ne hrđa, ne oštećuje se lako i ne reagira previše na ove vremenske uvjete i hladnoću. Postoji puno vrsta nakita, kao što su, primjerice, biseri, koji su toliko osjetljivi na sve vremenske uvjete da bi vam svakodnevno nošenje bisera samo uništilo takav nakit, a isto je i za koralje. Zato ćemo vam za vrijeme zime uvijek preporučiti zlato i nakit od dragog kamenja. Zlato je jedan od najdugovječnijih i odanih materijala i dovoljno je otporno na zimske uvjete zbog svoje posebne strukture i zato možete biti opušteni sa zlatnim odabirom. Također, drago kamenje je jedno od najčvršćih materijala na svijetu. Naravno, nije svo drago kamenje takvo i zato predlažemo ono koje je visoko na Mohsovoj ljestvici tvrdoće, kao što su smaragdi, rubini i, naravno, najtvrđi od svih - dijamanti. Ovakav tip nakita neće se izgrebati ili uništiti ni u dodiru s drugim materijalima ni u dodiru s kišom, snijegom ili hladnoćom. Sve su ovo razlozi zašto je izrazito važno da vrlo pomno birate koji ćete materijal odabrati za svoj zimski nakit, i zato nam to pravilo stoji na prvome i osnovnome mjestu!

2. Praktičnost zimskog nakita

Još jedan važan element nošenja i odabira zimskoga nakita definitivno je njegova praktičnost. S obzirom na to da se zimski nakit nosi ispod ili iznad odjeće, lako ga je izgubiti, oštetiti ili zapetljati. Stoga bi sprječavanje toga također trebalo biti važno razmatranje u vašoj kolekciji. Zato ćemo vam reći da je naš glavni savjet da zimski nakit bude kompaktan. Da naušnice, recimo, ne budu previše viseće kako se ni zapele o vaš šal, a ista je stvar s ogrlicama. A za prstenje može biti važno da ne bude previše robusno kako ga ne biste morali skidati prije svakog navlačenja rukavica jer bi to moglo lako prijeći u gubljenje nakita ne samo po džepovima. Također, layering ogrlica ili narukvica ovdje bi bio izrazito nepraktičan jer zbog stalnog navlačenja odjeće može se zapetljati i stvoriti nered.

3. Oblik i tekstura zimskog nakita

I posljednje, iznimno je važno napomenuti oblik i teksturu nakita koji odaberete za zimske kombinacije. Naime, zbog slojevitosti odjeće, nesporetno odabran nakit može oštetiti i vašu odjeću. Na primjer, ako odabirete komad nakita koji nema glatku teksturu, odnosno površinu, lako može poderati majicu ili šal koji nosite. Takva stvar nije problem, recimo, ljeti kada se nosi malo odjeće. Ali kada zimi nosite takvu grublju narukvicu, preko nje ćete prije ili kasnije morati navući vestu koja se lako može poderati ili zapetljati narukvicu zbog njezina oblika. Stoga, praktičniji će biti ravan ili ne prevelik nakit koji se lako može prekriti šalovima ili rukavicama. Ili, kada govorimo o obliku nakita, ako odaberete naušnice koje imaju špičastije krajeve, lako se može desiti da poderu vaš šal, ili da vam smetaju na vratu jer ih šal pritišće o vaš vrat. Oblik i teksturu nakita uvijek treba uzeti u obzir i zbog vas i zbog vaše odjeće, zato dobro porazmislite o ovom pravilu. 

Vodič kroz najljepše zimske komade nakita

 U skladu s prethodno navedenim trima pravilima, izložit ćemo jedne od najpogodnijih i najljepših tipova nakita za vaše zimske kolekcije. Svi komadi nakita koje ćemo navesti sastoje se od materijala koji su pogodni za zimske uvjete. Također navodimo komade koji su praktični za slojevitu zimsku odjeću i one koji su pogodnih oblika i teksture kako ne bi smetali vama i vašoj zimskoj odjeći. Sigurni smo da ćete u kratkom pregledu pronaći savršen zimski nakit za sebe, ali i poklon za nekog drugog!

Zimski nakit s dragim kamenjem

Izbor nakita s dragim kamenjem veoma je širok jer je drago kamenje postalo vrlo popularan izbor za izradu nakita. Međutim, iako je, kako smo naveli u ranije poglavlju, drago kamenje savršen odabir materijala za zimu, nije svaki komad nakita s dragim kamenjem pogodan za nošenje u zimskim kombinacijama jer ne prati sva tri pravila. Zato ćemo za vas izdvojiti one komade koji zadovoljavaju sva pravila i čine upečatljivost koju želimo na zimu. To je, na primjer, Ariel zlatna narukvica s dijamantima koja je čvrste strukture i zato se ne može, između ostalog, zapetljati i oštetiti vašu odjeću. Komad kao što su Ruby zlatne naušnice s rubinima savršen je za sve zimske šalove. Ove upečatljive crvene naušnice dovoljno su otporne i kompaktne da nemaju mane kod nošenja u hladne zimske dane. Kada su u pitanju ogrlice, ogrlica kao što je Atlas zlatna ogrlica s dijamantima, savršena je za zimu jer je teška i kratka, pa je nemoguće petljanje ili otkidanje zbog svih zimskih slojeva odjeće!

Zimski nakit od zlata

Naušnice

Najvažnija stvar kod naušnica jest da ne budu previše viseće ili špičaste kako se ne bi zapletale u vaš šal ili smetale vašem vratu. Zato ćemo uvijek preporučiti naušnice kao što su Sleek Orbits jer su male i kompaktne naušnice, a dolaze u obzir sve naušnice takvoga tipa. Osim takvih naušnica, sigurne za nošenje su i naušnice tipa Mystic Aura koje su srednje dužine, ali su čvrste i tako vam definitivno ne mogu smetati, a šal ide dovoljno ispod njih. Ako pak volite hoop naušnice, radije odaberite one kraće, kao što su Disco Hoops manje hoop naušnice koje su bliže uhu.

Ogrlice i lančići

Izbor zlatnih ogrlica i lančića jako je velik, ali ovdje su tri pravila itekako jasna i konkretna. Prvo, ogrlica ili lančić mora biti što kraća moguća kako vam ne bi smetala, kao što je Fox Short zlatni lančić. Drugo je pravilo da definitivno izbjegavate layering, jer zbog svog navlačenja odjeće, vesti i šalova, vrlo se lako može desiti to da se lančići međusobno zapetljaju ili zapnu o odjeću. Treće, kada birate privjeske, kombinirajte one koji su pogodni za kratke lančiće i pazite na to da im je tekstura glatka i jednostavna, kao što je jednostavni glatki Pure Heart zlatni privjesak s motivom srca.

Prstenje

Što se tiče odabira zlatnog prstenja, dva su pravila koja morate pratiti. A to su veličina i tekstura. Naime, najbolje moguće je da prsten kloji birate bude glađe teksture kako ne bi trgao odjeću i rukavice, kao Tris zlatni prsten. A drugo je pravilo da prsten bude što manji mogući kako ga ne biste morali skidati prije svakog idućeg navlačenja rukavica, što je prilično često u zimskim mjesecima. Ovdje se vrlo lako može dogoditi to da prsten koji spremite u džep izgubite, zato preporučamo da pripazite na veličinu prstena.

Ovdje pročitajte Kako pravilno koristiti i čuvati Dodić zlatni nakit.

Zaključak

Zima je posebno vrijeme godine kada se puno pravila nakon ljeta i jeseni mijenja, a to zasigurno obuhvaća i svijet nakita. Zato su zimska pravila jednostavni, konkretna, logična i primjenjiva, kao što je, primjerice, odabir materijala. Materijal vašeg nakita mora biti takav da izdrži sve zimske uvjete s kojima ćete se susretati, zato treba odabrati one najjače materijale kao što su zlato ili drago kamenje. Također, zimski nakit mora biti praktičan kako se ne bi zapletao uz slojeve odjeće kakvi su naizbježni za zimskih mjeseci, a ujedno nakit mora imati odlik i teksturu koja neće smetati vama i koji neće moći oštetiti slojeve odjeće koje nosite po hladnoći. Svako godišnje doba ima svoja pravila koja treba uzeti u obzir. A najljepše pravilo zimskog doba jest to da odabirete upečatljiv nakit koji će oživljavati vaše zimske kombinacije, i isticati se u zimskim mjesecima!
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira savršenog zimskog nakita, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Pogledajte nakit

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.