Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Top 5 nakita za elegantne noćne haljine

Top 5 nakita za elegantne noćne haljine

Birate li prvo haljinu ili nakit? To je pitanje koje se s vremena na vrijeme pojavi. Na primjer, možda spremate fantastičan komad nakita koji želite pokazati na svečanom događaju. Vjerojatno u svom ormaru tražite nešto što će biti savršeno za vas. S druge strane, možda ćete htjeti kupiti neki nakit koji ide uz vašu novu svečanu haljinu. Bez obzira na razlog, ostaje pitanje – kako odabrati najbolji nakit za svoju elegantnu noćnu haljinu?

U ovom članku raspravljamo o tome kako možete pronaći savršene dodatke za svoju večernju odjeću. Donijeli smo savjete o odabiru komada nakita koji će savršeno upotpuniti vašu večernju garderobu i istaknuti vaš individualni stil. Uz pomoć ovog vodiča imat ćete samopouzdanje odabrati komade koji najbolje odgovaraju vašem osebujnom stilu i ukusu.

Kakav nakit trebam nositi uz elegantnu noćnu haljinu – savjeti i top 5 nakita

Ako nosite svečanu haljinu ili odijelo, možda bi trebali nositi kamenje koje nadopunjuje boje vaše odjeće. Na primjer, ako imate večernju haljinu sa zlatnim i crnim detaljima, posegnite za komadima nakita poput naušnica s dijamantnim detaljima i ogrlice od rubina. Također možete odabrati komade nakita izrađene od visokokvalitetnog kristala moldavita. Ovo će savršeno izgledati uz vašu elegantnu haljinu.

Donosimo vam nekoliko savjeta koja vrsta nakita najbolje pristaje uz elegantne noćne haljine te kako ih kombinirati.

Idu li naušnice uz sve?

Naušnice su jedan od najčešćih komada svečanog nakita koji ljudi nose. One idu uz gotovo svaku odjeću! U formalnim situacijama kao što je vjenčanje ili svečana večera, naušnice će vašoj haljini obično dodati dašak glamura, a pritom ćete zadržati elegantan izgled.
Problem je znati koji tip najbolje pristaje uz koju svečanu odjeću. Za svečane događaje poželjet ćete nositi naušnice koje odgovaraju odjeći. Ako je vaša haljina crno-plava ili kremasta, na primjer, razmislite o tome da u formalnom okruženju nosite odgovarajuće srebrne dijamantne nitne ili naušnice od safira.
Kada naušnice kombinirate uz svečanu odjeću, imajte na umu da one trebaju biti relativno male jer veći komadi mogu odvratiti pažnju s područja dekoltea gdje se dodaci općenito rjeđe nose tijekom formalnih događaja. Naušnice mogu visjeti blizu lica ispod razine očiju poput visećih dijamantnih klinova ili se spuštati niže na uho.
Također, naušnice bi trebali odabrati i na temelju vrste dekoltea haljine i frizure koju želite. Ako na gornjem dijelu haljine ima bilo kakvih ukrasa ili nosite istaknute dodatke za kosu, odlučite se za jednostavnije naušnice. Ne želite natjecanje između haljine i naušnica. Međutim, ako imate jednostavnu klasičnu večernju haljinu, nabavite naušnice koje se ističu. Kamenje koje odaberete trebalo bi nadopunjavati boju haljine.

1.     Ako se odlučite za manje naušnice koje će pristajati na svaku haljinu, nježno se isticati, ali ne preuzeti cijelu kombinaciju, prijedlog su ove Illusion Circles zlatne naušnice koje dolaze u bijeloj i žutoj boji zlata.
white gold earrings small rounds on woman ear

Zašto su ogrlice važne u odjevnoj kombinaciji?

Kada je u pitanju svečana odjeća, a posebice elegantne noćne haljine, ogrlice su važne. Daju dašak elegancije koji je potreban u svečanim prilikama. Osim ako nemate ogromne naušnice s dragim kamenjem, ogrlice su obavezne kada nosite večernje haljine. Čak i uz to, želite osigurati vizualnu ravnotežu između naušnica i ogrlice. Provjerite dekolte svoje haljine i kupite nakit u skladu s njim. Ako imate carski struk, odaberite ogrlicu s manjim komadima u sredini, a ako želite nešto odvažnije za svečane događaje, isprobajte krupno kamenje ili veliko drago kamenje u jarkim bojama poput crvene ili ružičaste.

2.     Kako biste upotpunili svoju elegantnu noćnu haljinu i odlučite se za odvažniji komad nakita, Make a Wish zlatna ogrlica mogla bi vas oduševiti!

gold necklace with small zircon pendants on white background

Što je s narukvicama?

Što se tiče narukvica, uz elegantne noćne haljine dobro će stajati i jednostavna i upečatljiva narukvica, ovisno o tome kakvu ste ogrlicu i naušnice izabrali. Narukvice bi trebale jednako dobro pristajati uz ostali nakit koji imate na sebi. Veličina i dizajn za koje se odlučite također imaju mnogo veze s izgledom ostalih komada. Ako imate krupni nakit uz svoju haljinu, možete odabrati nešto tanje kako biste uravnotežili ostali nakit. Pazite da se boja podudara ili nadopunjuje s drugim nakitom.

3.     Kako biste bili sigurni da će se narukvica sjajno slagati s ostalim komadima nakita, možete odabrati Touch zlatnu narukvicu za potpunu eleganciju. Narukvica dolazi u bijeloj i žutoj boji zlata, kako biste ju mogli uskladiti s bojama ostalog nakita.

white gold bracelet five connected rounds on white background

Kako uskladiti prstenje sa svojom haljinom?

Kada je u pitanju prstenje, važno je uskladiti kamenje u svom prstenu sa svečanom odjećom. Prstenje večernjoj haljini dodaje dašak ženstvenosti i romantike. Opet, boja, kamenje i cjelokupni dizajn trebali bi nadopunjavati sve ostale komade. Također bi trebao dobro funkcionirati s narukvicom koju nosite; pobrinite se da vam se ne događa previše kada je vaša ruka u pitanju.
Na primjer, ako nosite haljinu od žutog zlata s dijamantima na stezniku, radije se odlučite za smaragd ili plavi kamen umjesto bijelog zlata i safira. Akvamarin je također odličan izbor zbog svoje prekrasne duboke boje koja će savršeno nadopuniti formalnu odjeću. Simbolizira i nadu i vjernost!
Pravi svečani nakit može istaknuti vašu svečanu odjeću i učiniti da se sve skupi u šik, uglađeni izgled koji ćete s ponosom pokazati u tako važnoj prigodi. Pobrinite se da usklađujete kamenje u svom prstenu sa svečanom odjećom za pravi učinak!

4.     Ako želite prsten koji se ističe, a da ne izgleda „previše“ uz vašu kombinaciju ostalog nakita i haljine, onda bi Pearl Sight zlatni prsten mogao biti pravi izbor za vas!

yellow gold ring with white pearl rounds on womans finger

Odlučite se za klasične komade

Ako još uvijek ne možete odlučiti koji bi dragi kamen bolje izgledao uz vašu haljinu ili imate poteškoća s pronalaženjem određenih predmeta, držite se klasičnih krojeva kao što su okrugli dijamanti i biseri. Ovi krojevi dobro pristaju većini odjevnih kombinacija. S ovim ćete pristupom izgledati glamurozno bez obzira koju kombinaciju dodataka odabrali.

5.      A jedan takav komad je i Eternal Light zlatna ogrlica s dijamantom s kojom ne možete pogriješiti i koja će pristajati na većinu vaših modnih kombinacija.

white gold necklace with diamond illusion around it on womans neck

Odaberite nakit prema svojoj haljini

Najbolji način da osigurate da vaš nakit izgleda sofisticirano uz ono što nosite je odabir komada koji se dobro slažu sa stilom vaše haljine. Ako nosite minimalističku haljinu do poda s malo detalja, odlučite se za odvažne komade nakita poput upečatljivih naušnica ili višeslojne ogrlice. S druge strane, ako imate haljinu s puno perli ili šljokicama, ne želite da se nikakvi drugi oblici detalja natječu za pozornost. Umjesto toga, odlučite se za suptilne komade nakita u tonu poput klasičnih naušnica s nitnama ili delikatne ogrlice s privjeskom. Osim toga, trebali biste razmisliti o tome što bi se dobro slagalo s vrstom materijala od kojeg je vaša haljina izrađena. Na primjer, zlato se dobro slaže s mrvljenim baršunom, dok se bijelo zlato može dobro slagati sa svilom.

Odaberite nakit na temelju svoje boje i stila kose

Vaša boja kose i stil trebali bi utjecati na vrstu nakita koji odaberete. Ako želite glamurozno uljepšati svoj izgled lepršavim valovima i golišavom šminkom, onda srebrne naušnice ili zdepasto prstenje mogu savršeno dovršiti izgled. Ali ako ste odabrali elegantnu podignutu kosu i odvažnu, smokey eye šminku, onda su zlatne naušnice uvijek sigurni dobitnici. Zlatni komadi idealni su za crvenokose s kovrčama. Srebro s dragim kamenjem može dobro pristajati brinetama. Bijelo zlato može bolje funkcionirati ako imate plavu kosu. Uzmite u obzir i boju kamenja. Moraju odgovarati vašoj kosi i tonu vaše haljine. Sve se svodi na stvaranje ravnoteže unutar vaše odjeće i stvaranje cjelokupnog estetski ugodnog izgleda.

Nemojte pretjerivati ​​s dodacima

Kada je riječ o bilo kojem obliku nakita, isplati se pokazati suzdržanost pri odabiru komada. Nošenje previše nakita može umanjiti faktor elegancije: ovdje se ne radi o tome da izgledate što svjetlucavije i osvjetljenije!
Dobro pravilo je držati se dva manja dodatka poput personaliziranih ogrlica popraćenih jednim dodatnim posebnim komadom (poput složeno dizajnirane narukvice).

Ako želite nositi dodatke za kosu s draguljima poput tijare, odaberite nešto fino. Dame koje se odluče na večernje rukavice uglavnom ne nose prstenje, ali ako želite dati hrabri stav, možete nositi jedan prsten s ovalnim kamenom.

Odaberite nakit koji se ističe u boji vaše haljine

Kada je u pitanju slaganje komada nakita s vašom elegantnom noćnom haljinom, boja je ključni faktor. Ako je vaša haljina u svijetloj nijansi poput kobaltno plave, kombiniranje sa srebrnim naušnicama ili narukvicama pomoći će vam da se istaknu i daju sjaj kada uđete u sobu. S druge strane, ako imate crnu ili bijelu haljinu, zlatni nakit će upotpuniti suptilnu paletu boja i trenutno modernizirati izgled.

Koordinirajte stilove naušnica i vrstu dekoltea

Zlatno pravilo koje treba imati na umu pri odabiru naušnica jest da one trebaju biti u ravnoteži s vrstom dekoltea haljine:

  • duge viseće naušnice savršene su za okrugle izreze,
  • deblji obruči najbolje pristaju uz V izreze,
  • nitne lagano ukrašavaju četvrtaste izreze,
  • statement modni dodaci lijepo se slažu s lađastim izrezom.  

yelloe gold bracelet small squares separated on woman wrist

Zaključak

Važno je znati da sve vrste ogrlica, narukvica i naušnica ne idu uvijek uz sve elegantne noćne haljine. Najbolje je odabrati nakit na temelju svoje haljine kako biste mogli stvoriti savršen kohezivni izgled. Spajanje nakita s elegantnom haljinom ne mora biti teško. Uzmite u obzir boju, kroj i tkaninu svoje haljine i poigrajte se onim što najbolje stoji uz vašu odjeću. Koristite savjete navedene u ovom blogu da vam pomognu, ali i savjete koje možete dobiti od našeg stručnog i ljubaznog osoblja u poslovnicama Zlatarne Dodić!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.