BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Koji nakit nositi s haljinom na jedno rame

 Idealan nakit uz haljinu na jedno rame - Zlatarna Dodić

Haljine na jedno rame vrlo su popularan izbor za najrazličitije prigode zahvaljujući svome jedinstvenom, asimetričnom obliku, ali i varijacijama modela u kojima dolaze. Birati se može između kratkih i dugih, kao i zimskih modela s dugim rukavom ili pak bez rukava. Za koji se god odlučili, s jednim otkrivenim ramenom zasigurno ćete istaknuti svoj stil. Ipak, nakon konačnog odabira idealnog modela haljine ne prestaje žensko domišljanje o tome kako outfit učiniti još privlačnijim. Tu na scenu uvijek dolaze modni dodaci, osobito nakit. S obzirom na poseban oblik haljine na jedno rame, koja s jedne strane seže do vrata, možda ćete se naći u dvojbama koja bi vrsta nakita najbolje pristajala vašoj haljini. Upravo ćemo zato u ovome članku predstaviti neke ideje o tome kako kombinirati takvu vrstu haljine s različitim modelima zlatnoga nakita. 

Zašto su popularne haljine na jedno rame?

Na ovo pitanje odgovor je vrlo lako dati. Haljina na jedno rame prikladna je za sve prigode u kojima želite zasjati i biti zapaženi, ali i za one formalne i svečane. Prednost takvih haljina jest i da ih mogu nositi žene različitih stilova i osobnosti. S obzirom na brojne varijacije modela i dizajna u kojima dolaze, nepogrešiv su izbor za gotovo sve vrste događaja. Haljine s otkrivenim ramenom idealne su za svečanosti u kojima je poželjno djelovati elegantno i sređeno, ali i za one opuštenije prilike, poput partyja i izlazaka, u kojima se želite dobro zabaviti, a izgledati spektakularno. Uz to, ovaj tip haljine posebno će se istaknuti ako se uz njega odabere prikladan komad nakita. Taj odabir može djelovati pomalo izazovno zbog straha da se ne pretjera ili odabere komad nakita koji ne stoji asimetričnom obliku haljine. No slijedeći nekoliko savjeta o tome kako uskladiti modele haljina na jedno rame s nakitom, uzimajući u obzir i prigodu, odabir može biti jednostavan i uspješan!

Idealan nakit za haljinu na jedno rame

Idealan nakit za posebne prigode uvijek će biti onaj vrhunske kvalitete, visokoga sjaja i iznimne ljepote, to jest zlatni nakit. On će svaku odjevnu kombinaciju učiniti blistavom i privlačnijom, a to, naravno, vrijedi i za osobito lijepe haljine poput onih na jedno rame. Nađete li se pred odlukom o tome koliko nakita nositi, a ne pretjerati, te koju vrstu nakita odabrati, uzmite u obzir ključne stavke za uspješan odabir: vrstu prigode te boju i dizajn haljine. U nastavku vam donosimo ideje i savjete o tome koji zlatni nakit odabrati s obzirom na prigode u kojima se obično nose haljine na jedno rame. Uz to, uzet ćemo u obzir i različite modele haljina. 

Vjenčanje

Vjenčanje je bez sumnje jedan od najuzbudljivijih događaja za koji se mjesecima ranije razmišlja o tome što odjenuti. Ženama su obično prvi izbor haljine, a osobito su omiljene upravo haljine na jedno rame. Štoviše, to se ne odnosi samo na uzvanice, nego i na same mladenke. Odabir nakita tu je od velike važnosti jer se njime vjenčanici ili svečanoj haljini daje dodatni sjaj i elegancija. U takvoj prilici obično se odabiru dugačke vjenčanice i svečane večernje haljine, a slavlje je samo po sebi uzvišeno i velikoga značaja. Prema tome valja birati i zlatni nakit koji će biti u skladu s trenutkom, kao što su elegantni i profinjeni komadi s biserima ili draguljima. Dragulji, poput crvenoga rubina ili plavoga safira, idealan su izbor ako svome izdanju želite dodati dašak boje ili čak boju nakita uskladiti s bojom haljine. 
gold necklace with diamond on woman neck

Maturalni ples

Maturalni ples omiljen je i dugoočekivani događaj svake tinejdžerice. Ne čudi zato da pripreme za njega počinju mjesecima ranije, a haljina i modni dodaci biraju se s posebnom posvećenošću. Ako za tu uzbudljivu večer odluka padne na haljinu na jedno rame, slijedi i odluka o tome koji će nakit najbolje uz nju pristajati. Pritom je dobro obratiti pažnju na model haljine, odnosno boju, jednostavnost/raskoš i stil. 

Ako se radi o jednostavnoj haljini neutralne boje, ne može se pogriješiti s odabirom raskošnog nakita – velikim naušnicama ili upečatljivim narukvicama s draguljima u boji koji će podignuti cijelo izdanje na višu razinu. S druge strane, raskošnije haljine živih boja možda će zahtijevati odabir decentnijega nakita. Na kraju, stil haljine nije ništa manje važan. Haljine na jedno rame mogu se naći u dugačkim elegantnim modelima kojima se posebno želi dati sofisticiran dojam, stoga će uz njih ići i profinjeniji komadi nakita. Za kratke, pak, lepršave modele haljina idealan će biti pomalo razigran stil nakita. Za dodatne savjete o odabiru nakita za maturalni ples, možete pogledati i naš članak s brojnim savjetima samo za tu prigodu.

Vjerska svečanost

Vjerske svečanosti, kao što su krštenja, prve pričesti i svete potvrde, prigode su u kojima se nastoji posegnuti za svečanom odjećom, prikladnom s obzirom na duhovnu dimenziju slavlja. Haljine na jedno rame svakako su odličan izbor za takve događaje, a nakit koji ih savršeno nadopunjuje jesu decentni i elegantni modeli. Budući da takve prilike uvijek bude osjećaje nježnosti i topline, zlatni nakit s biserima kao da je za njih stvoren. Bezvremenski i klasični biseri uvijek očaravaju svojom nenametljivom, ali zamjetnom ljepotom. Haljine na jedno rame uz njih se posebno dobro slažu. Naušnice i narukvica s biserima svojom će jednostavnošću svaku haljinu učiniti posebno elegantnom, a cijelo izdanje visoko profinjenim.

Noćni izlazak

Kada je riječ o haljini na jedno rame u noćnom izlasku, slobodno možemo reći da ona nikad neće izaći iz mode. Kratke haljine s otkrivenim ramenom djeluju tako da izgledate stvarno spektakularno, čak i ako niste uložili mnogo truda u, primjerice, frizuru ili šminku. Ako je tako, dodatni saveznik bit će vam zlatni nakit. Upečatljivi modeli naušnica i narukvica bit će odličan dodatak vašoj haljini i učinit će da se osjećate posebno moćno i privlačno. Primjerice, naša Fiorente zlatna narukvica idealna je za večernje outfite i savršeno će izgledati na ruci kojoj je otkriveno rame.

Romantični spoj ili večera

Romantični spojevi i večere događaji su za koje baš i nemamo toliko vremena za planiranje kao što je slučaj s ostalim prigodama. A suvišno je i istaknuti – nimalo su manje važni! Štoviše, često ih doživljavamo kao sudbonosne. Ako ste se za takvu prigodu odlučili za haljinu na jedno rame, niste pogriješili jer s njom je lako izgledati privlačno i senzualno bez puno truda. Kad je riječ o odabiru nakita za romantičnu priliku, najvažnije je ne pretjerati, a to ćete postići slijedeći minimalizam. Haljina na jedno rame već je sama po sebi upečatljiva svojim oblikom, stoga bi nakit koji odaberete to trebao samo upotpuniti, a ne potpuno skrenuti pažnju na sebe. Zato preporučamo klasične, decentne komade nakita kao što su sitne naušnice i tanke narukvice. Također, nećete pogriješiti ako se odlučite za jedan ili dva zlatna prstena srednje debljine – oni će dodatno naglasiti ženstvenost vaših ruku. 

Haljina na jedno rame i ogrlica – da ili ne?

Što se tiče haljina asimetričnoga oblika koje s jedne strane sežu do vrata, a s druge ostavljaju kožu otkrivenom, to pitanje uvijek izaziva neodlučnost. Istina je, zapravo, da nema točnoga odgovora, iako mnogi stilisti preporučuju izbjegavati nošenje ogrlica na taj tip haljine. Glavni je razlog taj što zbog tkanine, čiji rub dijametralno ide ispod vrata, ogrlica može nespretno visjeti i nepravilno se ispreplitati s njom. No u modi ništa nije zabranjeno, stoga ako ste baš poželjeli svoje izdanje ukrasiti divnom ogrlicom, pokušat ćemo vam u tome pomoći. U nastavku ćemo navesti tri vrste ogrlica koje će zaista lijepo pristajati uz specifičan dekolte vaše haljine.

Choker ili deblja kratka ogrlica

Chokeri su engleski naziv za široke i kratke ogrlice koje se nose na vratu ili odmah uz rub vrata. Vrlo su popularna vrsta ogrlica jer idu na sve i svojom upečatljivošću podižu svaki outfit. Taj tip zlatne ogrlice odličan je izbor za haljinu na jedno rame jer će zahvaljujući svojim karakteristikama stabilno stajati ako dođe u dodir s rubom haljine. Alternativa chokerima mogu biti kratke ogrlice srednje debljine, kao što je predivna Vibrant zlatna ogrlica. Nju ćete moći neopterećeno i samopouzdano nositi na svoju haljinu na jedno rame, a potražiti ju možete u Zlatarni Dodić.

Raskošna, voluminozna ogrlica s privjescima

Svrha voluminoznih ogrlica jest da svojom težinom nepomično „legnu” na rub dekoltea haljine ne povlačeći se ispod tkanine. Izvrstan su odabir ako imate jednostavniju haljinu koju želite podignuti i ukrasiti raskošnim komadom nakita. No, ipak, izbjegavajte takav tip ogrlica ako je vaša haljina već ukrašena svjetlucavim detaljima, poput cirkona.

Dugačka tanka ogrlica u obliku slova „Y”

Još jedan tip ogrlice kojom se može izbjeći povlačenje ispod tkanine jest dugačka ogrlica u obliku slova „Y” koja će sezati dovoljno nisko. Ona se može stilizirati i u slojevima tako da dojam bude još efektniji. Ako vas privlači ta ideja, otvorite naš članak u kojemu možete pronaći više savjeta o popularnom layeringu, odnosno slojevitom nošenju nakita.
gold necklace around woman neck

Haljine na jedno rame idealan su izbor za sve posebne prigode u kojima se želimo osjećati i izgledati samopouzdano i elegantno. Predivan komad zlatnoga nakita u tome je odličan saveznik, stoga se nadamo da smo vam svojim idejama uspjeli pomoći na putu do uspješnog odabira. Za sve dodatne savjete i pitanja o modelima zlatnoga nakita slobodno navratite u neku od poslovnica Zlatarne Dodić, gdje će vas dočekati naše ljubazno osoblje!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.