Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Kakav nakit odabrati za posebne prilike?

Kakav nakit odabrati za posebne prilike?

U svijetu odabira nakita koji ćemo taj dan ili tu večer nositi volimo biti slobodni. Međutim, jako smo svjesni da ne možemo bilo koji tip nakita na sebe staviti za bilo koju prigodu. Iako, dovedeni u kušnju sa svojim najdražim komadom nakita, znamo da ga nije možda najprimjerenije staviti za određenu priliku za koju se spremamo, važno je i kako nam izgleda cijela odjevna kombinacija, i može li se možda u nju ipak ukomponirati taj poseban komad. Postoji jako puno prilika koje imaju svoja nepisana pravila odabira nakita, ali za ovu priliku mi ćemo iz izdvojiti nekoliko, one najčešće i one koje imaju, recimo, najstroža pravila koja nikako ne želimo prekršiti i koja nam omogućavaju da budemo na prigodi primjereni, ukusni i skladni. Zato donosimo nekoliko pravila, savjeta i smjernica za nekoliko posebnih prilika za koje morate ipak malo promisliti prije odabira nakita toga dana.

Posao i poslovne prigode

Jedna od prilika koje traže malo promišljenosti, vjerovali ili ne, je svakodnevni odlazak na posao. Škakljiva je upravo zato što se na posao najčešće ide svaki dan i moguće je da se opustite i prestanete toliko paziti na odabir nakita. Zato se prvo prisjetite kako ste razmišljali kada ste tek počeli odlaziti na posao i koliko ste tada promišljali o svojim odjevnim poslovnim kombinacijama. Nakit za posao mora biti decentan. To nije mjesto za iskazivanje, već mjesto za profesionalnost i odmjerenost. Isto to pravilo moraju pratiti i vaše odjevne kombinacije, ukus i decentnost, a ne težnja za isticanjem. U skladu s tim jednostavnim pravilom, nakit koji odabirete može varirati između tankih lančića i ogrlica te ne pretjerano napadnih ili šarenih zlatnih naušnica, a najviše za ovu prigodu predlažemo komplete decentnog nakita. Takvi kompleti savršen su način da izgledate otmjeno, ali odmjereno te profesionalno i najvažnije - uredno. Isto vrijedi i za poslovne prigode kao što su stručne konferencije, poslovna putovanja te ostali poslovni sastanci. Iako su još više socijalne prigode, takve poslovne prigode zahtijevaju isti efekt u vidu urednosti i profesionalizma, stoga je pravilo decentnosti isto.

Najljepši poslovni kompleti nakita

U skladu sa savjetom o odabiru kompleta nakita kojima ćete postići maksimalnu finoću i urednost, donosimo vam nekoliko ideja za najljepše poslovne komplete nakita, kao što su Point zlatna ogrlica i Sparkle Rounds zlatne naušnice. I ogrlica i naušnice dolaze u tri boje zlata, zato iskombinirajte naušnice i ogrlicu u istoj boji, ili u boji rozog zlata, ili bijelog zlata ili klasičnog žutog zlata. Naravno, puni, odnosno trostruki komplet, ako ne računamo prsten, uvijek vrijedi pokušati odabrati, kao Azure komplet naušnica, ogrlice i narukvice, predivnog zlatnog nakita koji vas može pratiti svakodnevno, a dovoljno je poseban i decentan da bude i za ostale posebne prilike te svojom zanimljivom formom definitivno može osvježiti svaki poslovni dan!

zlatni prsten ispunjen dijamantima

Dan vjenčanja

Za mladenku i mladoženju. Kada se govori o danu vjenčanja, jako je važno napomenuti za koga se daju savjeti, jer je velika razlika u vrsti nakita koji će odabrati mladenka, i onom koji će odabrati gosti. Za mladenku je stvar malo složenija od mladoženje, za kojeg već igla za kravatu igra veliku ulogu i svakako je preporučujemo, a uz to ručni sat ili zlatni lančić, preporučljivo u boji zlata kakvo je pretežito kod mladenke, kako bi par bio skladan. Za mladenke uvijek je preporučljiva bijela boja. Bilo to u obliku nakita od bijelog zlata ili nakit s dijamantima. Bijela je boja simbol čistoće, nježnosti i dobrote i savršena je za dan vjenčanja, što se itekako očituje u tradiciji nošenja bijele vjenčanice. Međutim, ni odabir nakita od žutog zlata ne može biti nikakav promašaj. Osim boja i kvalitetnog materijala, stvar je za mladenku zapravo poprilično slobodna. Ovo je njezin dan i tip nakita koji će na sebe staviti apsolutno i potpuno je na njoj! Najvažnije je da bude sretna sa svojim odabirom i da zrači radošću zajedno s njom cijeli taj dan!

Za goste vjenčanja

Gosti vjenčanja nisu toliko slobodni kao, naravno, mladenka. Njima se ipak nešto i može prigovoriti, ali s obzirom na to da je dio vjenčanja i slavlje, ne može se prigovoriti baš puno jer pravila toliko puno ni nema. Ono što je najvažnije, jest uskladiti nakit tako da bude prigodan i za crkvu i za kasnije slavlje. Nakit koji odabirete ne mora biti toliko decentan, slobodno možete izvući one svoje fine komade nakita iz svojih kolekcija i malo se pokazati. Nikako ne možete fulati s izborom nakita od zlata, i većim komadima kao što su Weave zlatne naušnice, i visećim kao Strings zlatne naušnice, pa i otkačenijim hoopovima kao što su Twisted zlatne naušnice u kombinaciji bijelog i žutog zlata. Dakle, možete se opustiti i mi smatramo da se ne morate brinuti o tome hoćete li zasjeniti mladenku, nju se toga dana definitivno ne može zasjeniti i svaki njezin odabir bit će najljepši toga dana, osobito jer u kombinaciji s bijelom prekrasnom vjenčanicom, jednostavno sve izgleda savršeno.

Ostale sakralne prigode

Ono po čemu se vjenčanje razlikuje od ostalih sakralnih prigoda primanja sakramenata jest to da uključuje i slavlje i zabavu. Ostale su prigode mirnijega karaktera. Najviše preporučamo za prigode kao što su Prva pričest, Krizma i slično, nakit s motivima sakralnoga karaktera. Dapače, nakit za ove prigode i spada u posebne kategorije, kao nakit za krštenje koji će uvijek uključivati u svojoj kolekciji i poklone za krštenje djetetu koje prima svoj prvi sakrament. Nakit za Prvu pričest također uklapa i najljepše poklone koje može primiti dijete koje prima Prvu pričest, ali također i korpus odabranih nakita koji su najprikladniji za ovaj događaj. Osobito inspiracije za kume i kumove potrebno je kod odabira nakita za Krizmu, za koje je osobito važno koji nakit odaberu za taj dan, isto kao i za krizmanike kojima je ovo zaista važan dan u životu. Sakralni motivi savršen su izbor za ove prilike, bilo u pitanju vaš odabir nakita za sebe, ili odabir nakita kao poklon za te velike dane.

Proslava Nove godine zlatni nakit detalj svjetla

Proslava Nove godine

Kao šećer za kreativan kraj, dotaknut ćemo se odabira nakita za proslavu Nove godine! Naravno, ovi savjeti vrijedit će i za ostale lude provode i izlaske ovako posebnijega karaktera, ali za primjer uzet ćemo ovaj događaj. Kao prvo, jedno je sigurno, Nova godina oduvijek je prštala veseljem i ludilom, upravo takve atribute treba pratiti i odabir novogodišnjega nakita, o kojemu detaljnije možete pročitati u blogu Najbolji nakit za doček Nove godine, ali ovdje ćemo vam sumirati sve najvažnije što za ovaj odabir jednostavno morate znati, a bit će vrlo zabavno! Pravila ovakvog tipa događaja jednostavna su, novogodišnji nakit mora biti najsjajniji, najzabavniji, najšareniji i najotkačeniji! Zato znamo da se svi ljubitelji nakita jako vesele Novoj godini jer je to prigoda da iz svojih kutijica nakita izvade sav onaj nakit koji ne bi bio prigodan za ostale događaje, a koji te večeri slobodno smije na sebe obratiti svu pozornost i ukrasi svu slavu zabave. Apsolutno sve je dopušteno osim dosadnog nakita, jedino morate paziti na to da ako je slavlje plesne prirode, da odaberete tip nakita koji vam neće smetati u plesanju i skakutanju.

Najzabavniji novogodišnji nakit

S obzirom na to da smo spomenuli da novogodišnji nakit slobodno smije biti blješteći i sjajan, prvo ćemo predložiti nakit sa cirkonom koji imitira sjaj dijamanta, a opet nije tako skupocjen kao dijamant, pa ga smijemo nositi na luđu zabavu. S obzirom na to da želimo da se blještavilo i sjajnost što više vidi, za cirkon su najpogodnije zlatne naušnice, kao Trio Rings viseće zlatne naušnice s cirkonom u tri vesele boje, ljubičastom, rozom i zelenom. Također, od nakita s motivima, onaj koji najviše paše Novoj godini jest motiv zvijezda! Zvjezdano nebo i novi počeci uvijek su bili teme i simboli Nove godine, zato zašto i ne biste dočekali s motivom sjajnih zvijezda nadolazeću godinu i obasjali tu večer na najljepši mogući način!

Zaključak

Posebne prilike uvijek su na sebe vezale i posebna pravila. Kako za odijevanje, tako i za odabir savršenog nakita, postoji korpus pravila kojih se možete pridržavati kako biste bili sigurni da ste najprikladniji i najukusniji mogući za određenu priliku. One variraju od običnog svakodnevnog posla i ostalih, specifičnijih, poslovnih prigoda kao što su stručne konferencije, do vjenčanja i novogodišnjih proslava. Svaka od posebnih prilika znatno je drugačija od druge, zato je važno da provjerite koja su sve pravila zastupljena u svakoj od njih kako biste napravili najbolji mogući odabir nakita. Sigurni smo da, poslušavši preporuke, smjernice i savjete možete steći samopouzdanje kod odlaska na ove prigode, i provesti ih najbolje moguće, baš onako kako ste i planirali!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko odabira nakita za posebne prilike, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.