Pri narudžbi iskoristite promo kod SPRING10 i ostvarite 10% popusta! Samo do 30.4.

Koji nakit odabrati za godišnjicu braka?

Koji nakit odabrati za godišnjicu braka?

Obljetnica braka je posebna prigoda za obilježavanje ljubavi i sreće koje ste podijelili sa svojim supružnikom tijekom godina. Što je bolji način za proslavu od prekrasnog komada nakita? Nakit predstavlja vječan i osoban poklon koji se može čuvati zauvijek. Bez obzira na to jeste li nedavno vjenčani ili dugo u vezi, svaka obljetnica braka je razlog za slavlje. Sentimentalni poklon u obliku nakita je elegantan način da proslavite vašu ljubav i ostavite neizbrisiv trag. Od seta prstenova koji se mogu složiti, do dijamantne ogrlice ili nadogradnje zaručničkog prstena, ovi pokloni mogu poslužiti kao svakodnevni podsjetnik na vašu ljubav. Ovaj vodič za poklone donosi tople ideje za poklone za posebnu osobu u vašem životu. Proslavite svoju obljetnicu i ljubavnu priču s visokokvalitetnim nakitom temeljenim na godini vaše obljetnice braka!

gold bracelets and premium gold ring on woman hand in shadows

Kako pronaći ideju za poklon i od čega krenuti

Ako tražite jedinstveni poklon za obljetnicu braka koji će sigurno impresionirati, razmislite o komadu nakita koji slavi vašu ljubavnu priču. Od ogrlica s privjescima koji predstavljaju mjesta na kojima ste bili zajedno do prstenova s personaliziranim natpisima, postoji poseban komad nakita za svaki par.
Kada je u pitanju proračun, važno je imati na umu da je nakit za obljetnicu braka investicijski komad koji će se nositi godinama. S tim na umu, nemojte se bojati uložiti u nešto što znate da će vaš suprug/supruga voljeti. Ako kupujete s ograničenim proračunom, postoji mnogo prekrasnih, pristupačnih i stilskih opcija poklona za obljetnicu braka!

Poklon nakita za obljetnicu braka također je sjajna prilika da budete kreativni i razmišljate izvan okvira. Gravirani privjesci, nakit sa sentimentalnom porukom, i sav personalizirani nakit savršen je u slučaju da želite napraviti veliki dojam. Dajte si prostora i razmislite o komadu nakita izrađenom po mjeri koji nosi posebno značenje u svom jedinstvenom dizajnu. Možete li zamisliti kako će ga ona ili on ponosno nositi i pričati priču o njegovom značenju? To je sjajan način da označite svoju ljubav jedno prema drugome i pokažete koliko vam osoba znači!

premium dodic gold rings on woman hands

Tipovi nakita kao poklon za godišnjicu - savjeti

Prsten kao poklon

Postoji mnogo različitih vrsta prstena za obljetnicu braka. Ako vaš suprug/supruga voli veliki i upadljiv nakit, tada bi prsten za obljetnicu braka s velikim centralnim kamenom, kao što je Cosmos prekrasni i raskošni zlatni prsten sa smaragdom, bio savršen poklon. A ako pak više preferira suptilne i klasične stilove, tada bi jednostavan prsten s trakom i malim dijamantnim detaljem bio bolji izbor.

Za klasičan izgled, odaberite dijamantni prsten s jednim središnjim kamenom postavljenim u zlato, kao što je vrlo elegantan i poseban Triple zlatni prsten s dijamantom. Ako tražite nešto malo jedinstvenije, isprobajte prsten s zanimljivim postavljanjem, jedinstvenim dizajnom ili obojenim dragim kamenom. Dodatni dodir možete postići personalizacijom prstena gravurom na unutarnjoj traci. S toliko mnogo dostupnih opcija prstenova za obljetnicu braka, sigurno ćete pronaći pravi stil koji odgovara njezinom ukusu - samo se pobrinite da odaberete pravu veličinu!

Narukvica kao poklon

Narukvice su vječan i elegantan poklon, i postoji mnogo opcija koje možete odabrati kako bi odgovarale svakom ukusu. Opuštena modna narukvica može se nositi kao podsjetnik na vašu ljubav svakodnevno. Također možete naručiti izradu personalizirane narukvice s posebnom urezanom porukom kako bi bila još osobnija i značajnija, ako pritom želite ugravirati malo dužu poruku, za to preporučamo zlatnu narukvicu Ray of Sun jer je napravljena na način da se na nju može gravirati po cijeloj dužini!

Ogrlica kao poklon

Ogrlica je sentimentalni, stilski i romantičan način da pokažete svom supružniku koliko vam je stalo. Ako tražite tradicionalni poklon, razmislite o jednostavnoj ogrlici ili predivnom privjesku. Za nešto s modernijim ili personaliziranim pristupom, odaberite nešto personalizirano poput privjeska s rođendanskim kamenom ili imenom po vašem izboru.

Naušnice kao poklon

Kada su u pitanju pokloni za obljetnicu braka, naušnice za nju su uvijek popularan izbor! Klasičan par naušnica s dijamantima ili naušnice u obliku srca sigurno će joj izmamiti osmijeh na lice. Zato kod njih nema mjesta za ustručavanje, ali ni za greške! Savjetujemo da provirite u njezoinu kutijicu s nakitom i steknete dojam o tome kakav tip naušnica voli i nosi, jesu li to viseće ili gumbići, raskošnije ili minimalističke, i slično.

Pokloni za svaku godišnjicu braka

Obilježavanje godišnjica braka iznimno je važno. Poklanjanjem poklona i obilježavanjem tih dana podsjećamo se na sve što smo učinili, zašto smo tu gdje jesmo i kamo i zašto idemo dalje. Dajte tim danima važnost kakvu oni zaista zaslužuju. U popisu idealnih poklona za svaku važnu godišnjicu, znamo da je prvih 4 naravno izrazito važno. Međutim, prve 4 godišnjice prepuštamo samo vama i prelazimo na petu!

5. godišnjica - SAFIR

Kada pomislite na safir, većina ljudi misli na klasičan tamnoplavi kamen, ali zapravo postoji čitav spektar duginih boja! Postoje safiri od toplih narančastih i žutih tonova ili hladne ljubičaste i plave boje koje možda bolje odgovaraju vašoj estetici i osobnosti. Nakit poput Lyra zlatne narukvice savršen je spoj safira i dijamanata koji svojom prekrasnom plavom bojom odišu elegancijom.

10. godišnjica - DIJAMANT

10 godina braka je važna prekretnica koju treba proslaviti! To je savršena prilika da dodate malo sjaja vašem zaručničkom prstenu i vjenčanom prstenu. Isprobajte nešto personalizirano kako biste stvorili savršeni spoj i istaknuli svoje već postojeće prstenje. Osim toga, ako želite jedinstven poklon, za desetu obljetnicu braka tradicionalno se poklanja nakit s dijamantima, najtvrđim i najcjenjenijim draguljima na svijetu.

15. godišnjica - RUBIN

Postoji li ikakav bolji način za proslavu vaše vječne ljubavi od intenzivnog vatreno crvenog kamena kao što su rubini? Poznat po svojoj snažnoj crvenoj svjetlosti, ovaj kamen je jedan od četiriju najvrjednijih dragulja, uz dijamante, safire i smaragde. Rubini su snažni i izdržljivi dragulji koji su savršeni u različitim komadima nakita kao što su prekrasne crvene Ruby naušnice s rubinima.

20. godišnjica - SMARAGD

Predivan bujan zeleni smaragd savršen je kamen za darivanje voljenoj osobi kako biste proslavili 20 godina braka. Smaragdni kamen ima jasnu dubinu boje koju rijetki dragulji posjeduju, što ga čini rijetkim draguljem savršenim za jedinstveni komad nakita. Smaragdni prsten, kao što je Cosmos prsten sa smaragdom, stvoren je za to da postane sentimentalan i vječan komad kojeg krasi jedinstveni i poznati smaragdni rez.

25. godišnjica - SREBRO

Dvadeset i peta godišnjica, više znana kao srebrni pir, savršena je prigoda za srebro. Ali samo za ono najluksuznije s najsjajnijim i poznatim srebrenim sjajem! Komadi od srebra mogu biti savršeni. Srebro se smatra dragocjenim metalom koji simbolizira čistoću, ljepotu i trajnost. U kontekstu jubileja, srebro predstavlja dugotrajnost i postojanost veze koju par dijeli nakon 25 godina braka. Srebrni nakit često se daruje kao simboličan poklon koji označava ovu posebnu obljetnicu te slavi ljubav i zajedništvo bračnog para!

50. godišnjica - ZLATO

Pedeseta godišnjica braka velika je počast i poznata je kao zlatni pir. Pa što je za ovakvu priliku prigodnije od veličanstvenog i najcjenjenijeg metala, zlata. Samo zlato ima takvo vječno dostojanstvo da bude prigodan poklon za ovakvu priliku. Jedno od simbola zlatnog nakita je bogatstvo, a ovdje ćemo reći bogatstvo ljubavi, koje supružnici dijele zavidnih 50 godina. Zlato je neuništivo i ne mijenja se tijekom vremena, baš kao što bi brak trebao biti, jak i postojan. Poklanjanjem zlatnog nakita za 50. godišnjicu braka izražava se duboka ljubav, poštovanje i zahvalnost prema partneru za sve godine provedene zajedno!

wavy premium gold ring on beige background

Nakit je sentimentalan, trajan i savršen način za proslavu svake obljetnice braka. Osim popularne srebrne i zlatne obljetnice koje označavaju velike prekretnice od 25 i 50 godina braka, svaka godina ima svoj jedinstveni dragi kamen ili metal koji je s njom povezan, što čini darivanje za obljetnice zabavnim i jednostavnim! Njegovanje braka je poseban zadatak i sastavan je dio tog odnosa. Prepun je ljubavi, ali i truda. Zato se za godišnjice braka nagrađujemo nagradama koje simboliziraju zajednički uspjeh koji je par postigao, a to je održati prekrasan odnos godinama. Takve prilike jednostavno traže predane i važne poklone. Bilo koji uložen trud u traganje za ovakvim poklonom ne treba žaliti i uvijek će biti vrijedna uspomena. Nakit od dragog kamenja i vrhunski izdržljivih materijala zato su najbolji izbor za kojim možete posegnuti. Oni su izdržljivi i dugotrajni, pratit će vas godinama, a uz to ih krasi neopisivo dostojanstvo i skupocjeni ugled kakav može pratiti tako važan događaj kao što je visoka godišnjica braka!

Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu u vezi izbora savršenog poklona za vašu godišnjicu braka, utoliko budite slobodni potražiti pomoć od našeg stručnog i ljubaznog osoblja u jednoj od naših poslovnica Zlatarne Dodić.

Besplatno gravirajte odabrani komad nakita uz jedan od tri predložena fonta. Nakit naručite na vrijeme jer je za isporuku personaliziranog nakita potrebno tri do pet radnih dana od dana primitka potvrde uplate narudžbe.

  • Besplatna gravura
  • Besplatna gravura

Na Dodić Diamonds prodajnom mjestu na adresi Ilica 46, Zagreb za Vas izrađujemo personalizirani nakit. Pošaljite nam skice ili fotografije željenog komada nakitaputem maila, društvenih mreža ili osobnom posjetom. Prije izrade unikatnih modela nakita, isti ćemo vizualizirati pomoću posebnog programa te izraditi 3D model nakita kako bismo bili sigurni prije same izrade da smo zajedno obratili pozornost na sve detalje. Uključit ćemo Vas u sve faze u procesu izrade unikatnog nakita.

  • 3D modeliranje
  • 3D modeliranje

Prilikom svake kupovine Dodić nakita dobit ćete otisnuti certifikat kvalitete nakita koji evidentira detalje Vaše kupovine i garantira navedenu kvalitetu nakita. Izdani certifikat kvalitete nakita ima identičnu važnost kao izdani račun koji ipak preporučujemo da čuvate prilikom svake kupovine. Nakit s dijamantima i (polu)dragim kamenjem ima poseban certifikat koji dodatno objašnjavanja čistoću, težinu, rez i boju kamena koji je sastavni dio odabranog/izrađenog nakita.

  • Certifikat kvalitete
  • Certifikat kvalitete
ESIF Financijski instrumenti Europska unija
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".
© Zlatarna Dodić
Globaldizajn d.o.o.