Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 200 €!

Top 10 nakita s floralnim motivima

Top 10 nakita s floralnim motivima

Floralni motiv jedan je od najčešćih motiva koji se koristi u umjetnosti i dizajnu, a to se posebno odnosi na nakit. Dizajneri nakita već stotinama godina izrađuju prstenje i nakit s motivom cvijeća. Ni to nije iznenađenje. Cvijeće je među najšarmantnijim kreacijama prirode. Prirodno nas privlači njegova prolazna ljepota.
Cvijeće u nakitu ima prekrasno značenje koje nas uranja u čaroban svijet pun pozitivne energije, koju možete unijeti u svoj život ako se odlučite nositi nakit s figurama cvijeća koje nam priroda daruje.

Što su floralni motivi?

floral jewelry made of gold clover flower
Floralni motivi su opći izraz za elemente dizajna nakita koji prikazuju cvijeće, lišće, vinovu lozu ili bilo koje druge oblike nalik biljkama. Floralni nakit odnosi se na bilo koji komad koji koristi cvijeće, vinovu lozu, lišće ili druge oblike nalik biljkama. Budući da se cvijeće smatra netaknutim prikazom prirode, delikatnim izdankom biljaka koje predstavljaju život, ono je stoljećima prirodna inspiracija za nakit. Cvijeće je također duboko simbolično, pri čemu gotovo svaki cvijet predstavlja određenu emociju ili mentalno stanje. Kao takvi, broševi, ogrlice i prstenje s cvjetnim uzorcima mogu se koristiti za prenošenje raspoloženja ili izražavanje u javnom i osobnom okruženju. Primjeri cvjetnog nakita mogu se pronaći još iz antike, ali ono što danas smatramo cvjetnim uvedeno je tijekom georgijanskog razdoblja, kada su se cvjetni dizajni koristili u prstenju. Stilovi i metode stvaranja cvjetnog nakita nastavili su se razvijati. 

Cvjetići

Cvijet je jedan od najnježnijih užitaka prirode, stoga je prirodno da dizajneri nakita već dugo nalaze inspiraciju u njima, nastojeći uhvatiti njihovu prolaznu ljepotu u nakitu. Floralni motivi u dizajnu nakita, stoljećima se koriste kao znak ljubavi. Prekrasan cvijet smatra se talismanom ljubavi. Žene prihvaćaju cvijeće kao znak privrženosti i zahvalnosti. Živo cvijeće može trajati nekoliko dana, no kada je ono simbol na nakitu, može trajati cijeli život.

1.      Flowers zlatne naušnice – Nosite ili poklonite nekome zlatne naušnice u obliku cvjetića kao simbol osjećaja prijateljstva ili ljubavi.
2.      Medallion Oval Flowers zlatni privjesak – Cvjetni privjesak je simbol života i vitalnosti. Cvjetni privjesak donijet će vam tone pozitivne energije kada osjetite da trebate nešto za što ćete se uhvatiti.
 

gold earrings with zircons on ear


Djetelina s četiri lista

Simbol djeteline s četiri lista postoji tisućljećima i dugo se koristio za ukrašavanje zgrada, kućnih potrepština, nakita i još mnogo toga. Smatralo se da ovaj bezvremenski simbol asocira na kršćanstvo ili duhovnost. Danas ga mnogi povezuju sa srećom. Bez obzira na značenje koje stoji iza njega, četverolisni nakit je luksuzan, ali suptilan, ukrasni element koji izgleda prekrasno uz bilo koju odjeću i stil. Ako razmišljate o kupnji nakita sa simbolom djeteline kao poklon prijatelju, prijateljici ili voljenoj osobi, ovaj mali šarm bio bi lijep poklon. Ovim simbolom možete pokazati sreću, a da ne budete previše otvoreni. Osoba može suptilno nositi komad i zapamtiti značenje koje ste imali na umu kada ste joj ga dali. Ne samo zbog svoje rijetkosti, već i zbog svog oblika koji podsjeća na križ, djetelina s četiri lista još od srednjeg vijeka smatra se srećonošom. Prema legendi, svaki list ima posebno značenje: prvi nada, drugi povjerenje, treći ljubav i četvrti za sreću.

3.      Fortune zlatna narukvica – Zbog četiri značenja djeteline s četiri lista u kombinaciji sa simbolom srca, zasigurno će vam donijeti pravo bogatstvo sreće i ljubavi.
4.      Success zlatna ogrlica – Nosite zlatnu ogrlicu sa simbolom djeteline i simbola u obliku križa za uspjeh, vjeru u sebe i svoje ciljeve – životne ili poslovne.
5.      Green Clover zlatni prsten s dijamantima i malahitom – Malahit je kamen koji nam pomaže u novim počecima i transformaciji, a u kombinaciji s djetelinom na prstenu zasigurno donosi sreću i pozitivnu promjenu.
6.      Snow Clover zlatna narukvica – Djetelina bijele boje na zlatnoj narukvici simbolizira jedinstvenost, čistoću i donosi sreću.

gold necklaces around the neck round and clover


Drvo života

Zlatni nakit sa stablom života među omiljenima je jer simbolizira toliko lijepih atributa: znanje, mudrost, uvid, fokus, veličanstvo majke prirode i još mnogo toga. Omiljen je poklon damama za rođendane, godišnjice i posebne prigode. Nakit Drvo života predstavlja: sponu između neba i zemlje koja povezuje sve oblike stvaranja, simbol je međusobne povezanosti i veće životne snage, pozitivnu energiju Zemlje, inspiraciju, nadu i sklad utjelovljenu u majci prirodi, totem je koji simbolizira četiri elementa, ali i vitalnost te preporod.
Drvo života ugrađeno u komad nakita općenito predstavlja sam život: rast, plodnost, besmrtnost i razvoj tijela i uma te podzemni svijet (korijenje), Zemlju (deblo) i nebo (grane).


7.      Life Trees zlatne naušnice – Zlatne naušnice sa stablom života dodaju sjaj i nagovještaj voća ili cvijeća na njemu. To je odvažan i lijep odmak od tradicionalnijeg dizajna, izazivajući dodatni osjećaj glamura u kombinaciji s ljepotom prirode.
8.      Life Tree zlatne naušnice – Jednostavne zlatne naušnice u kombinaciji s bijelim zlatom. Nježne grane u blistavom zlatu elegantne su, lijepe i evokativne. One su savršen odabir za pokazivanje ljubavi prema drveću, prirodi i životu.


life trees earings motif jewelry


Leptirić u obliku cvijeta

Leptiri su dugo bili znak života, metamorfoze i duhovne promjene u široj javnosti. To je najvjerojatnije zahvaljujući jedinstvenom životnom ciklusu leptira i spektakularnoj transformaciji iz gusjenice u prekrasno krilato stvorenje. Što god vam leptir predstavljao, može vam služiti kao trajni podsjetnik da živite život punim plućima svaki dan jer ga nosite na svom tijelu gdje god idete. Leptir na ogrlici ili drugom komadu nakita može biti prekrasan poklon za bliskog člana obitelji ili prijatelja koji je u tranziciji ili prolazi kroz značajnu životnu promjenu. Postoje neki glavni događaji koji mijenjaju život u svačijem životu, kao što su vjenčanja, porođaj, putovanja i žalovanje. Leptiri označavaju ponovno rođenje, život, slobodu, transformaciju i nadu. Oni nisu samo lijepa stvar, već su i znak proljeća jer su jedno od prvih bića koja izranjaju nakon duge zime. S obzirom na njihov kratki život od dva do tri tjedna, služe kao podsjetnik da je život dragocjen i da ga treba voljeti i živjeti punim plućima. Leptiri su jedni od najpopularnijih insekata u prirodnom carstvu, a od davnina se koriste za ukrašavanje odjeće i nakita pa su se tako našli u kombinaciji s cvijećem, odnosno često ih se povezuje u jedan oblik – leptir u obliku cvijeta.

9.      Graceful Butterflies zlatne naušnice - Leptir u obliku cvijeta, točnije djeteline s četiri lista, nosite kao simbol na naušnicama kako bi vas pratila sreća i pozitivna promjena. 

Pahulja u obliku cvijeta

Snježne pahulje, pogotovo kada su povezane sa simbolom cvijeta, imaju mnoga simbolička značenja koja ih čine posebnima za različite ljude i kulture. Najčešći je jedinstvenost. Snježne padaline skupljaju se poput golemog pokrivača koji sve obavija bijelim, ali pomniji pogled otkriva da je svaka pahulja jedinstvena i dragocjena. Snježne pahulje savršen su primjer posebnih kvaliteta i karakteristika koje nekoga čine jedinstvenim i izvanrednim. Snježne pahulje također simboliziraju čistoću i ponovno rođenje. Snijeg pada, topi se, isparava i ponovno se može roditi kao jedinstvena pahulja. Ovo simboličko značenje u savršenom je skladu s našom sposobnošću da se svakodnevno mijenjamo, rastemo i postajemo novo remek-djelo. Bijela je također boja koja se najviše povezuje s čistoćom i vrlinom.

flower snowflakes gold earrings design


10.  Flower Snowflakes zlatne naušnice - Kombinacija ljepote te simbolike cvijeća i pahulje čini ove naušnice savršenim poklonom koji će se uvijek pamtiti i cijeniti.

Pročitajte i Kako pravilno koristiti i čuvati Dodić zlatni nakit.

Zaključak

Kao što ste vidjeli, postoji mnogo nakita koji oponaša i razvija snagu prirode u svojim dizajnima, a svaki od njih na svoj jedinstven i briljantan način. Posjetite Zlatarnu Dodić te uz stručno i ljubazno osoblje odaberite sebi ili voljenoj osobi nakit s floralnim motivima.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.