BESPLATNA DOSTAVA za sve narudžbe iznad 200€!

Najpoželjniji modni dodaci za ljetnu sezonu

Najpoželjniji modni dodaci za ljetnu sezonu

Sunce je vani, udovi van! Ljeto je vaše vrijeme da zablistate, pogotovo ako volite nakit. Gola koža zahtijeva ukrašavanje u obliku najboljeg ljetnog nakita (i vrijednog SPF- a, naravno). Toplije vrijeme znači krovne koktele, avanture na otvorenom i sunčana poslijepodneva provedena u izležavanju uz bazen ili na plaži u svom omiljenom novom kupaćem kostimu. Bez obzira na aktivnost ili odjeću, nakit vas stavlja na brzi put do modernog ljeta i igra ključnu ulogu u postavljanju tona za vašu estetiku sezone.
Bilo da imate suptilniji ukus ili preferirate odvažne komade, imate mnogo opcija koje možete izabrati kada je riječ o najvrućim trendovima nakita ovog ljeta. Minimalisti mogu gravitirati prema nježnim zlatnim slojevima i klasičnim naušnicama s prstenom, koje pristaju uz gotovo sve, od prozračne ljetne haljine do opuštenih kratkih traper hlačica. Ponovno osmišljene biserne ogrlice i naušnice imaju trenutak za ljeto 2023., s draguljima mora izlivenim u modernim i neočekivanim dizajnima. Ako je vaš ljetni stil šaren i lagan, razmislite o nostalgičnim, kamperskim komadima s razigranim elementima poput svijetlih perli, privjesaka i pletenih užadi koji ulivaju osjećaj ležerne hladnoće. Prirodni materijali poput školjki i rafije također pojačavaju atmosferu odmora. Kako su vrućine i godišnji odmori u jeku, u nastavku pogledajte što kupiti za sezonu.

 Zlatne karike naušnice koje elegantno vise s grane u jedinstvenoj prezentaciji nakita.

Trend nakita 2023. za nju

Za žene, zdepaste ogrlice s lancima, velike naušnice s prstenovima i upečatljivo prstenje u središtu je trendova nakita 2023. godine. Osim toga, personalizirani komadi nakita, kao što su ogrlice s imenom i naušnice s inicijalima, i dalje će biti popularni. Ako želite dodati malo glamura u svoj ormar, tada ćete morati imati nakit optočen kamenčićima i kristalima.

Muškarac drži zlatni privjesak u obliku kormila, koji simbolizira avanturu i vodstvo.

Trend nakita 2023. za njega

Muški nakit postaje sve popularniji, a u 2023. sve je u znaku nenametljivih komada. Minimalistički lančići, kožne narukvice i prstenje s pečatima bit će glavni izbor muškaraca. Osim toga, komadi muževnog nakita, kao što su manšete i igle za kravate, dat će dašak sofisticiranosti svakoj odjeći. 

Tri para vrhunskih zlatnih karika naušnica na bijeloj površini

Vrste ljetnog nakita

Ako ste u potrazi za savršenim vrstama ljetnog nakita koji mogu biti udobni i pristajati vašoj koži, mi smo tu da vam u tome pomognemo. Ove vrste nakita mogu biti dostupne bilo gdje u svijetu i online. Glavna prednost ovih vrsta nakita je njihova isplativost. Dostupni su u različitim bojama i oblicima. S ovim opcijama nakita izgledat ćete kao savršena ljetna diva.

Tkanina i neki materijal

Ovo je vrlo popularna vrsta nakita. Štoviše, možete ga nositi cijelo ljeto. Kao što naziv sugerira, sastoji se od kombinacije tkanine i materijala. Ovaj materijal može biti bilo koje vrste. Na tržištu možete kupiti opcije nakita tkanina-plastika, tkanina-metal, tkanina-oksid. Vrlo su lagani i dostupni u različitim veličinama i oblicima. Ako ste ljubitelj boja, onda je ovo najbolja opcija za vas. Možete ga nositi uz različite kombinacije boja. Izgledat će sjajno uz vašu nježnu haljinu od satena. Također je dostupan u svjetlucavom stilu.

Filigranski nakit

Prema najnovijim trendovima u nakitu, filigranski nakit iz dana u dan postaje sve popularniji. Zapravo, to je u osnovi vrsta rukotvorine, dostupna u obliku prstenja, privjesaka i naušnica. To je vrsta tradicionalnog nakita koji je dizajniran na tankom zlatu ili srebru. Danas bakar, mesing i aluminij također postaju dio ljetnog nakita.
Profesionalni draguljar ručno valja ovaj metal i od njega oblikuje tanku nit. Oni mogu napraviti različite oblike ovih žica i oblikovati lijepe ukrase. U međuvremenu, ovdje možete pronaći najbolji ljetni nakit.

Statement nakit

Prije svega, to je vrlo poznat oblik ljetnog nakita. Nakit koji odaberete odražava vašu jedinstvenu osobnost. To će dati izjavu o vašoj osobnosti i vašim kulturnim izborima. Dakle, statement nakit postaje široko rasprostranjen u kratkom vremenu. Još jedna prednost ovog nakita je što ga možete nositi uz modernu ili suvremenu odjeću i ležernu odjeću.
Moderan je i odvažan. Zasigurno će uljepšati vaš izgled ovog ljeta. Ovo su najnoviji i isplativi trendovi. Lijepa stvar kod ovog nakita je to što predstavlja plemenski dio zemlje. To je kao prenošenje tradicije naše zemlje na moderan način. Voljet ćete ga više od svega.

Nautički nakit

Ljeto je sve o putovanjima po plažama. Nadalje, more je svačije omiljeno mjesto za posjet svakog ljeta. Što ako vam nakit govori nešto o vašoj ljubavi prema moru? Nautički dizajn nakita posebno je sastavljen od teme oceana i mora. Dostupni su s draguljima različitih boja. Možete vidjeti prekrasne oblike konopa, čamaca i naušnica za jedrenje. Ova opcija nakita inspirirana je morem i stvarima oko njega. 

 Set zlatnog nakita sa zelenim kamenjem smaragda i malahita, uključujući narukvicu, prsten i naušnice.

Ljetni trendovi nakita

Ljeto je sve u svijetlim bojama i odvažnim izjavama, a ovogodišnji ljetni trendovi nakita nisu iznimka. Očekujte da ćete vidjeti mnogo šarenih perli, školjki i resica u ogrlicama, narukvicama i naušnicama. Osim toga, višeslojne ogrlice i narukvice koje se mogu složiti i dalje će biti popularne, omogućujući vam da kombinirate komade kako biste stvorili jedinstven izgled.

Ogrlice u boji slatkiša

Savršena inkapsulacija toga kako nakit ovog ljeta donosi drsku otkačenost, ovaj trend izgleda dovoljno dobro da ga jedete. Lanci i narukvice u boji slatkiša, koji se nose samostalno ili tretiraju slaganjem, dodaju dojam mladenačke zabave, ali volimo način na koji potkopavaju formalni ili moderan izgled.

Neusklađeni nakit od perli

Još jedan bezbrižan stil nakita, neusklađene ogrlice s perlama i narukvice prihvaćaju nesavršenost s primjesom ljupkosti. Biseri, kristalne i keramičke perle miješaju se po boji, obliku i veličini za energičan, jedinstven osjećaj.

Retro cvjetni nakit

Otkačen, retro i razigrano odvojen od hiperrealističnog cvijeća viđenog prethodnih sezona, ovoljetni cvjetni nakit je zabavan. Vibra bi trebala biti poznata svima koji vole modne dodatke iz 70-ih, a mi smo ovdje zbog velike energije cvijeta.

Nakit od prirodnih bisera

Umjesto savršeno oblikovanih bisera, ovoljetni biserni nakit zahtijeva organske i neusklađene bisere. Fokus na prirodnije, nesavršenije i sirove bisere.

Lanci za tijelo od finog nakita

Ključ za nošenje lanaca za tijelo ovog ljeta je tražiti komade koji su više "fini nakit". Izuzetno fini lančići od pravog zlata s perlama od poludragog kamenja način su na koji cool klinci nose svoje lančiće za tijelo.

Vrpce Chokers

Ovoljetne choker ogrlice odaju počast ukrasima koji sežu još dalje u prošlost. Trakaste choker ogrlice ukrašene svilenim cvjetovima vraćaju sve do viktorijanskog doba, kada su ih žene nosile čvrsto oko vrata.

Bizantski zlatni nakit

Nadahnut antičkim stilovima, bizantski nakit odnosi se na stil tkanih ili pletenih ogrlica i narukvica koji je istovremeno nježan, zamršen i često predimenzioniran. Često s križevima ili sunčevim zrakama umetnutim kamenjem i biserima, bizantski nakit je doslovno prikladan za kraljicu.

Nakit od miješanih metala

Mješoviti metali jedan su od ljetnih trendova nakita koji ovog ljeta najviše oduševljavaju neke dizajnere nakita. Umjesto da se uzrujavaju zbog savršeno usklađenih komada, cilj ovog trenda je istražiti neobično povezane teme poput cvijeća, apstraktnih oblika ili uzoraka.

Debeli lanci

Lanci su dugo bili nakit bez spolova. Ali ne mislimo da smo ikada vidjeli toliko debelih lanaca, višeslojnih ili nošenih samostalno kao statement komade, na slavnim i influencerskim osobama s crvenog tepiha.

Zdepasto prstenje

Volite modni trenutak? Isprobajte ovaj ljetni trend zdepastog prstenja koji kombinira vibracije smolastog nakita iz 60-ih s individualizmom i oštrinom netizen i normcore kulture.

Šarene narukvice

Niste djevojka za ogrlice? I dalje možete iskoristiti živopisnu paletu boja ljetnog nakita dodavanjem hrpe narukvica na svoje zapešće. Narukvice s blokovima boja posebno su zabavne za eksperimentiranje, osobito u kombinaciji s torbom s printom ili uzorkom.

Naslagani lanci i privjesci

Za razliku od minimalističkih trendova slaganja ogrlica iz prošlih sezona, slaganje ogrlica ovog ljeta usmjereno je na stvaranje kontrasta. Pomiješajte metale, stilove i širine lanaca, pa čak i ubacite ogrlicu ili dvije. Ovdje je cilj potvrditi i proslaviti svoj individualni stil, a ne tiho se kititi. 

Trendovi slaganja

Slaganje nakita trend je koji postoji već neko vrijeme i neće nikamo otići 2023. Slaganje prstenja, narukvica i ogrlica i dalje će biti popularno, omogućujući vam da kombinirate različite stilove i teksture kako biste stvorili jedinstven izgled. Osim toga, slojevitost nakita, kao što je nošenje više ogrlica odjednom, bit će sjajan način da svojoj odjeći dodate dubinu. 

Zlatna ogrlica s okruglim privjeskom u obliku medaljona s tirkiznim privjeskom u obliku srca, savršen za dodavanje daška boje svakoj odjeći.

Stiliziranje modnih dodataka za ljetnu sezonu

Nakit po mjeri

Nakit po narudžbi mora imati svatko tko voli luksuz i eleganciju. Ljeto nudi najbolji trenutak za hrabro isticanje modnih dodataka, a što drugo učiniti nego koristiti nakit koji je pravilno skrojen po vašem ukusu.
Vrsta nakita po narudžbi koja će zasigurno privlačiti pažnju ovog ljeta su ogrlice s imenima po narudžbi. S komadom ogrlice s imenom preko vrata sigurno ćete privući pozornost na sebe na najluksuzniji mogući način.
Nakit po narudžbi nudi najbolji način da uskladite svoje dodatke i odjeću za ljeto, dajući vam odvažniji i jedinstveno elegantan izgled.

Kratke ogrlice i chokeri

Chokeri su trenutno moderni. Iako izgleda zapanjujuće na vratu većine ljudi, nisu svi zainteresirani za njega. Radije je najbolje odlučiti se za kraće ogrlice. Kratke ogrlice nude savršen način nadopunjavanja tona kože i gornjeg dijela žene koja ih nosi. Također naglašava lice umjesto da skreće pažnju s njega. Brojni su stilovi kratkih ogrlica, pa ćete lako pronaći onu koja odgovara vašem ljetnom modnom ukusu. Ako želite stvoriti blistav učinak na svom dekolteu, savršen način da to postignete je prsten od bisera. Druga mogućnost je nabaviti malu ogrlicu s dobro ostakljenim privjeskom kako biste privukli pozornost na prsa. Također se možete odlučiti za zdepaste perle jer izgledaju zapanjujuće kada se kombiniraju u pravom omjeru.

Viseće naušnice

Uz sunčeve zrake koje obasjavaju vašu kožu, idealno je koristiti modni dodatak koji će na najelegantniji mogući način privući pozornost na vaše lice. Viseće naušnice daju dojam luksuza ljetnoj viziji, naglašavaju vašu ljepotu i privlače pozornost vrijednu divljenja na vaše uho. Ako volite luksuz, odlučite se za klasični materijal i kombinirajte ga s naušnicama kako biste otkrili svoju jedinstvenu modnu finoću. Za ljetnu zabavu, odlučite se za odvažne komade naušnica.

Svijetle boje

Jarke boje svakako su dio ljetne garderobe modno osviještene osobe. To je onaj koji se savršeno uklapa u svijetlo sunce, igru ​​na plaži i ekstatičnu ljepotu plave vode. Uz svijetle boje, trebali biste koristiti nakit živih nijansi. Nabavite nakit jarkih boja i kombinirajte ga sa svojom omiljenom odjećom za plažu. Ako želite odvažne stilove i svijetle boje, odlučite se za ogrlice od perli ili veliki privjesak. Ekscentrični dizajni pristajat će i vašoj ljetnoj modnoj odjeći. Boje koje najviše odgovaraju ljetu su narančaste nijanse i jarko crveni koraljni jer predstavljaju zalazak sunca i sunce. Odaberite komade nakita zanimljivih boja kako biste na pravi način dočarali svoj ljetni ugođaj.

Ružičasto zlato

Ružičasto zlato vjerojatno je najpopularniji komad luksuznog nakita ovog ljeta. Trend je počeo davno i čini se da neće popustiti u skorije vrijeme. Njegova suptilna nijansa savršena je reminiscencija zalaska sunca. To ga čini savršenim dodatkom za ljeto. Očekujete li ljeto puno zabave, odlučite se za naušnice s mješavinom ružičastog zlata i boje čistog zlata. Ružičasto zlato dobro pristaje uz većinu boja, tako da ne biste trebali štedjeti na kupovini velikog broja njih. Za elegantnu večeru odaberite nakit koji spaja ružičasto zlato i kristalno drago kamenje. 
 Žena duge smeđe kose i zlatnih okruglih naušnica, zrači elegancijom i stilom.

2023. je uzbudljiva godina za ljubitelje nakita, s fokusom na odvažne i upečatljive komade. Bilo da tražite novu ogrlicu, prsten ili par naušnica, za svakoga postoji ponešto. Dakle, pripremite se dodati malo sjaja u svoju garderobu i prihvatiti najnovije trendove nakita 2023.!

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.