BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe!

Za sve generacije: Nakit koji će istaknuti ono najbolje na vama

Za sve generacije: Nakit koji će istaknuti ono najbolje na vama

Isto kao što postoje neka univerzalna pravila oko kvalitete, nošenja i odabira nakita, tako postoje i univerzalni komadi nakita koji su bezvremenski i pristaju svima. Takav nakit nadilazi granice generacija i vremena. A kao što svi znamo, jedan komad nakita često je više od samo modnog dodatka. Može biti dragocjeno obiteljsko naslijeđe, sentimentalni poklon, poklon za veliko postignuće ili simbol ljubavi i vječnosti. Zato je važno da pažljivo odabiremo komade nakita koji će nas pratiti cijeli život! Za takve smo potrebe za vas pripremili savjete kako izabrati takav nakit, kako ga pravilno nositi, i ono najvažnije, najbolje primjerke ovakvog bezvremenskog nakita koji pristaje svim generacijama!

Kako odabrati odgovarajući nakit?

Nije lako na nakit prenijeti sve što želimo i odabrati nakit koji će nas zauvijek pratiti, zato je važno da se prije odabira tog pravog komada nakita zapitamo sljedeće:
Hoće li ovaj nakit zaista obilježiti nešto što želite pamtiti? Kakav nakit već nosite svakodnevno? Kakav nakit najbolje odgovara vašem karakteru i životnom stilu? I najvažnije, s kakvim se nakitom osjećate sretnima i ugodnima?
Kada budete sigurni da kupujete onaj komad nakita koji želite da bude poseban i da vas prati kroz cjeloživotno putovanje, ponajprije razmotrite svoj način života, garderobu i postojeće preferencije za nakit dok birate savršeni komad. Nikako ne želite odabrati nešto što je potpuno izvan norme za vas, nešto što se ne slaže s ostalim nakitom ili nešto što je nespojivo s vašim načinom života.
Ispravno odabran komad nakita trebao bi biti jednostavan za održavanje i praktičan, ali i dragocjeni dio vaše garderobe. Ako si postavite prava pitanja i malo razmislite, s lakoćom ćete odabrati savršeni komad svog nakita i nikada nećete zažaliti ni jednog jedinog trenutka!

Kako pravilno nositi i usklađivati nakit?

Jer kao da odabir savršene haljine ili kostima za spoj, uredsku zabavu ili ležerni dan nije dovoljno težak, a još uz to trebate odabrati pravi nakit. Odabir nakita može biti težak, pogotovo zato što trebate uzeti u obzir mnoge različite vrste i stilove. S obzirom na to, naš cilj ovdje je pomoći vam da ovladate umjetnošću odabira nakita na temelju vaših osobnosti i preferencija, a da vam taj zadatak istodobno učinimo ugodnim i laganim!

1.    Uklopite nakit sa svojim stilom. 

Iako se čini očiglednim i jednostavnim uskladiti nakit s odjećom, to možda nije tako jednostavno za ljude koji ne nose nakit često. Ako preferirate opuštene odjevne kombinacije, odaberite jednostavnije ogrlice s tankim lancima i privjescima. S druge strane, ako volite sofisticirani izgled, možete podići svoju odjevnu kombinaciju dodavanjem zlatnih narukvica ili dijamantnih naušnica. A ako pak obožavate veći nakit koji privlači pažnju, možete ga uskladiti s odjećom s malim uzorkom ili jednobojnim komadima kako ne biste izgledali prenapadno i kako se odabrani raskošniji nakit ne bi utopio u boji odjeće. Sve ovisi kako se osjećate i što želite postići i dobiti od svoje kombinacije. Najvažnije je da obratite pažnju na pitanja: Želim li više minimalističku ili raskošniju kombinaciju i kako mi nakit u tome može pomoći? Želim li da mi se nakit ističe ili ne? Hoće li mi odjevna kombinacija ugušiti ili naglasiti odabran nakit? I jednostavno i najvažnije, osjećam li se zadovoljno odabirom ovog nakita?

2.    Budite oprezni s bojama!  

Crna, bijela, siva i boje kože su klasične boje garderobe koje dobro idu uz većinu plemenitih metala i dragog kamenja. Ali ako ste osoba koja preferira živopisnije palete boja, tada razmislite o odabiru nakita koji najbolje upotpunjuje vaše jedinstvene boje. Primjerice, svijetlo plave i zelene boje dobro se slažu s biserima, žutim zlatom i srebrnim nakitom. Nadalje, ružičasta i slične nijanse najbolje izgledaju s bijelim zlatom i žutim zlatom. Tamnocrvena i druge duboke crvene boje dobro se slažu s žutim zlatom i srebrnim nakitom. Imajte na umu da uvijek možete miješati i uskladiti svoje komade te da nema pravila ili grešaka kada je u pitanju nošenje nakita. Slojevito nošenje ili kombiniranje plemenitih metala je trend sam za sebe i može učiniti da svaka odjevna kombinacija izgleda jedinstveno.

3.    Ton vaše kože važan je za izbor nakita!  

Tradicionalna raspodjela tonova kože je topli, hladni i neutralni. Ako je vaša koža spada u toplu kategoriju, nošenje žutog zlata i ružičastog zlata najbolje će izgledati na vama. Ako je vaš ton kože hladan, nošenje srebrnog ili bijelog zlata s bojama poput ljubičaste, plave i zelene najbolje će izgledati na vama. Ako je vaš ton kože neutralan, onda imate sreće jer vam sve boje i vrste matala pristaju. Ton kože je važan, ali ipak je važnije kako nakit uskladite sa cjelokupnom sobom!
Ovdje pročitajte koji nakitom možete istaknuti preplanulu put.

4.    Birajte nakit koji će odgovarati prigodi. 

Za odabir nakita uvijek je važna prigoda za koju ga nosite. Naušnice od žutog zlata i raskošne narukvice koje blistaju učinit će vas još neodoljivijima za večernji izlazak. Ako planirate nositi nešto jednostavno i jednobojno, možete se potpuno prepustiti s odabirom nakita. Upadljive ogrlice i široke narukvice izgledaju fantastično u kombinaciji s jednostavnom haljinom ili bijelom košuljom i kratkim hlačama. Opcije su beskrajne kada je u pitanju nakit prikladan za radno mjesto. Bez obzira na to je li vaše radno mjesto formalno ili opušteno, samo se pobrinite da odabirete komade koji se slažu s odjećom koju obično nosite. Ako je događaj formalan i svečan, ukočenije kombinacije uvijek možete razbiti šarmantnim i sjajnim biserima!
traditional dubrovnik gold earrings

Bezvremenski nakit za sve generacije

Iz mnoštva najrazličitijih komada i tipova nakita, apsolutno smo sigurni u svoj odabir onog pravog bezvremenskog nakita, nakita za sve generacije i nakita koji će savršeno naglasiti ono najbolje na vama. Oko ovih komada ne treba se previše ustručavati jer svako njihovo nošenje je posebno i apsolutno pogođeno, bili to biseri  ili naš apsolutno prekrasni tradicijski nakit! Uz prethodne savjete možete si pomoći u odabiru svog željenog komada!

Hrvatski tradicijski nakit

Kod svakog tipa nakita ili umjetnosti važno je da pređe zub vremena i tada znamo što sve na sebi nosi i koliko opstaje svih godina i zašto je opstao do danas. Točno to prošao je hrvatski tradicijski nakit i zato sa sigurnošću možemo reći da je to definitivno nakit za sve generacije. Nije ni važno iz kojeg ste dijela hrvatske, odavati počast našoj prošlosti putem odabira ovakvog nakita uvijek je prekrasno. Nakit kao što su Rećine naušnice s koraljima savršeno pristaje uz svako lice, a crveni dodatak koralja diskretno pridaje licu posebnu toplinu. Osim tradicijskih naušnica, vaš odabir može biti i privjesak u motivu križa od tradicijskih elemenata kao što je Peružine križ, apsolutno bezvremenski i svečan odabit koji će zasjajiti svaku kombinaciju i pridati sjaj tradicije i vječnosti.

Naušnice od žutog zlata

Zlatno je sve od davnina u povijesti do danas očuvalo posebno mjesto. Najdragocjeniji i najljepši metal cijenjen je oduvijek i i danas čini osnovu nakita i ukrasnih elemenata s razlogom. Osobito žuto zlato s prekrasnim sjajem topline i posebnosti svakom licu doda to nešto, a pristaje uz svaku dob i uz svako vrijeme, što je već definitivno potvrđeno! Osobito povijesno ponavljane su zlatne naušnice u obliku kruga kao što su Timeless Roundabouts i koje nikada neće izaći iz mode, neovisno o bilo kojoj generaciji, kao što još nikada ni nisu. Ali svaki komad naušnica od žutog zlata apsolutno je vječan komad, za sve generacije!

Zauvijek biseri

I konačno, apsolutno veličanstveni, elegantni i svevremenski, biseri. Nakit od biserja jedan je od najljepših i najsimboličnijih komada. Prisutni su u spektru ukrašavanja od davnina i na njih se gledalo uvijek kao simbol čistoće i veličanstvenosti, ali i nezanemarive mističnosti zbog njihova podrijetla s dna mora, iz školjki. Svaki biser ima svoju priču i uvijek će biti komadi koji će svakoj osobi dati posebnost. Najtradicionalniji oblik nošenja biserja je u obliku naušnica, kao što su Rećine Midi posebne i decentne biserne naušnice. S biserima se ne treba ustručavati, oni pristaju svim generacijama i nikada neće biti zaboravljeni, jedino zahtjevaju malo posebniju njegu zbog svoje osjetljivosti, ali uz pravilno održavanje biseri nikada neće iznevjeriti!

Zaključak

Da, postoji taj nakit, nakit za sve generacije, nezaboravljiv i veličanstven koji nas krasi godinama. Univerzalan tip koji će zasigurno istaknuti sve ono najbolje na vama, samo morate pomno odabrati. Bile to neizostavne naušnice od žutoga zlata, veličanstveni bijeli, čisti, biseri ili naš predivan i elegantan tradicijski nakit, nađite onaj koji odgovara vama. Takav nakit je ovdje da vas prati godinama, a kao takav mora biti vrijedan, mora biti bezvremenski, mora biti poseban, i najvažnije od svega, morate se s njim osjećati kao jedno, mora vam biti ugodan i apsolutno ocrtavati vas. Biti u simbiozi s nakitom koji nosite jest moguće, jedino morate dati priliku kako sebi, tako i nakitu koji tražite!

Ukoliko imate još bilo kakve nedoumice oko odabira savršenog komada nakita za vas, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.