Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Najveći trendovi za vjenčanja u 2024. godini

Najveći trendovi za vjenčanja u 2024. godini

Dolazi nam proljeće, a s proljećem dolaze i vjenčanja! U skladu s time, proljeće kao najpopularnije godišnje doba za vjenčanja donosi nam i nove trendove u svijetu nakita! Vjenčanja obožavamo, prilika su da se za taj dan dotjeramo najbolje što možemo, obučem najljepše haljine i kombinezine, uredimo fantastične frizure i, naravno, odaberemo savršen nakit za naše kombinacije. Spektar nakita za vjenčanje zaista je ogroman i ovdje nema toliko pravila jer sve ovisi o tome želimo li da naša kombinacija bude elegantna i decentna, ili više ekstravagantna i upečatljiva, a ovisi i o tipu vjenčanja. Zato ćemo vam pomoći u odabiru najljepšeg nakita za vjenčanje vodičem kroz najbolje trendove u 2024. godini i pobrinuti se za to da apsolutno zasjajite na svakom! 

 dragocjeni lanac od bijelog zlata ukrašen svjetlucavim dijamantima, koji se elegantno spušta, dodajući dašak sofisticiranosti.

Kako odabrati savršen nakit za vjenčanje?

Svako je vjenčanje drugačije i zato je prova stvar na koju se trebamo osvrnuti upravo tip vjenčanja na koje smo pozvani. Je li to vjenčanje raskošno i veliko ili manje i umjerenije? Druga stvar na koju se trebamo osvrnuti jest odabrana modna kombinacija. Sve ovisi o tipu i boju haljine ili kombinezona, a opet i osobnog ukusa i osobne želje vezane za to kakav dojam želimo postići svojim izgledom. Zato ćemo vas provesti kroz detaljnije savjete vezane za svaki tip i pomoći vam pronaći savršen nakit za vjenčanje.

Malo i umjereno vjenčanje

Kao što je napomenuto, postoje tipovi vjenčanja, a 2024. godina donijela je predivne trendove nakita za svaki tip. Kada govorimo o manjim i umjerenijim, odnosno decentnijim vjenčanjima za manji i uži broj ljudi, odabir modnih kombinacija jako će se razlikovati u odnosu na ona raskošna vjenčanja s puno uzvanika. Manja vjenčanja odabiru mladenci koji žele da njihovo vjenčanje bude simbolično i prisno. Uzvanici su obitelj i najuži prijatelji i obično su suzdržanija. Zato preporučamo da kod ovakvih vjenčanja slijedite njihovu namjeru suzdržanosti. Zato odabir može biti više decentan nakit u skladu s elegantnim i decentnim modnim kombinacijama.

Veliko i raskošno vjenčanje

Ako ste pozvani na ovakvo vjenčanje, to znači da će ovdje biti raznih raskošnih i kreativnih kombinacija i da pravila baš i ne vrijede. Uzvanici ovakvih vjenčanja idu do šire obitelji i krugova prijatelja i pojavit će se puno različitih modnih odabira. Ako tražite priliku da napokon na sebe stavite onaj upečatljivi i raskošni komad nakita koji nikako da vidi svjetla izvan kutijice za nakit u kojoj stoji, ovo je savršena prilika za to! Možete se opustiti, 2024. iznjedrila je predivne trendove u svijetu nakita koji odgovaraju i ovakim tipovima vjenčanja i sigurni smo da ćete među njima pronaći dovoljno inspiracije za svoj savršeni look!

Elegantna narukvica od safira i dijamanata ukrašena šarmantnim motivom lišća, idealna za ljubitelje prirode i modne entuzijaste.

Top 5 trendova nakita za vjenčanje u 2024. godini

Svaka godina u svijetu nakita donosi nešto novo, zato je 2024. godina donijela mnogo novosti u trendovima nakita za vjenčanje, a mi ćemo vam iznijeti one najveće. Slijedeći pravila odabira nakita dvaju tipova vjenčanja, sigurni smo da ćete pronaći ono što tražite. Ovi su trendovi spremni s vama provesti najljepšu i najugodniju zabavu na vjenčanju!

1. Plavi safiri

Svi imamo onu jednu želju da stavimo taj komad nakita koji će apsolutno svi primijetiti, a često ga nemamo kada nositi jer prigode nisu takve da ga možemo slobodno nositi. Zato je 2024. prilika da odaberete vjenčanje na kojem ćete napokon ostvariti sve svoje želje! Vrijeme je za luksuzno drago kamenje, a u skladu s njim 2024. je donijela novi trend plavih safira. Apsolutno divni i graciozni, plavi safiri mogu biti vaš izbor ako imate ovakve želje, a najljepši su kada dolaze u kompletu. Zato preporučamo Lyra komplet zlatne ogrlice i zlatne narukvice s dijamantima i predivnim plavim safirima s motivom lista. Plavi se safitri, pa tako i ovaj komplet, najbolje slažu s modnim kombinacijama plavih nijansi i time ćete dobiti predivan morski look koji naprosto obožavamo.

2. Ogrlice s dijamantom

Ono što jednostavno obožavamo kod dijamanata jest to da su sami sebi dovoljni. Oni ne zahtijevaju nužno komplete jer su toliko dominantni da nam je jedan komad dovoljan. Zato je trend ogrlica s dijamantima itekako zaživio u 2024. godini. Što se tiče dijamanata, najtvrđih i najizdržljivijih dragulja, iako delikatni, njima se ništa ne može dogoditi, oni su jednostavno neuništivi! Zato vas ne mora biti strah nositi ih na zabavu, jer oni vam neće stvarati probleme. Kod njih obično vrijedi predrasuda da pripadaju onim najraskošnijim komadima nakita. Međutim, iako su nevjerojatno sjajni i vidljivi, dolaze i u decentnijim varijantama ogrlica zato ih možete nositi i u skladu s decentnijom modnom kombinacijom. Ne zahtijevaju nužno komplete jer dovoljno dobro stoje i sami u jednom tipu nakita, zato preporučamo upravo ogrlice jer su na takvom dijelu tijela da savršeno drže balans kombinacije i točno su na sredini oko vrata, za razliku od naušnica ili narukvice.

3. Motiv leptira

Ono što se savršeno usklađuje s proljećem i sunčanom srećom upravo su leptiri! Njihova nevina vedrina i pozitivnost uklapaju se u događaj vjenčanja koje je nevjerojatno radostan događaj koji će svi uvijek pamtiti i koji je važan ne samo mladencima, već i cijeloj zajednici. Zato je nakit s motivom leptira lijep način da te simbolike prikažete i u svojoj kombinaciji. Savršeni su za manja i umjerenija vjenčanja i savršeno stoje u vidu naušnica kao što su Butterfly Rings zlatne viseće naušnice s motivom leptirića i dodacima predivnih sjajnih cirkona koji naušnicama osiguravaju sjaj i šljokičasti dojam. Leptiri nas podsjećaju na djetinjstvo, sreću i nadu i prekrasan su izbor za vjenčanje zbog njihove vječne simbolike.

4. Zeleni smaragd

Ako se napokon odlučite za predivan izbor dragog kamena, odabirete među nekoliko dragulja, najčešći u svijetu nakita su dijamanti, safiri, rubini, opali i, naravno, smaragdi! Zašto su smaragdi uvijek bili topliko posebni u svijetu dragulja? Razloga je više, prov na što se osvrćemo kod dragog kamenja jest upravo, i često jedino, njihova boja, a priroda je napravila najljepšu i najposebniju zelenu boju, a ona dolazi upravo u smaragdima. Drugi je razlog njihov jedinstveni rez. Ne dolaze svi dragulji zajedno sa svojim pepoznatljivim rezom, najpoznatiji su dijamanti rez dijamanata i, nama najdraži i uvijek najpepoznatljiviji - smaragdi rez. Finoća izrade ovakvoga reza i tolika popularnost imaju svoj razlog, jednostavno je predivan. Takav rez može se naći kod fantastičnog Cosmos zlatnog prstena sa smaragdom i dijamantima koji može biti vaš savršeni odabir za vjenčanje. Ta posebna i besprijekorna zelena boja ne može biti nezamijećena i pravo je blago ovakav komad imati u svojoj kolekciji nakita, a ne sumnjamo da će biti i njezina apsolutna kruna!

5. Kompleti zlatnog nakita

I posljednji trend za vjenčanja u 2024. godini tiče se onog apsolutnog i vječnog trenda, a to su kompleti zlatnog nakita. Savršeni su iz razloga što su prigodni za svaki tip vjenčanja,a možete ih nositi i na ostale prigode, to su oni živi komadi kutijica nakita koji definitivno ne skupljaju prašinu. Kompleti nakita kao što je, primjerice, Vibrant komplet zlatnog nakita ogrlice i narukvice od 14-karatnog zlata mogu stvoriti kako graciozan look tako i decentan look. Zato ga apsolutno obožavamo i uvijek će biti u trendu. Kako 2024. godine, tako i prijašnjih i budućih godina. Isto vrijedi i za Merlot komplet zlatnog nakita od 14-karatnog žutog zlata sa crvenim carnelianom koji daje predivan dodatak žutoj boji zlata. Ovi kompleti mogu biti vaš siguran odabir za svako vjenčanje i nikada neće dosaditi. Također su savršeni u trenucima odabira u kojima niste sigurni kakvu točno poruku ili simboliku želite poslati svojim lookom, ali ste sigurni da želite izgledati besprijekorno i elegantno. 

Ovdje pročitajte: Detaljan vodič za odabir idealnog nakita za vjenčanje.
 Prsten Dodić sa blistavim smaragdnim kamenom okruženim blistavim dijamantima, odiše elegancijom i luksuzom.

Zaključak

Obožavamo vjenčanja, a sezona vjenčanja dolazi s proljećem u ovoj 2024. godini, a s njome dolaze i najveći trendovi nakita za vjenčanje u ovoj godini. Osim predivnih kombinezona, odijela i haljina, najvažniju ulogu u vašem odabiru ima nakit koji na sebe odlučite kombinirati. Je li ovo godina kada ćete se odvažiti za onaj komad nakita koji vječno stoji u kutijici nakita i nikako da vidi svjetlo dana jer je previše dragocjen, vrijedan i raskošan? Ili je ovo godina kada imate čast biti pozvani na malo i prisno vjenčanje za koje želite ostvariti najbolji mogući dojam odabirom decentnijeg nakita? Kakva god da vas vjenčana čekaju, trendovi 2024. godine pobrinuli su se za to da u njihovom izboru možete dobiti konkretne primjerke, ali i vječne ideje savršenog nakita za vjenčanje za sve tipove vjenčanja! 
 
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili bilo kakve nedoumice oko odabira savršenog nakita za vjenčanje, utoliko se ne ustručavajte pomoć potražiti kod našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.